Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Visszább vehetünk a nagyszülők...

Visszább vehetünk a nagyszülőkből?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 éves. Minden hétvégén látja a nagyszüleit. A férjem péntek, szombat, vasárnap nem dolgozik, így mindennap más nagyszülőhöz látogatunk el. Az én szüleim elváltak de apukámhoz és anyukámhoz is megyünk hétvégenként, plusz a férjem szüleihez is. Nyilván vannak olyan hétvégék is amikor valakihez nem megyünk, vagy inkább hozzánk jönnek, vagy itthon maradunk. De ez nagyon ritka. Anyukám hétköznap is szokott jönni hozzánk, mert szeretem hogy ennyi időt tud a kisfiammal tölteni és nekem is nagy segítség néha. Most már egyre gyakrabban bízzuk rájuk mikor a férjemmel csinálnánk valamit, általában két hetente tartunk egy randi napot. De anyukám szokott rá a legtöbbet vigyázni, vele este is volt már amíg mi moziba voltunk.

Ezzel nincs is semmi baj, mert jó érzés látni hogy ennyire el van nélkülem is (persze néha még fáj kicsit, de ez így is fog maradni)

De picit már soknak érzem, úgy érzem csak a nagyszülők körül forog a világunk, mikor hova kéne menni stb.

Szeretnék 2 havonta vagy ahogy az idő meg az események hagyják, 2 nagyszülő mentes hetet, amikor csak mi hárman vagyunk, rólunk szól minden.

Megbántani nem akarok senkit. Nem tudom hogy kellene ezt másokkal tudatni, főleg úgy hogy mindenki 10-15 percre lakik tőlünk. Leginkább anyósomtól tartok mert ő már másfél hét után kiveri a hisztit ha nem látja az unokát, pedig tavaly majdnem 1 hónapig nem tudtunk anyukámhoz menni, mert mindig náluk voltunk és ő egyszer sem sértődött meg és nem tett érte megjegyzést. Kicsit igazságtalannak tartom a helyzetet hogy vannak nagyszülők akik havonta egyszer látják az unokát egy családi ebédnél és nem háborognak, ő meg azért heti szinten látja. De ahogy magamat ismerem nem bírnám ki hogy anyukám ne jöjjön hozzánk 1 héten egyszer legalább, és nem azért jön mert nekem dolgom van és a gyerek miatt nem tudok semmit csinálni. Én szerencsére mindent tudok a kisfiam mellett, beszoktam a vonni mindenbe és mellette játszok is vele sokat. Mikor anyukám itt van akkor is együtt játszunk, beszélgetünk.

A ti tapasztalataitokra lennék kíváncsi, hogy látnátok jónak a helyzetet?

2024. jún. 2. 23:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
93%

Mondjuk le kellene szakadni a szülőkről!

Hogy mi van?

Ha nincs gyerek, akkor is fárasztó ennyi látogatás, pofavizit.

2024. jún. 3. 12:03
 42/71 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom akkor mi lesz a véleményed, ha majd a fiad gyerekét te alig láthatod, bezzeg a leendő menyed anyja hetente többször is.

"és a kisfiamat sem hallották hisztizni"

Haha! Majd 2-3 év között a dackorszkban nézd meg :D

2024. jún. 3. 12:03
 43/71 anonim ***** válasza:
100%
A végére csak kiderült hogy szegény anyós mindent sz.rul csinál😅
2024. jún. 3. 12:15
 44/71 anonim ***** válasza:
25%

"Ha nincs gyerek, akkor is fárasztó ennyi látogatás, pofavizit"

Mondjuk, ahol jó a kapcsolat és a szülő-gyerek szereti egymást, hogy a francba lenne sok heti egy találkozás, pláne, ha mindig 3 napos a hétvégéjük?

Nyilván, ahol pofavizitként élik meg a látogatást, mert olyan szeretetlen, sz*r kapcsolat van, ott teher heti 1 órára találkozni a szülőkkel. Vajon a te gyerekednek teher lesz belőled heti 1-2 óra, neked is teher lesz a gyereked ennyi időre hetente?

2024. jún. 3. 12:27
 45/71 anonim ***** válasza:
93%

Ha jó a kapcsolat a szülőkkel, akkor is van életem.

Van, hogy a családjával szeretne lenni, barátaival, vagy csak énidőre van szüksége, hobbijainak élni, vagy csak szimplán pihenni.

Erre találták fel a telefont.

2024. jún. 3. 12:54
 46/71 anonim ***** válasza:
14%

"Ha jó a kapcsolat a szülőkkel, akkor is van életem."

Nem értem, hol ezzel a gond. Mi majdnem minden héten találkozunk anyósomékkal 2-3-4 órát és van életünk is, a kettő mióta zárja ki egymást?

2024. jún. 3. 12:59
 47/71 anonim ***** válasza:
82%

Hát mivel én vagyok otthon a gyerekkel, hozzánk bizony jön anyukám napközben is.. Hozzám is és a babához is. Jóban vagyunk, szeretem, rá is ér, miért tiltanám?

Attól hogy férjem van és szültem ő még az anyukám marad, igényeljük a közös programot, beszélgetést.

Anyósom viszont csak a férjem anyja, vele nem nagyon szeretnék így összejárni, nem olyan a viszony és soha nem is lesz olyan mint édesanyámmal (nem is várhatja el, nem vagyok a gyereke). Szóval igen nehezményezném ha elkezdene beugrani hozzàm. Jöjjön ha itthon a fia, azzal nekem semmi bajom, anya-fia idő is kell természetesen, a férjem viheti is a babát hozzá amikor akarja, csak ne legyen kényszer hogy én is menjek (neki se kötelező az én szüleimhez jönni).

Szóval nekem ezzel az elvárással lenne bajom, hogy nézni kell anyós fejét, mikor nekem ő kvázi senkim, téma sincs, életszemlélet is más. Nem értem, csak mert szültem egy gyereket miért kellene világi barátnőknek lennünk. Én találkozom anyuval ha akarok, a férjem meg intézze a sajátját ha akarja.

2024. jún. 3. 13:15
 48/71 anonim ***** válasza:
28%

"Anyósom viszont csak a férjem anyja"

Nem! Ő ugyanolyan nagymama mint az anyuka anyja, csak erről szeretnek megfeletkezni az anyukák.

Aztán, ha ingyen bébiszitter kell vagy pénz a lakásvásárláshoz, akkor rögtön egyenrangu szülő lesz a fiús anyuka is.

2024. jún. 3. 13:23
 49/71 anonim ***** válasza:
84%

Ezt a reszet en se ertem. Heti 2x 3x is beugrottam anyamhoz, kozel laktak seta idoben pl arra mentunk.

Anyosomat imadom , de nem fogok beulni heti 2x hozza kvzgatni meg csevegni. Nem az anyam. 😃

Parom viszont sokszor fogta magat kozolte beugrik az anyjához feloltoztette a gyereket, es mar itt se voltak. Vagy jottem arra haza melobol, hogy itt volt anyos a parommal meg a gyerekkel.

Termeszetesen jarunk egyutt is a masik csaladjahoz, de csak beugrani egy kvra nemegyunk a masikkal , ha csak epp nem boltbolegyunk es vittunk valamit anyunak/anyosnak azzal nyilvan egyutt megyunk fel iszunk egy kvt dumalunk 20 percet. De alapesetbe mindkettonk sajat igenye szerint intezi a sajat szuleivel a dolgokat.

2024. jún. 3. 13:26
 50/71 anonim ***** válasza:
72%

"Nem! Ő ugyanolyan nagymama mint az anyuka anyja, csak erről szeretnek megfeletkezni az anyukák"

Anyam viszont az anyam is maradt a nagymamai titulus mellett. Es bocsmá , hogy mivel en 0-24 gyerekkel vagyok ezert kvazi csak gyerekkel tudok az anyammal talalkozni.

Anyosom viszont nem az anyam, nem fogok vele ugy viselkedni mint az anyammal szoval nem is kell vele olyan sokszor talalkoznom . Paromnak az anyja o hetebte tobbszor benez hozza , de mivel a kolyok velem van igy ertelemszeruen ot nem tudja vinni. De szantalanszor volt, ha otthon talalta ki hogy kegy az anyjahoz vitte a gyereket is

En szereten anyosomat jo mama , a gyerek imad vele lenni es somat is vannak. De nem az anyam, hogy heti tobb kozos progit szervezzek vele .

2024. jún. 3. 13:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!