Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Visszább vehetünk a nagyszülők...

Visszább vehetünk a nagyszülőkből?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 éves. Minden hétvégén látja a nagyszüleit. A férjem péntek, szombat, vasárnap nem dolgozik, így mindennap más nagyszülőhöz látogatunk el. Az én szüleim elváltak de apukámhoz és anyukámhoz is megyünk hétvégenként, plusz a férjem szüleihez is. Nyilván vannak olyan hétvégék is amikor valakihez nem megyünk, vagy inkább hozzánk jönnek, vagy itthon maradunk. De ez nagyon ritka. Anyukám hétköznap is szokott jönni hozzánk, mert szeretem hogy ennyi időt tud a kisfiammal tölteni és nekem is nagy segítség néha. Most már egyre gyakrabban bízzuk rájuk mikor a férjemmel csinálnánk valamit, általában két hetente tartunk egy randi napot. De anyukám szokott rá a legtöbbet vigyázni, vele este is volt már amíg mi moziba voltunk.

Ezzel nincs is semmi baj, mert jó érzés látni hogy ennyire el van nélkülem is (persze néha még fáj kicsit, de ez így is fog maradni)

De picit már soknak érzem, úgy érzem csak a nagyszülők körül forog a világunk, mikor hova kéne menni stb.

Szeretnék 2 havonta vagy ahogy az idő meg az események hagyják, 2 nagyszülő mentes hetet, amikor csak mi hárman vagyunk, rólunk szól minden.

Megbántani nem akarok senkit. Nem tudom hogy kellene ezt másokkal tudatni, főleg úgy hogy mindenki 10-15 percre lakik tőlünk. Leginkább anyósomtól tartok mert ő már másfél hét után kiveri a hisztit ha nem látja az unokát, pedig tavaly majdnem 1 hónapig nem tudtunk anyukámhoz menni, mert mindig náluk voltunk és ő egyszer sem sértődött meg és nem tett érte megjegyzést. Kicsit igazságtalannak tartom a helyzetet hogy vannak nagyszülők akik havonta egyszer látják az unokát egy családi ebédnél és nem háborognak, ő meg azért heti szinten látja. De ahogy magamat ismerem nem bírnám ki hogy anyukám ne jöjjön hozzánk 1 héten egyszer legalább, és nem azért jön mert nekem dolgom van és a gyerek miatt nem tudok semmit csinálni. Én szerencsére mindent tudok a kisfiam mellett, beszoktam a vonni mindenbe és mellette játszok is vele sokat. Mikor anyukám itt van akkor is együtt játszunk, beszélgetünk.

A ti tapasztalataitokra lennék kíváncsi, hogy látnátok jónak a helyzetet?

jún. 2. 23:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
40%

1 éves gyerek jár de se rendett rakni nem tud se takaritani nem tud .

3 gyerekem van de 1 ėvesen egyik sem tudta.

jún. 3. 07:19
 22/71 anonim ***** válasza:
69%

Az övé tudja! Csodagyerek! 😆

És korábban leírtam ugyanezt, töröltette a választ.

Ami azonosul vele, azt hagyja, ami ellene szól, torölteti! 😁

jún. 3. 07:35
 23/71 anonim ***** válasza:
92%

Eleve latszik a szövegeiből, hogy eléggé álomvilágban él a kérdező. Lehet, hogy ha a kicsi arra totyog, és véletlenül megfog egy papírtörlőt, neki az már segítségnek minősül és milyen házias. De eg-etértek, 2 nagyon segítőkész gyerekem van, de egy 1 éves nem tajarít es nem pakolja ki a bevásárlást, vagy ha igen, akkor kő kövön nem marad.

Ami a kérdést magát illeti, sajnos itt szerintem is arról van szó, hogy anyóssal nem akar találkozni a kerdező, de nem meri megmondani, ezért kombinál meg variál. Magyarul szart kavar. Kérdező, ha akarsz valamit, ne gyáván indulatoskodj, hanem találd ki, mi legyen a rendszer a jövőben, aztán menj és közöld a nagyszülőkkel. Ha így be vagy tojva, hogy mit szólnak, akkor meg maradj csendben. Ennyi.

jún. 3. 07:47
 24/71 anonim ***** válasza:
64%
Én is azt hittem al első gyerekemről hogy csoda gyerek. Sosem hisztizett,egy évesen sorba rakta a kisautóit,nyugodt volt stb..aztán kiderült,hogy azért ilyen okos,mert autista. A gyerek inkább legyen eleven. Persze ne szedje szét a házat. Azért figyeld a viselkedését,nehogy koppanj mint én.
jún. 3. 08:38
 25/71 anonim ***** válasza:
95%

Jah egy eves, takarit, elpakol jar meg minden, es olyan jokat alszik es anyira nyugodt, hogy van ido / energia ejfelkor posztot irni hajnal 4-5 ig regenyt irni valaszkent. 😂😂

Amugy mi a kerdes ?

Adjunk engedelyt arra , hogy anyad mehessen hetkoznap is anyosod meg ne ?

Anyamhoz hetente tobbszor beugrottam, vagy jott velunk jatszora. De o raert hetkoznap. Anyosom nem ert ra, hozza hetvegen mentunk 2-3 hetente mert nekunk is volt eletunk hetvegen. Anyamhoz nem igazan jartunk hetvegen, mert inkabb harmasban voltunk. Plusz ot lattuk hetkoznap.

Tul nagy dramat nyomsz , semmi ertelme , jon a jatszoter szezon jo par evig ha mindenki ilyen segitokesz es kozel lakik. Johetnek s jatszora amikor akarnak. Hetvegen meg lehettek nyugiba.

Ez nem egy verseny konyorgom.

jún. 3. 08:54
 26/71 anonim ***** válasza:
84%
Visszább vehettek! Engedelyezem!
jún. 3. 09:38
 27/71 anonim ***** válasza:
54%

Nem tudom miért kell ennyire a kérdezőt letámadni, tök normális kérdést írt ki, amit lehet értelmezni. Nem tudom ti milyen 1 éves gyereket láttatok, de tényleg be tud "segíteni". A miénk tavaly volt 1 éves, és simán letörölte az asztalt, meg öblítette a tányért mosogatás után. Jó, egy kicsit több volt mint 1 éves, és igaz hogy több idő volt így a házimunkát megcsinálni, de simán be lehetett vonni, most meg pláne.

Kérdező: én úgy látom, hogy egész normális a kapcsolatotok mindenkivel, szóval ha úgy érzed, akkor ne hívjatok senki, ne menjetek sehova, ha meg valaki jönne vagy hívna titeket, akkor mondjátok azt hogy, hogy fáradtak vagy és csak együtt akartok pihenni. Mi mindig ezt mondjuk, és teljesen normálisan kezeli mindenki. Én szeretek a nagy családdal időt tölteni, tesókkal is meg minden, de néha nekünk is kell a pihi.

jún. 3. 09:42
 28/71 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem simán mondjátok el a nagyszülőknek, hogy hármasban is szeretnétek eltölteni egy kis időt, ritkábban fogtok találkozni, de ettől még ugyanúgy szeretitek őket. Álljatok a sarkatokra.
jún. 3. 10:04
 29/71 anonim ***** válasza:
95%
Ez rengeteg.... 1 éve nem voltatok 3masban??? Hát nem tudom, én gyereket szültem magunknak, nem unokát a nagyszülőknek. Látogatás 1-2-3 havonta van. (Senki nem nyavalyog, de mi se, hogy nem tudjuk "lepasszolni" a gyerekeket. 2 gyerek.) Elsősorban MI vagyunk egy család, férjem, és a gyerekek. Ha nem tudnánk együtt tölteni a hétvégéket, rövid időn belül beleőrülnék.
jún. 3. 10:21
 30/71 anonim ***** válasza:
90%
A nagyszülők akkor is ott voltak, amikor megcsináltátok a gyereket, vagy addig sikerült nélkülük meglenni? Másból se álltok ki, csak a nagyszülökből. Az összes hajamat kitéptem volna, ha így élnék valami miatt.
jún. 3. 10:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!