Eladnátok az örökölt ékszereket?
Nagymamámék még élnek, de a nagyim 1-2 éve odaadta az összes aranyukat,elég sokat ér, szerintem 300-700 ezer.
Eddig még nem nyúltam hozzá, gondoltam veszhelyzetben esetleg. De most elég szar időket élünk, hónapról hónapra. Nagyon sok a hitelunk, szinte minden hónapban mínuszba megyünk.
Gondoltam 1-2 bevaltok.
De úgy érzem nem kéne, bűntudatom lenne.
A hitel az milyen fajta? Lakás/autó/egyéb?
Az igazi csávából nem húz ki az ékszer, én max akkor adnám el, ha ételre kellene, és tényleg nincs más megoldás.
Hosszú távú terv kell, első körben le kell írni, mire mennyit költötök, mennyi a bevétel. De tényleg tételesen.
A spórolást és háztartásvezetés nem olyan könnyű ám, hogy mindenkinek zsigerből menjen, mint ahogy itt néhány válaszoló könnyen dobálózik, hogy két kisgyerek, nyaralás, havi 500-ból megvan. Varázslónak kell lenni, hogy ennyi elég legyen. Vagy, ahogyan az sok esetben lenni szokott, az illetőnek már annyira természetes, hogy nem is említi, hogy ja, amúgy minden hétvégén anyósnál kajálunk, aki fel is pakol utána. Vagy húsra egyáltalán nem kell költeni, mert nagyi negyedévente vág az egész családra.
És ilyenkor szokott jönni, hogy ők bizony semmit nem kapnak senkitől. Na, nekik ne higgy, kérdező.
De a lényeg, 600 ezer sajnos nem sok pénz. Megértem, hogy kicsúszott.
Az ékszerek szó szerint legyen aranytartalék. Amikor már minden kötél szakadt.
Megszorítások kellenek és rendszeres bevételnövelés. Át kell néznetek a kiadásokat, hogy miből tudtok lefaragni, fájni fog, de muszáj, ha ki akartok kecmeregni a csávából.
Aztán vagy fizuemelést kérni, vagy extrabevételhez jutni, muszáj lesz, sajnos!
"Egyébként adósságot csak abban a mértèkben örökölhetsz, amennyiben pozitív mutatót is. Nincs olyan, hogy 20 millió adósságot örökölsz 10 millió hagyatékkal."
Igen, ez pontosan így van. "Színtiszta adósság" nem örökölhető.
Nálunk az volt (19 vagyok), hogy volt két ház, egy 27 és egy 42 milliós. A nagyobbikon még apánk idejéből volt egy CHF hitelből átalalakult végrehajtás, 15M értékben. No itt persze, hogy motiváltak voltunk abban, hogy megmentsük, sok forgott kockán. Meg tudtam egyezni a végrehajtókkal (Pontosan a Magyar Követeléskezelővel), hogy havi elég magas összeggel le lehet törleszteni, de abból még tizenév "adósrabszolgaság" lett volna. Elkezdtük hirdetni, árulni a házakat, de közben is kellett fizetni a végrehajtói részleteket. Így a másfél milla arany ingóság pont kitartott addig, amíg el nem tudtuk adni és nem a "konyhapénzből" kellett kiszorítani.
De mondom, ahány életheyzet, annyi verzió.
Nos, örökölt akkor lenne, ha elhunyt volna a nagymamád és rád hagyta volna.
Amúgy az, hogy szerinted x összeget er, a világon semmit nem jelent. Eleve ha zalogba tervezed adni, tört arany értékben veszik csak be.
Előszőr csak 1-2, aztán jön a többi és egyiket sem fogod tudni végül kiváltani. És nem oldod meg a problémákat csak elodázod.
A kiadás -bevételi dolgokat kellene ujjra terveznetek. És lemondani bizonyos dolgokról, hogy legalább nullára zárjátok a hónapot. Ha ez megvan jöhetnek a további megszorítások.
Szóval az ékszerek fela annyit, de mindenképpen kevesebbet érnek,. mint kettőtök 1 havi bevétele? Az eladásuk semmilyen problémát nem old meg.
Inkább tanuljatok meg 600 ezerből kijönni egyx hónapban. SOkaknak ennél keveserbből is sikerül.
2 gyerekkel kijövünk ennyiből.
A gyerekek iskolába járnak, autót tartunk fenn, olcsó helyre el tudunk menni nyaralni.
Annyian tipikus. Segítség helyett inkább még belerúgtok a földön fekvőbe. Az segít rajta, ha megmondjátok, hogy mit nem kellett volna? Amúgy én ennyi infó mellett marhára nem ítélkeznék... Lehet, hogy beteg van a családban, ésatöbbi... Ehy speciális étrend/gyógyszer/fejlesztés nem olcsó...
Jöhetnek a pirosak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!