Visszább vehetünk a nagyszülőkből?
Kisfiam 1 éves. Minden hétvégén látja a nagyszüleit. A férjem péntek, szombat, vasárnap nem dolgozik, így mindennap más nagyszülőhöz látogatunk el. Az én szüleim elváltak de apukámhoz és anyukámhoz is megyünk hétvégenként, plusz a férjem szüleihez is. Nyilván vannak olyan hétvégék is amikor valakihez nem megyünk, vagy inkább hozzánk jönnek, vagy itthon maradunk. De ez nagyon ritka. Anyukám hétköznap is szokott jönni hozzánk, mert szeretem hogy ennyi időt tud a kisfiammal tölteni és nekem is nagy segítség néha. Most már egyre gyakrabban bízzuk rájuk mikor a férjemmel csinálnánk valamit, általában két hetente tartunk egy randi napot. De anyukám szokott rá a legtöbbet vigyázni, vele este is volt már amíg mi moziba voltunk.
Ezzel nincs is semmi baj, mert jó érzés látni hogy ennyire el van nélkülem is (persze néha még fáj kicsit, de ez így is fog maradni)
De picit már soknak érzem, úgy érzem csak a nagyszülők körül forog a világunk, mikor hova kéne menni stb.
Szeretnék 2 havonta vagy ahogy az idő meg az események hagyják, 2 nagyszülő mentes hetet, amikor csak mi hárman vagyunk, rólunk szól minden.
Megbántani nem akarok senkit. Nem tudom hogy kellene ezt másokkal tudatni, főleg úgy hogy mindenki 10-15 percre lakik tőlünk. Leginkább anyósomtól tartok mert ő már másfél hét után kiveri a hisztit ha nem látja az unokát, pedig tavaly majdnem 1 hónapig nem tudtunk anyukámhoz menni, mert mindig náluk voltunk és ő egyszer sem sértődött meg és nem tett érte megjegyzést. Kicsit igazságtalannak tartom a helyzetet hogy vannak nagyszülők akik havonta egyszer látják az unokát egy családi ebédnél és nem háborognak, ő meg azért heti szinten látja. De ahogy magamat ismerem nem bírnám ki hogy anyukám ne jöjjön hozzánk 1 héten egyszer legalább, és nem azért jön mert nekem dolgom van és a gyerek miatt nem tudok semmit csinálni. Én szerencsére mindent tudok a kisfiam mellett, beszoktam a vonni mindenbe és mellette játszok is vele sokat. Mikor anyukám itt van akkor is együtt játszunk, beszélgetünk.
A ti tapasztalataitokra lennék kíváncsi, hogy látnátok jónak a helyzetet?
"Szeretnék 2 havonta vagy ahogy az idő meg az események hagyják, 2 nagyszülő mentes hetet, amikor csak mi hárman vagyunk, rólunk szól minden".
Miért hazudsz? Vagy kinek, magadnak?
Te anyósmentes két hetet akarsz, mert anyád az mehet, nyilván :D
"szóval ha úgy érzed, akkor ne hívjatok senki, ne menjetek sehova, ha meg valaki jönne vagy hívna titeket, akkor mondjátok azt hogy, hogy fáradtak vagy és csak együtt akartok pihenni."
De ő nem ezt akarja, hanem csak azt, hogy az anyósékkal ne kelljen találkozni, és nem érdekli a férje véleménye, azzal kapcsolatban is ő akar dirigálni, mikor találkozhat az anyjával.
Az a baj itt is, mint kb. mindenhol, hogy az anyuka akarja kizárólag megmondani, mikor-kivel-mennyit találkozhatnak ők meg a gyerek, és nyilván a pasi családját zárná ki, nem a sajátját. Ez van az esetek 90%-ában.
Hogy a férjnek kb. kuss a neve, ne anyucipicifia legyen, hanem a feleségpiciférje, a feleségek is uralkodni akarnak a férjükön, mintha az nem lenne önálló ember önálló akarattal és gondolattal.
Ez nem úgy működik, hogy majd ha a feleségnek nincs kedve találkozni, akkor a férj családját le lehet rázni. Itt meg kell beszélni a két félnek, hogy mennyire akarják tartani a kapcsolatot a csalàdjaikkal és hozni egy kompromisszumot és elfogadni, mert ilyen alapon a férj is mondhatná, hogy figyelj már, ha a te anyád jön minden héten unokàzni, akkor én is áthívom az enyémet minden héten egyszer, mikor itthon vagyok.
Érted. Nem tőlünk kellene itt engedélyt kérni, hanem a férjével megbeszélni ezt, de nem kamuzva, mint itt nekünk, hogy nagyszülő-mentes két heteket szeretne, mikor igazàból csak az anyóst nem akarja látni két hétig, akkor vállalja fel a férje előtt, hogy utálja az anyóst, vele konfrontálódjon és egyezzen meg valamiben, de ne hazudjon màr legalább.
Csupaszítsuk le a sallangot, és a fölösleges dumát. A kérdés az, hogy "miként tudnám anyóst kipics@zni az életünkből"?
Kérdező, sehogy. Ő is nagymama. Lehet, hogy nem az elképzeléseid szerinti nagymama, de rá ugyanúgy szüksége van a kisfiadnak. Egy kisgyereknek hatalmas kincs, ha vannak szerető nagymamái. Nyilván nem szegheti(k) meg az általatok felállított szabályokat, mert azt igenis tedd szóvá, és nyomatékosítsd, hogy a szülők ti vagytok és nem ő(k). Ritkítsátok a hétvégi találkozókat, mert ez tényleg sok, és ennyi. Probléma megoldva.
36!
Ő csak az anyóst akarja kizárni. Édesanyja mehet amikor akar és őt látogatni is fogják.
Szegény férje meg semmiről nem tud semmit. Azért informálódik itt.
Csak a válaszok alapján, visszanyalt a fagyi.
Mindjárt törölteti ezt a válaszom (is) 😆
Na, ezért sz*r fiús anyukának lenni, ezt mondom, mikor a gyerekvállalás kategóriában ilyen van, hogy miért más, ha fiad van, mintha lányod. Mert felnőtt korban csak a lányod marad a gyereked, a fiadat úgyis elmarja majd a menyed, lehetsz bármilyen jó ember vagy anyós, mivel nem az ő anyja vagy, ezért irritálni fogod és minden lépésével azon lesz, hogy leépítsen és "másodlagos nagymamává" avanzsáljon téged.
Az ember a fiával nem lehet bizalmas kapcsolatban felnőttkorban, csak a lányával, különben jön a kettős mérce. Ezért szívás annak, akinek nincs lánya, csak fia. Erre is van a mondás, hogy "ha fiad van, addig van gyereked, míg meg nem házasodik".
De majd rájön erre a kérdező is 30 év múlva, mikor visszakapja ugyanezt.
Ez tényleg kamu.
Az enyém 1 évesen még karonülő volt (mondjuk cserébe már dumált, védőnő is csak nézett nagyot). Na de 1 évesen hogy fellépőn mosogat melletted, szerintem nem láttál még gyereket közelről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!