Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Visszább vehetünk a nagyszülők...

Visszább vehetünk a nagyszülőkből?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 éves. Minden hétvégén látja a nagyszüleit. A férjem péntek, szombat, vasárnap nem dolgozik, így mindennap más nagyszülőhöz látogatunk el. Az én szüleim elváltak de apukámhoz és anyukámhoz is megyünk hétvégenként, plusz a férjem szüleihez is. Nyilván vannak olyan hétvégék is amikor valakihez nem megyünk, vagy inkább hozzánk jönnek, vagy itthon maradunk. De ez nagyon ritka. Anyukám hétköznap is szokott jönni hozzánk, mert szeretem hogy ennyi időt tud a kisfiammal tölteni és nekem is nagy segítség néha. Most már egyre gyakrabban bízzuk rájuk mikor a férjemmel csinálnánk valamit, általában két hetente tartunk egy randi napot. De anyukám szokott rá a legtöbbet vigyázni, vele este is volt már amíg mi moziba voltunk.

Ezzel nincs is semmi baj, mert jó érzés látni hogy ennyire el van nélkülem is (persze néha még fáj kicsit, de ez így is fog maradni)

De picit már soknak érzem, úgy érzem csak a nagyszülők körül forog a világunk, mikor hova kéne menni stb.

Szeretnék 2 havonta vagy ahogy az idő meg az események hagyják, 2 nagyszülő mentes hetet, amikor csak mi hárman vagyunk, rólunk szól minden.

Megbántani nem akarok senkit. Nem tudom hogy kellene ezt másokkal tudatni, főleg úgy hogy mindenki 10-15 percre lakik tőlünk. Leginkább anyósomtól tartok mert ő már másfél hét után kiveri a hisztit ha nem látja az unokát, pedig tavaly majdnem 1 hónapig nem tudtunk anyukámhoz menni, mert mindig náluk voltunk és ő egyszer sem sértődött meg és nem tett érte megjegyzést. Kicsit igazságtalannak tartom a helyzetet hogy vannak nagyszülők akik havonta egyszer látják az unokát egy családi ebédnél és nem háborognak, ő meg azért heti szinten látja. De ahogy magamat ismerem nem bírnám ki hogy anyukám ne jöjjön hozzánk 1 héten egyszer legalább, és nem azért jön mert nekem dolgom van és a gyerek miatt nem tudok semmit csinálni. Én szerencsére mindent tudok a kisfiam mellett, beszoktam a vonni mindenbe és mellette játszok is vele sokat. Mikor anyukám itt van akkor is együtt játszunk, beszélgetünk.

A ti tapasztalataitokra lennék kíváncsi, hogy látnátok jónak a helyzetet?

jún. 2. 23:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 A kérdező kommentje:

Nem tudom ti hogyan képzeltek el azt hogy “bevonom a gyereket is” de akkor elmondom hogy én hogyan csinálom. Természetesen nem porszívózás, nem töröl port. De ha már egésznap velem van miért ne “segíthetne” nekem a maga módján úgy ahogy tud. Játékosan közelítem meg mindig általában. Minden gyerek szeret pakolni, én hagyom had húzza ki a ruhákat a mosógépből, mindig látja mikor letörlöm az etetőszékét, én is meglepetten figyeltem mikor a papírtörlőt nem széttépte hanem elkezdett utánozni. És a gyerek azt csinálja amit tőlünk lát. Minden reggel lepakolja a könyveit, látja ahogy vissza teszem, egy idő után megfigyeltem hogy már nem csak le, hanem vissza is pakolja őket. A játékait bedobálja a tárolóba mert mindig mondom hogy segítsen elpakolni őket. Soha nincs túl terhelve, tudom mikor elég neki az információ. De szerintem ez már hatalmas lépés a felé hogy később egyedül is megcsinálja ami az ő feladata. Hagyom hogy segítsen, nem úgy fogom fel hogy “jaj kisfiam nem tudok tőled semmit csinálni”

Hetente egyszer mikor nagytakarítok apával szoktak egyet sétálni hogy mindent rendesen megtudjak csinálni.

Nekünk ez így jó.

jún. 3. 05:06
 12/71 A kérdező kommentje:

A férjem azt is mondta már hogy anyukája nem bírja elaltatni a gyereket.

M a kisfiamra vigyázik, és picit nyűgösebb lesz egyből telefonál a férjemnek hogy menjünk a gyerekért. Nem szereti mikor sír stb. Ezért is anyukám szokott rá többet vigyázni.

Az én kezemben már nem alszik el a kisfiam, nem is ringattam sokat, cicin aludt el mindig, van hogy most is. De pár hónapja egyedül elalszik a kiságyában így nekem már nem kell altatgatni, csak mikor máshol vagyunk, ott is cicin elalszik. De anyukám valahogy eltudja altatni.

Illetve nálunk szinte otthon van, mert abban a lakásban élünk ahol én felnőttem. Tudja hol a helye azért és tiszteletben tartja. Azóta máshogy is néz ki minden, de tudja mi hol van ha szüksége van valamire a kisfiamnak.

jún. 3. 05:16
 13/71 anonim ***** válasza:
95%

Pedig igaza van a kommentelőknek.

Nyilván jobban szereted anyád, nincs ezzel baj, de az anyósod akkor is ugyanúgy a nagyszülője és azért, mert te nem vagy velük jóban, a férjed láthatóan igen, és ők is szeretik az unokát.

De ez ilyen tipikus női sz*rkavarás, csak egy újabb sztori, ahol anyóst kell utálni és elmarni a saját fiától és unokájától, bezzeg a te anyád az a minden.

Nem tudom, te mit szólnál hozzá 25-30 év múlva, mikor veled csinálná ugyanezt a menyed, hogy ennyire megkülönböztetne téged a másik unokától, ennyire elmarna, igencsak ott sírnál a szobádban egyedül. Nagyon vigyázz, mert neked is fiad van, nem mindegy, milyen példàt adsz tovább, ha úgy nő fel, hogy apai nagymamát nyugodtan le lehet sz*rni, majd ö is lesz*rja, mikor a felesége uszítja ellened, mert ez lesz neki a normális.

Mellesleg, nem értem, miért minket kérdezel, ezt a férjeddel kell megbeszélned, vele közölted màr, hogy mostantól csak a te anyád találkozhat rendszeresen a gyerekével, az ő anyja nem?

Te vegyél vissza ebből a durva kivételezésből, mert igen, ez így gáz, csak kevered a sz*rt a csalàdban.

jún. 3. 06:22
 14/71 anonim ***** válasza:
17%

Nők, akik félnek határt húzni, félnek beleállni a konfliktusba, mert mit fog gondolni a másik. Ilyen címekkel tudsz nézni videókat youtube-on. Megtudod a mélyét. De így nem lehet élni.

Írhatsz nekem is, kapcsolati dinamikákkal foglalkozom, de csak motivált embernek tudok tanácsot adni.

jún. 3. 06:33
 15/71 anonim ***** válasza:
92%

Eleve túlzás az, hogy heti 3 nap látogatni kell és kapcsolattartás címen állandóan mentek vagy vendéget fogadtok. Mi a francnak? Nem fárasztó? Ha otthon maradnátok akár csak minden második hétvégén, a kisfiúnak ugyanolyan minőségi érzelmi kapcsolata lehet a nagyszüleivel és te aem lennél olyan fáradt, hogy anyád javára visszaszorítsd a másik mama idejét.

Persze, lehetnek kifogások, hogy egyik így, másik úgy bánik a gyerekkel, de végeredményben anyukád korlátlanul mehet, anyósod meg csak az anyósod és a fia se ragaszkodik hozzá, tehát valamit biztosan rosszul csinál.

Azt még logikusnak tartom, hogy egy nő lehet hepciás a gyereke körüli dolgokra és ezt a saját anyjával könnyebb közölnie, mint az anyósával, akit nem választott mamának, csak adott.

Vagy csináld azt, hogy felváltva hívod át őket és megtanítod anyóst is arra, hogyan bánjon a kisfiúval vagy arányosan csökkentsd az időt, ha nem akarsz hosszú távú problémákat emiatt.

jún. 3. 06:35
 16/71 anonim ***** válasza:
69%
Kezdjétek azzal hogy amikor eddig randizni mentetek és a nagyszülőkre sóztátok, azt hagyjátok abba és legyetek akkor hármasban:-)
jún. 3. 06:56
 17/71 anonim ***** válasza:
98%

Azzal kezded, hogy vissza kell venni a nagyszülőkből, mert minden hétvégén sok, nincs családi életetek, stb. Ez korrekt és jogos óhaj.

Csakhogy a litánia végére már ott tartunk, hogy anyós az, akire nem vagy kíváncsi, a te anyád jöjjön, mit hétvégén, még hétköznap is!

Innentől kezdve a fenti jogos óhaj is elkorcsosul, a szokásos ki kell túrni az anyóst rinyává torzul, és ezt erősíted meg minden egyes kommenttel, amit írsz, hogy bezzeg anyós mit nem tud (jól) csinálni.

És így viszont már kivételezés meg gáz, amit csinálsz.

jún. 3. 07:00
 18/71 anonim ***** válasza:
94%
Igen, gondolj bele, neked hogy esne, ha 20-25 év múlva unokád születne, de téged nem látnának szívesen bezzeg a másik nagymama ott lehet hetente, te meg csak akkor jutsz eszükbe ha le akarják passzolni a gyereket és a másik mama nem ér rá? Ugye milyen boldog lennél? A másik mama hetente te meg havonta találkozhatna az unokával és a gyerekével.
jún. 3. 07:02
 19/71 anonim ***** válasza:
92%

Anyós megérti a kérdésbe meg ott van hogy ha másfél hétig nem látja kiveri a hisztit.

A ferjed így úgy, stb... akkor ki a kérdés?

A többieknek is igaza van.

jún. 3. 07:05
 20/71 anonim ***** válasza:
90%

Alapból azt nem értem, minek tőlünk, idegenektől kell megerősítés, hogy járhattok-ee kevesebbet a nagyszülőkhöz. Nincs törvényben előírva, mennyiszer kell menni, a ti dolgotok.

A férjeddel kell ezt lemeccselni, vele megdumálni, hogy figyelj, mostantól 2-3 hétig nem megyünk a nagyszülőkhöz, csak anyám jön majd minden héten. Nem neked kell az anyósodékkel sem konfrontálódnod, mert nem vagy főnök, hogy te mindenkinek megmondd, mi lesz, majd a férjed, ha egyetért veled, megteszi, ha meg fontosnak tartja, hogy az ő anyja is találkozzon annyit a gyerekkel, mint a tiéd, akkor el kell fogadnod, mert a gyerek nem a te tulajdonod. Ha ennyire utálna őket a férjed, mint írja, nem vinné őket, én nem vagyok nőként jóban a saját anyámmal, soha nem is vinném a gyerekeket, ennyi. Te csak bele akarod ebbe is dumálni, hogy anyósodék sz*r nagyszülők-szülők és a férjed nem szereti őket, pedig ha így lenne, nem járna oda rendszeresen. Csak ugye le kell szólmod anyóst, mert nem szereted.

Amúgy senki nem mondta, hogy bízd rá a gyereket, ha ő sem akarja, de az, hogy anyád mehet hetente, anyósodék meg 3 hétig nem, na ez nagyon tróger, bunkó dolog valóban. És ahogy le volt írva, fiús anyukaként óvatosan is ezzel a játszmával, mert ha ezt tanítod, ezt kaphatod vissza.

jún. 3. 07:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!