Ki az aki pénzt kér?
Facebookon az egyik csoportban olvastam,hogy anyuka gyeden van,de heti 2x fél napra
anyós vigyázz az unokára ès ezèrt pénzt kér (fél nap 4000- teljes nap 10.000) arra hivatkozik anyós, hogy egy babyszitter sokkal többet kérne el.. történetben hol van a férj arról nem tudtam meg semmit.
Azzal én sem értek egyet, hogy a saját unokád és csak pénzért vagy hajlandó vele lenni... Viszont amikor én voltam gyerek akkor a mama szívesen vigyázott ránk, de anya mindig adott neki pénzt, unokatestvéreim szülei is mindig adtak,mert tudták, hogy kevés a nyugdíjja és 7 unokára vigyázzni nem 2 ft.
Főként hétvégén mentünk 90% mindannyian ott voltunk 😅
Főleg úgy,hogy a mama nem viccelek, ahányan voltunk annyi süteményt sütőt.
Úgy nézett ki mindig a konyha mintha cukrászdát nyitottunk volna.Volt minden,képviselő fánk,hatlapos, gofri, palacsinta,linzer,mini fánkok....
En anno 17 evesen egesz nyarakat vigyaztam unokahugomra. 2 naponta 2 napot reggeltol estig.
Noverem fizetett erte mert olcsobb volt mint egy bebiszitter . Viszont en emellett nem tudtam nyari munkat vegezni.
En tok jogosnak talaltam, hogy fizet valamennyit.
Amikor evkozben jartam erte a bolcsibe es estig vele voltam azert nem fizetett.
Nagymama unokazzon önkent , vagy neha meg lehet kerni , hogy vigyazzon ra. De azert mindennek van hatara. Ha ilyen rendszer van akkor fizessen, vagy keressen bebiszittert.
Kérdező, az, hogy az anyukád és az unokatestvéreid szülei a nagymamádnak adtak pénzt arra, hogy az unokáknak sütni-főzni tudjon a nagymamád, az egy teljesen más dolog, mint konkrétan pénzt kérni/elfogadni, mint egy babyszitter.
Az, hogy kinél mi a szokás, azt nagyban befolyásolja a nagyszülő anyagi és egyéb helyzete. Pl ha a nagyszülőknek alacsony a nyugdíja, de bármikor szívesen vigyáz és ellátja a saját otthonában az unokáit, akkor úgy korrekt, ha a szülő legalább az alapanyagokra biztosítja az anyagiakat, de ha jó a kapcsolat, ezt érdemes megbeszélni.
El tudok képzelni olyan élethelyzetet is, amikor a kisnyugdíjas nagyszülő nyugdíjkiegészítő munkákat vállalna, mert máskülönben nem tud megélni, de a gyerekének jobb lenne, ha inkább az unokákra vigyázna, ekkor akár az sem ördögtől való, ha a fiatalok kompenzálják a jövedelem kiesést a nagyszülőnél. Win-win helyzet, a nagyszülő jól jár, mert az unokáival lehet, a szülők is jól járnak, mert nem kell drága, idegen babysittert fogadni. Nem véletlenül létezik a nagyszülői GYED sem, pont azért lett bevezetve, hogy a szülő, ha akar, mehyet dolgozni, építheti a karrierjét, miközben a nagyszülő vigyázhat az unokákra.
Szerintem minden élethelyzet más, nem számít, másoknál mi a helyzet. Az, hogy mi volt a szokás régen, teljesen mindegy, más világ volt, pl jelenleg egyre több olyan nagyszülő lesz, aki minimálbérből megy nyugdíjba, egyre többen lesznek, akik még a saját ellátásukat se tudják megoldani, nem még az unokákét. Ezt a családnak kell eldönteni, mi a jó neki.
Amikor fel evig havonta 1x elmemtem egy het tovabbkepzesre akkor anyosom jott a gyerekhez. Elvitte suliba, o elment dolgozni.
Bevasaroltam egy hetre , befizettem ebedet amit mindennap hoztak, vettem anyosnak egy hetre valo buszjegyet es hagytam neki penzt , " fagyira" .
Ha kerte volna fizetek is . 🤷♀️
Ha anyuka gyed-en(otthon) van minek neki bébiszitter? Azért van otthon hogy a gyerekkel legyen.
Gondolom ő se dolgozna ingyen senkinek heti kétszer
Jól teszi, hogy pénzt kér. Legalább lekopnak.
Szerencsétlen felnevelt x gyereket, és öreg korára megint nevelheti az unokát. Sokan azt hiszik azért van csak a nagyi hogy vigyázzon a gyerekre, elkényeztesse, süssön-főzzön.
Agyhalott anycikáék azt hiszik ingyen viszi a nagyi a gyerekeket fürdőbe, állatkertbe, meg egyéb helyekre. A terülj-terülj asztalkám is ingyen van.
Nagyika Lölő féle nyugdíjat kap, dolgoznia se kell.
Anyuci csak menjen barátnőzni, műkarmokat csináltatni, majd a nagyi felneveli helyette a csokra kinyomott kölykeit. Legyen otthon anyika gyesen, gyeden meg mi a tökömön vagy 20 évig.
17!
Ha kemoterápiára járna, vagy dolgozna, ez nyilván szerepelne a kérdésben is. Amúgy meg ha dolgozik, ott a bölcsőde, de továbbra sem a nagyszülő kotelessege az unoka
Fél nap 4000, 1 óra kerül ennyibe egy vadidegen bébi szitterrel, egész napra meg 10.000 ez vicc zsebpénz, ne viccelj már! Elmegy az egész napja, és velük bajlódik, gondolom kaját is csinál nekik minden szirszar.
Nagyon sokan a nagymamát pótanyának, ingyen bébi szitternek képzelik, akihez lelehet passzolni a gyereket!
A gyerek a szülő felelőssége nem a nagymamáé! Az, hogy hétvégente meglátogatják az unokái és süt főz neki, nem összekeverendő azzal, hogy idősen mikor már a nyugalmat akarja a gyerekeket pesztonkálja.
Én odaadnám akkoris neki a pénzt, ha nem kérné! Máskülönben nem is engedném, hogy elvállalja, és összetenném a két kezem, hogy nem egy idegen vigyáz rá, és megtudom így oldani.
Rengeteg nő van aki éli a világát, megy jobbra balra és a nagymama neveli az unokát, sokan visszaélnek vele ám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!