Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Eladnátok az örökölt ékszereket?

Eladnátok az örökölt ékszereket?

Figyelt kérdés

Nagymamámék még élnek, de a nagyim 1-2 éve odaadta az összes aranyukat,elég sokat ér, szerintem 300-700 ezer.

Eddig még nem nyúltam hozzá, gondoltam veszhelyzetben esetleg. De most elég szar időket élünk, hónapról hónapra. Nagyon sok a hitelunk, szinte minden hónapban mínuszba megyünk.

Gondoltam 1-2 bevaltok.

De úgy érzem nem kéne, bűntudatom lenne.

2024. júl. 5. 11:56
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

Köszi, ítélkezni könnyű, ezeket még a nagy áremelkedesek előtt vettük fél es ugy gondoltuk hogy ha kettőnknek van 800.000 forintja akkor 200.000 hitelt bőven kifizetunk.

De sajnos mivel minden duplájára emelkedett szinte, így nem engedhetunk meg magunknak olyan eletszinvonalat mint elotte.

Éhezni nem ehezunk, de pl utolsó két héten csak kajára marad pénz.

Eladni gondoltam az ékszereket.

Pl karácsonykor mindig kapok prémiumot, tavaly pl 700.000t kaptam, az kb most fogy el.

Most tudtam meg hogy most nyári prémiumot is kapunk, így akkor valószínűleg megtartom még az aranyat.

2024. júl. 5. 13:17
 12/43 anonim ***** válasza:
93%

"elég sokat ér, szerintem 300-700 ezer"

Ez neked sok pénz?

1-2 hónap alatt felélitek, és ugyanott tartotok, csak már ékszer se lesz.

2024. júl. 5. 13:25
 13/43 anonim ***** válasza:
78%

hát igen, tudod hitelt nem úgy kell felvenni, hogy "jajj de kéne most egy új telcsi, de biztos minden rendben lesz mert az élet szép és soha semmi nem szródik el", hanem végiggondolni mi van akkor, ha elszródik.

mint a devizások, emlékszel a mesére? mindenki agyba-főbe játszotta a gazdagot, mert hiszen most minden szép és jó, és olyan még sose volt a világtörténelemben, hogy megváltoztak az árfolyamok...

(kétszázezer meg messze nem olyan hatalmas összeg, ha elhagynád a mindentmostkell-ötéves attitűdjét, néhány hónap alatt összespórolod és megvan a cucc amire vágytál, és nem kell bizonytalan baromságokba belemenni)

2024. júl. 5. 13:28
 14/43 anonim ***** válasza:
91%

Ne haragudj, de ha van havonta 600 ezer forintotok még, és azt nem tudjátok normálisan beosztani 2-4 főre, akkor veletek van a gond.

Nekünk is havi 600 ezer bevételünk van (hitel nélkül) 2 kisgyerekkel, és jut mindenre, söt még havonta félre is teszünk minimum 100 ezret. Minimum. De jövőhéten megyünk pl. nxaralni is 4 napra.

Ékszereladás helyett a pénzügyeiteket kellene átgondolni, hova folyik el ennyi pénz 2 hét alatt.

2024. júl. 5. 13:28
 15/43 anonim ***** válasza:
89%
600 ezerből normálisan meg lehet élni. Hát akkor alacsonyabb életszínvonalon, a hitel ezzel jár.
2024. júl. 5. 13:35
 16/43 anonim ***** válasza:
40%

Ez komoly?! 600k egy hónapra nem elegendő,

Mégis milyen életszínvonalat szoktatok ti meg? Ennyit nem emelkedett semmi, már ne is haragudj.

Mi ketten keresünk 1,5 millát kb, de simán kijövünk, hitel is van, két kocsi, megtakarítások, hatalmas ház.

Ha ennyire életképtelenek vagytok, akkor nem sok jót jósolok nektek a jövőre.

2024. júl. 5. 13:43
 17/43 anonim ***** válasza:
79%

600 ezer nem elég, akkor itt komoly baj van. Írod, utolsó 2 hét

... Konkrétan 2 hétre elég 600 ezer. Plusz a prémium is elúszik lassan. Inkább nem mondok semmit.

Az aranyak is hamarosan beolvadnak. Nyakam rá, hogy eladod. A pénzt elherdáljátok, és ennyi.

2024. júl. 5. 13:45
 18/43 anonim ***** válasza:
20%
Ami neked tetszik és amit fel is vennél megfelelő alkalmakra, azt tartsd meg, ugyancsak tartsd meg a 20.sz. első feléből vagy korábbról származó "antik" darabokat (ezek lassan muzeálissá válnak). A többit nyugodtan add el.
2024. júl. 5. 14:14
 19/43 anonim ***** válasza:
48%

"Na mi van, nem tetszik, hogy gondolkodni kell a hitelfelvétel előtt?"

"tudom hogy nem megy, ahhoz agy is kéne, de próbálkozz kicsit"

A 8-as és a 9-es válaszolókat kérdezem. Elhiszem, hogy sikertelen az életetek, hogy semmi örömötök nincs és hogy a lelki harmóniátokból kibillentetek, de miért kell ezt enynire nyíltan reklámozni, promotálni? A kérdező a nyílt, nem is titkolt BÁNTÁSsal nem lesz előrébb, de ti lejárattátok magatokat. Hiszen aki rendben van saját magával, az nem bánt és nem rombol másokat. Csak az tesz ilyet, aki saját magával nincs rendben.

Sajnos a nagy "háborúsinfláció" az olyan csúnyán odabaszott a háztartásoknak, hogy ami 3 évvel ezelőtt játszi könnyedséggel fizethető volt, az ma már nyögvenyelősnek tűnhet, hiszen a jövedelmek nem nőttek annyit. Ha a kaja és az üzemanyag a dupláját, két és félszeresét elviszi a megszokottnak, akkor nem csodálom, hogy újdonságként megélt nehézségként élitek meg.

Ilyenkor az a helyes cselekedet, hogy fontossági sorrendet kell felállítani. Ha az aranyak valóban 100%-os fölötte való rendelkezéssel a tietek, akkor meg kell nézni, mit kaphattok érte. Ki kell matekozni, hogy ez mennyire és hogyan megoldás.

Nyugodtan lepontozhat, aki hipokrita, de a szüleink halála után mi a tesómmal azt csináltuk, hogy mivel hagytak ránk házakat is, de mérhetetlen adósságot is, no meg sok aranyat, mi nem szaroztunk, eladtuk relalíve ár alatt, de az adósság (végrehajtás) törlesztését addig kihúztuk belőle, amíg elkeltek a házak. Ez itt okosabbnak tűnt, mint őrizgetni és hagyni elárverezni a házat. De mondom, élethelyzetfüggő. A kérdező lehet hogy ezzel jár jól, lehet , hogy nem, de ki kell matekozni mindegyik verziót.

2024. júl. 5. 14:19
 20/43 anonim ***** válasza:
67%

Igen, az én életem sikertelen, hiszen gondolkodom a döntéseim előtt és mérlegelek. Nem élek luxusban, ha nem futja rá. Komolyan ketten 600k tiszta bevételből mi a francot nem tudnak kigazdálkodni? Oké, fizetik a rezsit, rendben. Meg esetleg benzint, amit úgyis fizet a munkáltató. De a többi kb 400ezer mi a fenére megy el?! Luxusban élnek, az a bajuk.

Egyébként adósságot csak abban a mértèkben örökölhetsz, amennyiben pozitív mutatót is. Nincs olyan, hogy 20 millió adósságot örökölsz 10 millió hagyatékkal.

2024. júl. 5. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!