Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Eladhatom-e az extől kapott...

Eladhatom-e az extől kapott ékszereket?

Figyelt kérdés
A mostani párommal kicsit megszorultunk anyagilag. Arra gondoltam, hogy az extől kapott ékszereket eladnám. Egyrészt azért mert nem kötnek hozzá érzelmek, másrészt azért mert úgy sem tudom hordani őket, hisz ez fájna a mostani páromnak (van egy csodaszép gyűrű, ami olyan mintha jegygyűrű lenne)stb. Két kérdésem lenne..az egyik, hogy illik-e ezt? (engem nem zavarna, ha az exem eladná a tőlem kapott dolgokat, főleg akkor nem, ha tudnám, hogy okkal teszi..nem haragból vagy ilyesmi) A másik kérdésem pedig az, hogy a zálogházak bevesznek-e Swarovskit? (ha igen, hol?) vagy inkább a neten próbáljam eladni, ha mégis úgy döntök..
2009. aug. 5. 00:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Bárkitől kaptál ajándékot, az a TIÉD!

Utána azt teszel vele, amit akarsz, semmi köze hozzá az ajándékozónak. (Ajándékot nem illik visszakérni, ha eddig nem kérte, akkor már ezután sem fogja.)

Nyugodtan eladhatod! :D

A zálogházak mindenfélét hajlandók bevenni, legfeljebb potom pénzt fizetnek érte (még az értékes aranytárgyakra is a legkevesebbet igyekszik fizetni).

Sajnos, nekem az a tapasztalatom, hogy mikor eladná az ember az ékszereit, akkor közel sem kapod meg azt az összeget érte, amennyit valójában ér...

A Vaterán sokan árulnak ékszereket, megpróbálhatod, de ott a Vaterárak jutalékot kell fizetned az eladási ár után (azt hiszem 6%-ot?).

2009. aug. 5. 01:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy eladhatod! Nem vagy koteles tartogatni, foleg, ha meg is vagy szorulva anyagilag.

En a jegygyurumet adtam el anno, abbol vettem a lanyomnak karacsonyi ajandekot, pedig meg akartam orizni neki, de igy jott ossze :(

Sajnos sehol nem adnak annyit amennyit er, nezz szet mindenutt, es meglatod, hol eri meg jobban.

2009. aug. 5. 08:01
 3/4 anonim válasza:
100%
Simán, ugyan minek tartanád meg. Legalább valami haszna is lesz az exednek:)
2009. aug. 5. 09:16
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is eladtam mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül. Az már a múlt, ha nem kötődsz hozzá abszolút ahogy írod, akkor a kérdésedre a válasz is megvan.
2009. aug. 5. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!