Visszább vehetünk a nagyszülőkből?
Kisfiam 1 éves. Minden hétvégén látja a nagyszüleit. A férjem péntek, szombat, vasárnap nem dolgozik, így mindennap más nagyszülőhöz látogatunk el. Az én szüleim elváltak de apukámhoz és anyukámhoz is megyünk hétvégenként, plusz a férjem szüleihez is. Nyilván vannak olyan hétvégék is amikor valakihez nem megyünk, vagy inkább hozzánk jönnek, vagy itthon maradunk. De ez nagyon ritka. Anyukám hétköznap is szokott jönni hozzánk, mert szeretem hogy ennyi időt tud a kisfiammal tölteni és nekem is nagy segítség néha. Most már egyre gyakrabban bízzuk rájuk mikor a férjemmel csinálnánk valamit, általában két hetente tartunk egy randi napot. De anyukám szokott rá a legtöbbet vigyázni, vele este is volt már amíg mi moziba voltunk.
Ezzel nincs is semmi baj, mert jó érzés látni hogy ennyire el van nélkülem is (persze néha még fáj kicsit, de ez így is fog maradni)
De picit már soknak érzem, úgy érzem csak a nagyszülők körül forog a világunk, mikor hova kéne menni stb.
Szeretnék 2 havonta vagy ahogy az idő meg az események hagyják, 2 nagyszülő mentes hetet, amikor csak mi hárman vagyunk, rólunk szól minden.
Megbántani nem akarok senkit. Nem tudom hogy kellene ezt másokkal tudatni, főleg úgy hogy mindenki 10-15 percre lakik tőlünk. Leginkább anyósomtól tartok mert ő már másfél hét után kiveri a hisztit ha nem látja az unokát, pedig tavaly majdnem 1 hónapig nem tudtunk anyukámhoz menni, mert mindig náluk voltunk és ő egyszer sem sértődött meg és nem tett érte megjegyzést. Kicsit igazságtalannak tartom a helyzetet hogy vannak nagyszülők akik havonta egyszer látják az unokát egy családi ebédnél és nem háborognak, ő meg azért heti szinten látja. De ahogy magamat ismerem nem bírnám ki hogy anyukám ne jöjjön hozzánk 1 héten egyszer legalább, és nem azért jön mert nekem dolgom van és a gyerek miatt nem tudok semmit csinálni. Én szerencsére mindent tudok a kisfiam mellett, beszoktam a vonni mindenbe és mellette játszok is vele sokat. Mikor anyukám itt van akkor is együtt játszunk, beszélgetünk.
A ti tapasztalataitokra lennék kíváncsi, hogy látnátok jónak a helyzetet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!