Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Visszább vehetünk a nagyszülők...

Visszább vehetünk a nagyszülőkből?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 éves. Minden hétvégén látja a nagyszüleit. A férjem péntek, szombat, vasárnap nem dolgozik, így mindennap más nagyszülőhöz látogatunk el. Az én szüleim elváltak de apukámhoz és anyukámhoz is megyünk hétvégenként, plusz a férjem szüleihez is. Nyilván vannak olyan hétvégék is amikor valakihez nem megyünk, vagy inkább hozzánk jönnek, vagy itthon maradunk. De ez nagyon ritka. Anyukám hétköznap is szokott jönni hozzánk, mert szeretem hogy ennyi időt tud a kisfiammal tölteni és nekem is nagy segítség néha. Most már egyre gyakrabban bízzuk rájuk mikor a férjemmel csinálnánk valamit, általában két hetente tartunk egy randi napot. De anyukám szokott rá a legtöbbet vigyázni, vele este is volt már amíg mi moziba voltunk.

Ezzel nincs is semmi baj, mert jó érzés látni hogy ennyire el van nélkülem is (persze néha még fáj kicsit, de ez így is fog maradni)

De picit már soknak érzem, úgy érzem csak a nagyszülők körül forog a világunk, mikor hova kéne menni stb.

Szeretnék 2 havonta vagy ahogy az idő meg az események hagyják, 2 nagyszülő mentes hetet, amikor csak mi hárman vagyunk, rólunk szól minden.

Megbántani nem akarok senkit. Nem tudom hogy kellene ezt másokkal tudatni, főleg úgy hogy mindenki 10-15 percre lakik tőlünk. Leginkább anyósomtól tartok mert ő már másfél hét után kiveri a hisztit ha nem látja az unokát, pedig tavaly majdnem 1 hónapig nem tudtunk anyukámhoz menni, mert mindig náluk voltunk és ő egyszer sem sértődött meg és nem tett érte megjegyzést. Kicsit igazságtalannak tartom a helyzetet hogy vannak nagyszülők akik havonta egyszer látják az unokát egy családi ebédnél és nem háborognak, ő meg azért heti szinten látja. De ahogy magamat ismerem nem bírnám ki hogy anyukám ne jöjjön hozzánk 1 héten egyszer legalább, és nem azért jön mert nekem dolgom van és a gyerek miatt nem tudok semmit csinálni. Én szerencsére mindent tudok a kisfiam mellett, beszoktam a vonni mindenbe és mellette játszok is vele sokat. Mikor anyukám itt van akkor is együtt játszunk, beszélgetünk.

A ti tapasztalataitokra lennék kíváncsi, hogy látnátok jónak a helyzetet?

jún. 2. 23:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/71 anonim ***** válasza:
55%
láttál te már 1 évest közelről? mibe vonsz be egy 12 hónapnál kisebb babát? Segít takarítani? Tologatja a porszívót? Vagy mit?
jún. 2. 23:25
 2/71 A kérdező kommentje:
1 éves a kisfiam. Lehet neked nehéz elképzelni de pl a papírtörlővel is tudja hogyan kell törölgetni, a mosógépből kiveszi a ruhákat, főzés közben is ott áll mellettem a kis fellépőjén. És nagyon érdekli, szereti. Boltból haza érkezve kipakolhatja amiket vettünk, megnézheti, elmondom neki mi micsoda és a helyére tesszük. Nem az a típus vagyok aki egésznap leteszi a tv elé a gyereket amíg anyának dolga van. De a kérdésem nem ez volt.
jún. 2. 23:32
 3/71 anonim ***** válasza:
95%
Itt azzal van a gond, hogy anyósból visszavennél, de a te anyukád meg menjen hetente többször, mert az jó. Vagy mindenkinek határt húzol, vagy senkinek, mert ebből így gyorsan gond lesz.
jún. 3. 00:24
 4/71 anonim ***** válasza:
30%
kamu ...
jún. 3. 00:27
 5/71 anonim ***** válasza:
94%
nehez lesz, lehet azzal kell kezdeni, hogy minden masodik hetvegere elutaztok 3-asban
jún. 3. 01:30
 6/71 anonim ***** válasza:
45%

"de pl a papírtörlővel is tudja hogyan kell törölgetni, a mosógépből kiveszi a ruhákat, főzés közben is ott áll mellettem a kis fellépőjén. És nagyon érdekli, szereti. Boltból haza érkezve kipakolhatja amiket vettünk, "

Te soha az életben nem láttál küzelebbről 1 éves gyereket.

jún. 3. 01:34
 7/71 A kérdező kommentje:

Egész éjszakát végig alussza pici kora óta és nappal is alszik legalább 2 órát.

Lehet nektek nehéz elképzelni hogy van ilyen kisgyerek is. Miért baj nektek hogy így foglalkozom vele? Mindenki döntse el maga mit hogyan csinál a gyerekével. De az én kisfiam egy kiegyensúlyozott kisgyerek, büszke vagyok rá hogy ennyi mindent tudok vele csinálni és mellette egyedül is eljátszik magában hosszú perceket.

Mindenki mondja nekünk hogy meghazudtolja a korát. Nyilván nincs egyforma kisgyerek. 11 hónapos kora óta jár, helyére teszi a könyveit, játékait mikor megkérem. 1 év alatt soha senki nem hallott panaszkodni, és a kisfiamat sem hallották hisztizni. Alapból egy nagyon nyugodtan kisgyerek, és mi is mindig azok vagyunk. Szabályok vannak az életében, amitől biztonságban érzi magát.

De nem tartozom senkinek magyarázattal. Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy neki jó.

Lehet egymást bántani, de nem engem mindősit.

jún. 3. 04:00
 8/71 A kérdező kommentje:

Nem értem azzal miért van baj hogy anyukám jön hozzánk többet? Hol van az megírva hogy mindenkivel ugyan annyit ugyan olyan minőségben kell látni. Férjem szüleivel soha nem volt olyan kapcsolatom, megvan egymásról a véleményünk, tisztába is vagyunk vele. Én is a gyerekem meg a férjem miatt megyek hozzájuk és jönnek ők is mikor a férjem itthon van.

El tudunk beszélgetni stb. De soha nem lesz köztünk olyan kapcsolat mint köztem és anyukám között.

Szerintem érthető hogy a saját anyukámat hívom ha segíteni kell, vagy vigyázni kell a gyerekre. De nem mondtam egy szóval sem hogy anyósom nem szokott vele lenni, imádja őt is. De ő kijelentette hogy a gyereket nem meri etetni sem, mert fél hogy megfullad a darabos ételektől, pedig mindig dicséri hogy milyen ügyesen eszik. És ő abban tisztában van hogy anyukám szokott jönni többet, mindig látja. És megbeszéltük hogy e miatt nem haragszik rám mert megérti. És a férjem is a minap mondta hogy nyilván vele nem lesz olyan kapcsolata mint az én anyukámmal, és hogy tudja az ő anyukája hogy ő “másodlagos”. Én kijavítottam hogy nem igaz, nem másodlagos, mert ő is ugyan úgy fontos az életében, és tudom hogy ha neki szólnék ő is ugrana nekünk egyből. De én nem érzem azt hogy neki kellenne szólnom, nem is olyan a kapcsolatunk. Lehet idővel jobb lesz és változni fog. Most mind a ketten nagy lépéseket tettünk egymás felé, én is nyitottam sokat. De igazából vele szemben néha meg kell húzni a határokat mert könnyen átesik a ló túloldalára. Kisfiam születésekor is mindennap itt akart lenni, előbb látták mint anyukám. Tavaly nyáron velük voltunk a kertbe nagyon sokat, minden hétvégén szombat, vasárnap. Volt hogy az én szüleim csak két hetente látták az unokájukat. És senki nem tette szóvá, nem volt sértődés.

Szerintem minden nagyszülő elégedett lehet és azok is. Sokan lennének a helyükben. És a kisfiam meg nem fog különbséget tenni senki között, mindneki sokat foglalkozik vele és minőségi időt tudnak vele tölteni, és erre büszke vagyok.

jún. 3. 04:28
 9/71 anonim ***** válasza:
87%

"Férjem szüleivel soha nem volt olyan kapcsolatom"

És? A férjednek meg a te szüleiddel nem, és a férj a gyerek apja. Ugyanannyira szülő, mint te.

jún. 3. 04:38
 10/71 A kérdező kommentje:

A férjemnek nagyon jó a kapcsolata a szüleimmel. De ebbe ne menjünk bele.

Ha értelmezted amit írtam, olvastad hogy a férjem tisztában van vele és egyáltalán nem zavarja. Mindent meg szoktunk beszélni. Neki sem volt az ő anyukájával mély kapcsolata, soha semmit nem mert neki elmondani. Mikor összeköltöztünk menekült a szüleitől. Ne állíts olyan dolgot amiről fogalmad sincs.

jún. 3. 04:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!