Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Dolgozó 29 éves nő vagyok.nagy...

Dolgozó 29 éves nő vagyok.nagyszüleimmel élek. Normális dolog az,hogy a nagyanyám foylton azt akarja tudni,hogy mennyi pénzem van,és kutakodik a dolgaim között is,hogy mit vettem magamnak?

Figyelt kérdés
ha talál 1 könyvet,vagy smink cuccot,vagy bármit,akkor kiakad,hogy ne erre csesszem el a pénzemet..Adok a rezsibe is, mindenbe, segítek is munka után..akkor milyen alapon követelőzik rajtam? Minek vett magához kiskoromban, ha most meg azzal dobálózik,hogy én csak "megtűrtrt személy vagyok?Meg minek hoztunk ki a "zaciból, anyád meg éli világát?" Akkor milyen alapon várja el a segítséget? Elköltözni ne költözzek el,mert jajj így meg jajj úgy, ha meg ott vagyok,akkor zsarnokoskodnak fölöttem. Nekem semmi bajom sem lenne,ha ezt nem csinálnák velem..eszembe sem jutna albérletbe költözni,ha normálisan állnának hozzám. Hiszen nekik is csak jobb,hogy segít valaki,anyagilag és munkailag is,,de saját maguk üldöznek el..Miért?
2023. dec. 13. 12:48
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó! Ezt megpróbálom! Egy próbát mindenképp megér.És igen,nagyon-nagyon jól főz amúgy.És szinte mindenhez ért is,pedig 79 éves.nagyapámnak már volt 2 agyi infarktusa is,úgy hogy ő már csak ül,és kötekszik..Meg elmegy egyet sétafikálni,és ennyi. Gondoltam arra is,hogy nagyanyám lehet,hogy "így próbálja" levezetni a stresszt...de akkor sem rajtam kellene.Meg főleg nem zacis dolgokkal előhozakodni, amikor ez úgy is nagyon fáj..
2023. dec. 13. 13:48
 12/36 Grizesteszta ***** válasza:
92%

Kérdező, Két pontban ( háromban ) összefoglalható a dolog.

1) nem , nem normális.

2) húzd meg a határaidat: mondd el szép nyugodtan, hogy ha ez még egyszer előfordul, akkor Te egy hónapon belül elköltözöl és semmilyen sírásra-rívásra nem fogsz visszaköltözni, max 2 hetente 2 órára látogatóba mégy.

3) Ha előfordul még egyszer, költözz el! ( és ennek semmi köze a 'zacihoz', a korhoz, ahhoz se, hogy akarsz-e párt vagy nem. Ennek csak ahhoz van köze, hogy Te mit engedsz meg.)

2023. dec. 13. 14:33
 13/36 anonim ***** válasza:
91%
Költözz el, mérgező a környezet.
2023. dec. 13. 14:43
 14/36 anonim ***** válasza:
82%
De még mindig nem írtad meg, miért nem költözöl el?
2023. dec. 13. 14:43
 15/36 anonim ***** válasza:
33%

Segítenek azzal, hogy náluk élve jóval kevesebb a költséged, mint ha albérletben élnél. De közben meg elvárnák, hogy kb. annyit takarítsál meg havonta, amennyibe az albérlet kerülne.

Rendesek a nagyszüleid, azt akarják hogy legyen annyi anyagi automómiád, hogy ne kelljen belemenned olyan kapcsolatba, ahol kitartott nőként szavad sem lesz.

(Nem várja el normális férfi és családja sem azt, hogy egy nőnek is legyen annyi fizetése, megtakarítása, mint egy férfinak, de azért valamije legyen...)

2023. dec. 13. 14:55
 16/36 anonim ***** válasza:
26%

Az egyetlen megoldás ha beszélsz vele. Ha elköltözöl is ugyan ezt fogja csináln, mindenbe bele fog kötni.

Ez egy olyan helyzet ahol mind a ketten tuddok egymásnak segíteni de akkor neki is alkalmazkodnia kell.

2023. dec. 13. 15:37
 17/36 anonim ***** válasza:
86%

5-ös

Rengeteg kényszer párkapcsolat van ami erről szól. Mert ugye jobb a megszokás és a biztonság. Számomra ez nagyon szomorú és kiábrándító. Olyan mint mikor azt mondja valaki hogy szüljek gyereket aki eltart engem öreg koromban. Ezért kell a gyerek? Kösz inkább kihagyom mind a kettőt.

2023. dec. 13. 15:42
 18/36 anonim ***** válasza:
90%
Ha tudsz beszélj vele, ha nem csináld azt amit ő. Hátha magához tér.
2023. dec. 13. 16:44
 19/36 anonim ***** válasza:
79%
Egyszerű, legyél felnőtt, és költözz el. 29 évesen már rég nem a nyakukon kéne élni.
2023. dec. 13. 16:56
 20/36 anonim ***** válasza:
97%

Költözz el, mielőtt öreganyád visszafordíthatatlan károkat okoz neked (lelkileg). Ha még nem történt meg...

Nem tartozol nekik semmivel. Nem kérted, hogy megszüless, sem azt, hogy ők neveljenek fel. Az ő döntésük volt, ne verje el rajtad.

Elköltözöl, éled világodat, és időnként látogatod őket. Slussz.

2023. dec. 13. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!