Minek nevezik azt, amikor egy lány kórosan vásárolgat ruhákat, ékszereker, táskákat, de közben mindig ugyanaz az igénytelen, kinyúlt, foltos melegitő van rajta MINDEN NAP?
Rájöttem, hogy nem vagyok normális.
Mi lehet a bajom?
Kifolyik a szekrenyemből a sok ruha, a legtöbben a cimke is rajta van, divatos, csinos darabok.
Ezt értem - vásárlásmánia.
Oké.
De legalább ha tényleg igényes és csinos lennék? De mindig igénytelen vagyok, van egy szettem, egy fekete melegitő ruha, szöszös, kinyult, szétmosott, széthasznált. Minden nap ezt hordom. Sokszor inkabb nem mosom ki, vagy ha mar epp nem birom, mert annyira koszos, akkor van egy tartalék farmerom pl. amit a mosás napján hordhatok.
Ugyanez ékszerekkel.
Sminkekkel, bőrápoló krémekkel. Több százezernyi cucc van mindenhol, mégis a fém kékdobozos niveat használom.
Megvettem a drága hajvasalót, de minek? Mindig hátra van fogva egy laza fonatba, olyan kócos, göndör a hajam, szörnyű, mint aki egy hete nem fésülködött.
Elképesztő igénytelen vagyok nő létemre, pedig óriási összegeket költök magamra.
Ez milyen betegség? Mi lehet a lelki oka ennek?
Én is ezeket tippelném.
Szorongás, önbizalomhiány, nem mersz önmagad lenni, el akarsz inkább bújni.
Az életedet te ismered, a mélyét ki lehet deríteni, ha akarod.
Lehet, hogy csak kifelé akarsz megfelelni, tetszeni másoknak és nem saját magadat adni és jól érezni magadat úgy a bőrödben, ahogyan vagy. Szóval a vásárlási mánián túl megfelelési kényszer is lehet a háttérben. Az, hogy szépnek lássanak mások, minden áron.
Nekem is vannak ruháim, amiket sajnálok felvenni, mert olyan szépek és sajnálnám, ha megsérülnének. Azért néha használom is ezeket, de nagyon megválogatom az alkalmakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!