Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Eladnátok az örökölt ékszereket?

Eladnátok az örökölt ékszereket?

Figyelt kérdés

Nagymamámék még élnek, de a nagyim 1-2 éve odaadta az összes aranyukat,elég sokat ér, szerintem 300-700 ezer.

Eddig még nem nyúltam hozzá, gondoltam veszhelyzetben esetleg. De most elég szar időket élünk, hónapról hónapra. Nagyon sok a hitelunk, szinte minden hónapban mínuszba megyünk.

Gondoltam 1-2 bevaltok.

De úgy érzem nem kéne, bűntudatom lenne.

2024. júl. 5. 11:56
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
94%

Az a baj, ha egyet beadsz akkor elmegy az összes.

Nagy baj, hogy ennyi hitelt vettetek fel.

Ha beadod az ékszereket akkor az csak eseti megoldás, ezt hosszútávon kell rendezni.

Miért úsztatatok? Munkanélküli lett valaki vagy mi az oka?

2024. júl. 5. 12:02
 2/43 anonim ***** válasza:
98%

Ha nagyon nincs más megoldás, de az a baj, hogy szerintem ez csak tűzoltás lesz.

Ráadásul szerintem a törtaranyat elég alacsony áron veszik be.

2024. júl. 5. 12:08
 3/43 anonim ***** válasza:
90%

"Gondoltam 1-2 bevaltok."

Hogy érted azt, hogy beváltod? Eladod? Zálogba teszed?

Ne érezz lelkifurdalást, de jól nézd meg, hova teszed, és mennyit kapsz érte.

2024. júl. 5. 12:10
 4/43 anonim ***** válasza:
95%
Ebben a helyzetben nem adnám el. A valós problémát nem oldja meg. Akkor inkább kérnék kölcsönt családon belül valakitől.
2024. júl. 5. 12:16
 5/43 anonim ***** válasza:
64%

Két dolog maradt mamáméktól, a karikagyűrűk, amiket az ő kívánsága szerint magamra és a férjemre igazíttattam (pedig akkor nem is ismerte, de szerette volna, ha továbbviszem), illetve egy nyaklánc aranyból egy medállal amit nagyapámtól kapott.

Sosem adnám be, de mi nem is veszünk fel nyakló nélkül hiteleket.

2024. júl. 5. 12:16
 6/43 anonim ***** válasza:
98%
Ha csak nem úgy álltok, hogy már kajára sincs pénz akkor nem nyúlnék hozzá.
2024. júl. 5. 12:18
 7/43 anonim ***** válasza:
73%

Alapból nem problémáznék ezen, engem nem érdekelnek az arany ékszerek, anno az egyetemi jelentkezésem díját abból fizettem ki, hogy eladtam az általános iskolás ballagásomra nagyszüleimtől kapott nyakláncot.

Szóval, nekem nem lenne lelkiismeretfurdalásom, ha amúgy nem akarnám hordani, itt az a necces, mi van, ha visszakérik.

2024. júl. 5. 12:30
 8/43 anonim ***** válasza:
43%

Na mi van, nem tetszik, hogy gondolkodni kell a hitelfelvétel előtt?

Amúgy “szerinted” ér ennyit, a valóságban meg maximum a felét. Törtarany áron veszik be legfeljebb. Inkább beszéljetek a bankkal, hogy mit lehet tenni, vállaljatok plusz munkát egy ideig.

2024. júl. 5. 12:38
 9/43 anonim ***** válasza:
32%
csak nyugodtan, de legalább annyit próbálj meg végiggondolni (tudom hogy nem megy, ahhoz agy is kéne, de próbálkozz kicsit), hogy most eladhatod, kapsz néhány százezret, kifizetsz valamennyi adósságot, de miután úgyis adósságokat gyűjtögetsz, mert tervezni, beosztani nem megy, csak nagyzolni, mit adsz el legközelebb? illetve ha nagymamád megneszeli és felhúzza magát, az örökségből sem kapsz, ha legközelebb a mamád halálával terveznél adósságot rendezni.
2024. júl. 5. 13:06
 10/43 anonim ***** válasza:
98%

1. Ameddig élnek, eszem ágában sem lenne eladni, akkor sem, ha nekem nem kellene. Nagyon max. ha kajára kellene a pénz, és tényleg önhibámon kívül kerülnék ilyen helyzetbe, és nem lenne más megoldás, de akkor is "engedélyt" kérnék tőlük rá.

2. Nem is húzna ki a pácból, így anyagilag sem éri meg eladni.

2024. júl. 5. 13:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!