Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Visszább vehetünk a nagyszülők...

Visszább vehetünk a nagyszülőkből?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 éves. Minden hétvégén látja a nagyszüleit. A férjem péntek, szombat, vasárnap nem dolgozik, így mindennap más nagyszülőhöz látogatunk el. Az én szüleim elváltak de apukámhoz és anyukámhoz is megyünk hétvégenként, plusz a férjem szüleihez is. Nyilván vannak olyan hétvégék is amikor valakihez nem megyünk, vagy inkább hozzánk jönnek, vagy itthon maradunk. De ez nagyon ritka. Anyukám hétköznap is szokott jönni hozzánk, mert szeretem hogy ennyi időt tud a kisfiammal tölteni és nekem is nagy segítség néha. Most már egyre gyakrabban bízzuk rájuk mikor a férjemmel csinálnánk valamit, általában két hetente tartunk egy randi napot. De anyukám szokott rá a legtöbbet vigyázni, vele este is volt már amíg mi moziba voltunk.

Ezzel nincs is semmi baj, mert jó érzés látni hogy ennyire el van nélkülem is (persze néha még fáj kicsit, de ez így is fog maradni)

De picit már soknak érzem, úgy érzem csak a nagyszülők körül forog a világunk, mikor hova kéne menni stb.

Szeretnék 2 havonta vagy ahogy az idő meg az események hagyják, 2 nagyszülő mentes hetet, amikor csak mi hárman vagyunk, rólunk szól minden.

Megbántani nem akarok senkit. Nem tudom hogy kellene ezt másokkal tudatni, főleg úgy hogy mindenki 10-15 percre lakik tőlünk. Leginkább anyósomtól tartok mert ő már másfél hét után kiveri a hisztit ha nem látja az unokát, pedig tavaly majdnem 1 hónapig nem tudtunk anyukámhoz menni, mert mindig náluk voltunk és ő egyszer sem sértődött meg és nem tett érte megjegyzést. Kicsit igazságtalannak tartom a helyzetet hogy vannak nagyszülők akik havonta egyszer látják az unokát egy családi ebédnél és nem háborognak, ő meg azért heti szinten látja. De ahogy magamat ismerem nem bírnám ki hogy anyukám ne jöjjön hozzánk 1 héten egyszer legalább, és nem azért jön mert nekem dolgom van és a gyerek miatt nem tudok semmit csinálni. Én szerencsére mindent tudok a kisfiam mellett, beszoktam a vonni mindenbe és mellette játszok is vele sokat. Mikor anyukám itt van akkor is együtt játszunk, beszélgetünk.

A ti tapasztalataitokra lennék kíváncsi, hogy látnátok jónak a helyzetet?

jún. 2. 23:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
76%

De senki nem azt mondta, hogy a kérdező kezelje anyjaként az anyósàt és hívja magához hét közben, mint az anyját.

De neki az sem felel meg, ha közösen mennek el hétvégén anyóshoz, vagy csak a férje, hanem ne menjenenek egyáltalán anyóshoz, csak három hetente, de az anyja meg mehet hetente.

Azt írja, otthon van a párja pénteken, akkor mit szólna, ő meg azt mondaná, Juci, szerdánként át szoktad hívni anyádat, most akkor én àthívom péntekenként az enyémet is.

Na, ez sem felelne meg neki a leírtak alapján, mert anyóst konkrétan leépíteni akarja minden formában.

jún. 3. 13:47
 52/71 anonim ***** válasza:
75%

Aki itt azon van fennakadva, hogy mer ugyanolyan nagymama, annak megvan, hogy anyuka van otthon a gyerekkel ugye? Az én anyám hozzám is jön, nem csak a gyerekhez... Nyilván a gyerek apja is elviheti a gyereket az anyjáékhoz, de nekem ne csináljon plusz programot azzal, hogy jaaa átjön anyám, legyél itthon, kerülgesd, szolgáld ki... Én sem hívom át úgy a szüleimet, hogy nem vagyok itthon.

Aki meg azzal jön, hogy apuka is szülő, igen, az, vigye el a gyereket a nagyszülőkhöz, hívja át őket, mikor itthon van, de ne anyukának csináljon ezzel plusz programot. Bocsmá, hogy egy kvázi vadidegennel (mert pár éve az életem része muszájból) nem olyan a kapcsolatom, mint a saját anyámmal...

jún. 3. 13:50
 53/71 anonim ***** válasza:
53%

" de ne anyukának csináljon ezzel plusz programot. "

Nem is kell. Apuka is át tudja vinni az anyjához a gyereket vagy jöhet, mikor ő is otthon van.

A kérdező az apai nagyit akarja minden formában leépíteni.

jún. 3. 14:00
 54/71 anonim ***** válasza:
69%

"Nyilván a gyerek apja is elviheti a gyereket az anyjáékhoz"

De fogd már fel, hogy a kérdező ezt sem akarja, ô azt akarja, hogy ne menjenek anyóshoz, csak 3 hetente, a férje se menjen, és csak az ő anyja mehessen hozzájuk. Mit nem értesz ezrn?

jún. 3. 14:00
 55/71 anonim ***** válasza:
93%
Mivel annak idején férjem egész nap dolgozott,akár még hétvégeken is,így nem is nagyon volt arra lehetősége hogy elvigye a gyerekeket anyóshoz,vagy ő akkor jöjjön,mikor otthon van a fia. Én szívesen fogadtam ha benézett mert erre járt. Igaz nem volt köztünk komolyabb vita sosem,és az életünkbe sem akart beleszólni. De a kérdezőnél más a helyzet. Ők meg tudnák oldani,hogy a nagyik ugyanannyit lássák az unokákat,csak hogy ezt nem szeretné.
jún. 3. 14:50
 56/71 anonim ***** válasza:
0%

48!

De jó asszony lehetsz! Isten mentsen tőled! 😱

jún. 3. 14:58
 57/71 anonim ***** válasza:
40%
Augusztusban szulok, meg nem aktualis, de nalunk pl a ferjem annyira haragszik az anyjara, hogy nem akar vele talalkozni. En mondtam azt, hogy ugyanolyan nagyszulo o is, nem fogjuk eltiltani az unokatol. Siman eljohet hozzank, ha szeretne latni, nem zarjuk be az ajtot az orra elott. Pedig az utobbi egy evben nem jo a kapcsolat, de az nem jelenti azt, hogy a gyerekemtol eltiltom.
jún. 3. 15:04
 58/71 anonim ***** válasza:
67%

El nem tudnám képzelni, hogy úgy nézzen ki egy hétvége, hogy mindig van valaki körülöttünk vagy mi megyünk anyóslátogatóba. Bár nekünk még nincs gyerekünk, hamarosan tervben van és szoktunk beszélni arról, hogy hogyan képzeljük el azt az időszakot.

Nem leszek népszrű, de én is szívesebben veszem, ha anyukám jön majd át hozzánk segíteni a gyerekkel és nekem, mint a férjem anyukája. A gyerekkel én leszek otthon napközben és jobban fogok vágyni anyukám segítségére és társaságára, mint anyósoméra. Mert ő az anyukám. Ha a férjem maradna otthon a gyerekkel, valószínűleg ő meg az ő anyját hívná többször.

jún. 3. 15:24
 59/71 anonim ***** válasza:
59%

59, az a baj, hogy nem értitek a lényeget. Nem kell anyósotokat úgy szeretni, mint anyátokat, nem kell annyiszor áthívni meg olyan viszonyban lenni, de azért lehetne annyi empátia benne, hogy megértitek, milyen igazságtalan, sz*r helyzet ez a fiús anyukáknak, hogy ők azért vannak mindig háttérbe rakva, mert nem lányuk van, ők nem tehetnek erről.

Nem tudtok belegondolni a helyzetükbe? Pláne, ha fiatok van, ezt a mintát akarjàtok tovább adni, hogy nyugodtan lehet szarni az anyai nagyszülőket ahelyett, hogy ha nem is ugyanannyira, de azért öket is bevonnátok?

Nem kell ugyanannyiszor hívni, de azért nektek is jól esne 30 év múlva, ha a menyetek azt mondaná, menjetek fel heti egyszer unokázni fél órára egy kávé mellett. Nem barátnőzni, nagyokat beszélgetni, hanem unokázni, mittudomén, átpelenkázni, ringatni, kicsit megfogni vagy akár elvinni babakocsizni.

Azért, mert nem szereted úgy anyósod, mint anyád, még lehetsz vele kedves és jólelkű. Ha más nem, a gyereked kedvéért, mert tök más egy jókedvű, békés, összetartó családban felnőni, mint egy olyanban, ahol azt látja, hogy az anyja folyton acsarkodik az apai nagyanyjára.

jún. 3. 16:38
 60/71 anonim ***** válasza:
93%

Csak a második oldalig voltam hajlandó követni az eseményeket.

Kérdező, te tulajdonképpen azt mondod hogy a te anyad menjen továbbra is hétköznap, vigyázzon rá amikor akarjátok, de anyoshoz csak max kéthetente mennétek mert így kényelmes és mert nem bírod a pofáját.

Hát csináld, de ezen mindenki megsertodne, úgyhogy így vágj bele.

Neked is fiad van, majd ha neki lesz gyereke és a menyed ugyanezt fogja veled csinálni akkor jusson ez eszedbe.

jún. 3. 16:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!