Nagymamámék még élnek, de a nagyim 1-2 éve odaadta az összes aranyukat,elég sokat ér, szerintem 300-700 ezer.
Eddig még nem nyúltam hozzá, gondoltam veszhelyzetben esetleg. De most elég szar időket élünk, hónapról hónapra. Nagyon sok a hitelunk, szinte minden hónapban mínuszba megyünk.
Szerintem segítség az, hogy megmondtuk, tanulja meg jobban beosztani a pénzt.
2024. júl. 5. 19:25
32/43 anonim válasza:
Látom, nem ment át a kommentem lényege... Gratulálok.
2024. júl. 5. 19:26
33/43 anonim válasza:
Minden ballagásra meg egyébre nagyanyámtól aranyat kaptam. Idén egy nyaklánc kivételével mindet beadtam ékszerészetbe.
Bár nagyanyám nem tudja, szívinfarktust kapna. De nekem csak tárgyak, sose örültem nekik, semmi szentimentális kötődésem nincs hozzá, ahogy semmilyen más tárgyi emlékhez. Amúgy az árából kocsit javítattam, meg veszek belőle még ezt azt az esküvőnkre.
Ha csak nem megőrzésre adta, hanem örökbe, akkor azt csinálsz vele amit akarsz. Csak szokásos öregember módjára, nehogy 2-3 év múlva vissza kérjék, hogy ez amúgy az övék és nem ajándékba adták.
2024. júl. 5. 19:48
34/43 anonim válasza:
30, az nem földön fekvés, hogy a nagyzoló kis hülyegyerek két hét alatt elver 600.000et semmire majd sír hogy most mi legyen...
2024. júl. 5. 20:09
35/43 Darius- válasza:
Függne attól is, hogy mennyire volt megbecsült ékszer. Ha mondjuk nemzedékről nemzedékre öröklődött vagy valamelyik családtag monogramját, képét tartalmazza, akkor nem adnám el. Esküvői gyűrűket sem adnám el. Ezek mind magukban tárolják az elhunyt családtag emlékeit, így a személy ebben a formában tovább él.
2024. júl. 5. 21:04
36/43 anonim válasza:
30, azt nyilván írta volna, ha ilyen gondjaik lennének, de akkor sem érthető az, hogy ennyi pénzt elcsesznek feleslegesen. Simán ki lehet jönni ennyiből. Sőt, a kérdezőéknek konkrétan még megtakarítása is kellene legyen, mert bőven az átlag felett keresnek.
2024. júl. 5. 22:25
37/43 anonim válasza:
500e a bevételem és abból tartok fent egy házat, fizetek hitelt, és nevelek 2 gyereket ... ti luxusban éltek hozzám képest
2024. júl. 6. 10:46
38/43 anonim válasza:
amugy a nagyid még simán visszakérheti az ékszereket nem telt le a 10 év ajándékozás ...
2024. júl. 6. 10:47
39/43 anonim válasza:
Szerintem ne tedd, rövid távon megoldja a problémákat, hosszù távon nem. Plusz családi örökség, nekem nem lenne szívem beadni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!