Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ki az aki pénzt kér?

Ki az aki pénzt kér?

Figyelt kérdés

Facebookon az egyik csoportban olvastam,hogy anyuka gyeden van,de heti 2x fél napra

anyós vigyázz az unokára ès ezèrt pénzt kér (fél nap 4000- teljes nap 10.000) arra hivatkozik anyós, hogy egy babyszitter sokkal többet kérne el.. történetben hol van a férj arról nem tudtam meg semmit.

Azzal én sem értek egyet, hogy a saját unokád és csak pénzért vagy hajlandó vele lenni... Viszont amikor én voltam gyerek akkor a mama szívesen vigyázott ránk, de anya mindig adott neki pénzt, unokatestvéreim szülei is mindig adtak,mert tudták, hogy kevés a nyugdíjja és 7 unokára vigyázzni nem 2 ft.

Főként hétvégén mentünk 90% mindannyian ott voltunk 😅

Főleg úgy,hogy a mama nem viccelek, ahányan voltunk annyi süteményt sütőt.

Úgy nézett ki mindig a konyha mintha cukrászdát nyitottunk volna.Volt minden,képviselő fánk,hatlapos, gofri, palacsinta,linzer,mini fánkok....

2024. máj. 24. 03:32
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 anonim ***** válasza:
53%

"Kérdezd meg fordítva is, hogy a meny segít pénzért a beteg anyóson mondjuk, egyből ő lesz a hibás. :D"

De itt nem beteg gyerek volt a kérdés. Anyuka gyeden van és heti kétszer fél vagy egész napra kell neki valaki, aki a gyerekre vigyáz. Ezt bébiszitternek hívják, nem nagymamanak.

Ha anyós beteg, és heti kétszer fél vagy egész napokra kell neki felügyelet, azt házi apolasnak hívják, létezik magán és állami szolgáltatáskent és pont, mint a bébiszitter munka,mez sem ingyenes.

Nagymama alkalmanként vigyazhat a gyerekre, ha éppen raer és éppen van kedve - ahogy a meny is beugorhat a beteg anyoshoz, ha éppen raer és van kedve.

Az én anyósom pl épp most volt beteg, két hétig ágyban fekve, tehát ellátásra szorulva. Nyilván segítettem neki mindenben, amiben tudtam. Ha holnap kiderulne, hogy innentől heti kétszer x órát kellene ápolnom/felugyelnem, menne az ápolási otthonba.

A gyerekemnek anno bébiszittere volt, egyedülálló anya voltam, anyósom ertelemszeruen nem volt még a képben akkoriban. Anyám igen, ő akkor töltött időt a gyerekemmel, amikor akart, sosem volt bébiszitternek használva, ha dolgom volt, nem őt hívtam, hanem a fizetett segítséget.

2024. máj. 25. 07:09
 62/62 anonim ***** válasza:
22%

"inkább annak lehetett megnyomorított gyerekkora aki csicska hopp a gyerekének ha őrizni kell az unokát,"

Ez miért "inkább"? Ez beletartozik a "család=kötelesség" mentalitásba, amiről én is beszéltem.

2024. máj. 25. 14:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!