Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ki az aki pénzt kér?

Ki az aki pénzt kér?

Figyelt kérdés

Facebookon az egyik csoportban olvastam,hogy anyuka gyeden van,de heti 2x fél napra

anyós vigyázz az unokára ès ezèrt pénzt kér (fél nap 4000- teljes nap 10.000) arra hivatkozik anyós, hogy egy babyszitter sokkal többet kérne el.. történetben hol van a férj arról nem tudtam meg semmit.

Azzal én sem értek egyet, hogy a saját unokád és csak pénzért vagy hajlandó vele lenni... Viszont amikor én voltam gyerek akkor a mama szívesen vigyázott ránk, de anya mindig adott neki pénzt, unokatestvéreim szülei is mindig adtak,mert tudták, hogy kevés a nyugdíjja és 7 unokára vigyázzni nem 2 ft.

Főként hétvégén mentünk 90% mindannyian ott voltunk 😅

Főleg úgy,hogy a mama nem viccelek, ahányan voltunk annyi süteményt sütőt.

Úgy nézett ki mindig a konyha mintha cukrászdát nyitottunk volna.Volt minden,képviselő fánk,hatlapos, gofri, palacsinta,linzer,mini fánkok....

2024. máj. 24. 03:32
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 Katona Dius ***** válasza:
20%
29-es más az hogy alkalmenként vigyáz az unokára, és más az, amikor 2 naponta ő vigyáz a gyerekre, mikor anyuka otthon van gyesen.
2024. máj. 24. 09:12
 32/62 anonim ***** válasza:
70%
29, az, hogy neked az életcélod a mindenkori leszármazottaid pátyolgatása életed végéig, az a TE életcélod, nem általánosságban "a nagyszülők dolga". Teljesen rendben van, ha valakinek ez örömet okoz, vagy ennyire nincs más hobbija, célja az életben, hogy ez az egy cél van, amit el tud képzelni magának élete végéig, de ettől még ne legyél már ennyire sekélyes, hogy azért, mert te ezt választottad, mindenki felé ez legyen az elvárás, aki mást is akar az élettől :)
2024. máj. 24. 09:12
 33/62 anonim ***** válasza:
38%

23-as annyira értetlenül fújod a magadét makacsul, hogy veled vitatkozni sem érdemes!

A faterod nyugdíja 250, plusz ott van a párja, azért ez még jobbik eset. Van aki jóval kevesebb nyugdíjat kap és pl egyedül él!

"Onnantól kezdve, hogy nekem fizetni kell a felügyeletért, az már nem családi kapcsolat."

Te nagyon fordítva ülsz a bilin! A családi kapcsolat arról szól, ha meglátogatja az unokáit, vagy ti meglatogatjátok őt és szeretettel vendégül lát titeket! Az, hogy rensszeresen bébiszittert játszon hetente akár 2szer fél és egész napokra, már rohadtul terhessé tud válni öregségére, és nem arról szól, hogy nem szeret az unokáival lenni!

Nem egy nyugdíjast ismerek akik imádják az unokáikat, de a gyerekeik mivel még fiatalok és nyaralnának, meg wellnessek, koncertek egyebek visszaélnek a nagyszülők szeretetével, és bizony bébi szitternek hasznalják őket, hetente többször is amivel már a nagyszülők töke is kezd kilenni egy idő után!

2024. máj. 24. 09:14
 34/62 anonim ***** válasza:
36%
Hát max azért kérnék konyha pénzt, hogy etessem a gyereket, de napj 4-10.000 ft azért sok, valjuk be.
2024. máj. 24. 09:15
 35/62 anonim ***** válasza:
11%
34-es nézd meg a bébi szitter árakat, és akkor mond hogy 4-10.000 Ft fél meg egész napra sok!
2024. máj. 24. 09:17
 36/62 anonim ***** válasza:
68%
33-as én írtam bárhol is olyat, hogy kötelező a nyugdjasnak minden idejét az unokákra áldoznia? Még azt is írtam, hogy mondjon nemet ha nem fér bele. Ennyi. Vagy képzelődsz vagy valaki más kommentjeivel mosol össze.
2024. máj. 24. 09:18
 37/62 anonim ***** válasza:
26%
32, nem éeltcélem, ráadásul dolgozm még. de ha ráérek, mégis miért mondjak nemet? mert neked nem tetszik? Lelked rajta. Sajnálom a gyereked, ha van egyáltalán. Nagyon szomorú lenne, ha ennyi önző hülye anya lenne.
2024. máj. 24. 09:19
 38/62 Katona Dius ***** válasza:
42%
(30,31 voltam) Még annyi, hogy kolléganőmnél az is gond, hogy fizikailag már nem a legtopposabb. És mikor 3 unoka szalad 3 fele, nem tud úgy utánuk mozdulni, mint egy fiatalabb személy, de ha valami baja lesz a gyereknek, akkor meg persze a szülők hőbörögnek.
2024. máj. 24. 09:25
 39/62 anonim ***** válasza:
39%

37, te írtad a válaszomra, hogy "De, az (a dolga), mondom anyaként es nagyszülőként". Szóval miről is beszélsz? Vagy azt sem sikerült értelmezni, amit te magad írtál le?

Én pont azt mondom, hogy ha valakinek ez a vágya, hogy az unokáit pesztrálja, az teljesen rendben van; de általánosságban nem lesz ez a DOLGA egy nagyszülőnek, és másokra nem kell ráerőltetni a nézetedet. Ergo senki nem kérte, hogy mondj nemet az unokázásra :)

Tanulj légyszi egy kis vitakultúrát meg szövegértést, mert nagyon ciki, mikor lehülyézel valaki azért, mert te nem vagy képes szöveget értelmezni.

2024. máj. 24. 09:56
 40/62 anonim ***** válasza:
93%

"Ha nem vállalna plusz munkát, amikor épp tud dolgozni, akkor a csökkent fizetéséből nem jönne ki a hónapban, de ez nem érdekli egyik gyerekét sem."

Szerintem akkor van nagy baj, amikor egy kisgyerekes szülő ennyire nincs képben a saját szülei anyagi helyzetével és úgy vár el gyerekfelfigyázást, hogy fogalma sincs, ez mekkora anyagi terhet jelent a szüleinek.

Nem vagyok naiv, biztos vagyok benne, hogy a többségnek fogalma sincs, milyen anyagi körülmények között élnek a szülei és nem tudják felmérni, belefér-e az unoka ellátása.

Itt nem csak arról van szó, hogy a nagyszülőknek van-e kedve, ideje vigyázni az unokákra, hanem tisztában kellene lenni az egszisztenciális helyzetről is.

2024. máj. 24. 09:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!