Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Eladnátok az örökölt ékszereket?

Eladnátok az örökölt ékszereket?

Figyelt kérdés

Nagymamámék még élnek, de a nagyim 1-2 éve odaadta az összes aranyukat,elég sokat ér, szerintem 300-700 ezer.

Eddig még nem nyúltam hozzá, gondoltam veszhelyzetben esetleg. De most elég szar időket élünk, hónapról hónapra. Nagyon sok a hitelunk, szinte minden hónapban mínuszba megyünk.

Gondoltam 1-2 bevaltok.

De úgy érzem nem kéne, bűntudatom lenne.

2024. júl. 5. 11:56
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
52%

Csak ha tényleg ez a megoldás arra hogy kinullázd a tartozásaidat és picit egyenesbe kerülj, akkor igen. Szerintem még az is megértené ebben az esetben ha tényleg ennyire rá vagy szorulva. De ha van lehetőséged próbáld meg családon belül eladni valakinek hogy ha megadja azt a pénzt amivel neked a tartozásaid rendezve lesznek akkor odaadod neki, és esetleg később ha akarod és lesz rá lehetőséged visszavásárolod, de ha nem akkor nem. Családon belül marad legalább és lehet ott jobb helyen is lenne.

Ha ez nem megoldható akkor marad az eladás. Én inkább eladnám mint zálogba vinném, de több helyen kérnék rá ajánlatot és oda vinném vissza ahol a legjobbat kapnád. Záloggal az a baj hogy ha visszavennéd akkor képesek 30-50% ot is rádobni, vigyázni kell velük. Hallottam már ilyen sztorikat.

2024. júl. 6. 16:05
 42/43 anonim ***** válasza:
A zálogot mindig fizetni is kell, különben eladják. Annak semmi értelme sincs.
2024. júl. 7. 13:56
 43/43 anonim ***** válasza:

Akkor adnám el, ha muszáj lenne. Zálogba egyébként akkor érdemes beadni, ha nehéz áthidalni a következő bevételig valamit anyagilag, esetleg váratlan kiadás van. Én még mindig kiváltottam, volt, hogy jól jött. Igaz, tudtam, mikor érkezik a jövedelem, amiből kiváltom.

Az arany jó befektetés. Én pl. amikor jól állok anyagilag, veszek egy-két gyűrűt meg hasonlót, minél több van, annál nagyobb a tartalék, ha bizonytalanság van. Akkor ráadásul nem azt az ékszert kell beadni, amihez kötődik az ember.

Természetesen, ha súlyos gond van, zálogba kell adni vagy el kell adni a családi ékszereket is. Inkább ez, mint bevárni a végrehajtót. A rokonokra meg inkább a fényképek emlékeztetnek, valamint el lehet tenni olyan emléktárgyakat is, amik nem értékesek, mégis kedves emlék tőlük.

2024. aug. 24. 21:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!