Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Csak nálunk volt az jellemző,h...

Csak nálunk volt az jellemző,hogy amikor nagymamámék 71-2 körül összeházasodtak,minden nagymamám ízlése szerint lett kialakítva/berendezve?

Figyelt kérdés
Nagyapám soha nem szólt bele abba,hogy nagymamám milyen bútort választott, vagy hogy akarta a kertet/ egyéb helyiségeket kialakítani. Nekem,most hogy összeköltöztem a párommal, nagyon furcsa az,hogy ő kijelentette,hogy saját maga akarja kialakítani a szobája feelingjét. Nagyszüleimmel nőttem fel egyébként, nekem soha nem lehetett beleszólásom abba, mi hogy néz ki,de nem is foglalkoztam vele, csak benne éltem. Most,hogy mással élek egyszerűen annyira furcsa, hogy két külön stílus fog egyesülni egy házon belül. Nagyapám vajon miért engedte,hogy minden úgy legyen,ahogy nagyanyám akarta? Nagyapám most 79 éves, nagyanyám 71 múlt.
2023. ápr. 17. 17:24
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
94%

Nem csak nálatok.

De nem is mindenhol.

2023. ápr. 17. 17:26
 2/37 anonim ***** válasza:
88%

Nagyapádat nem érdekelte, neki mindegy volt.

Régen sem volt mindenki ilyen. Fura, hogy te ezt természetesnek veszed. Két ember közös élettere értelemszerűen mindkettőjük igényeit ki kell, hogy szolgálja.

2023. ápr. 17. 17:31
 3/37 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy a barátom mindenfélét összevenne a szobájába is, se füle se farka nem lenne. Sajnos, lehet hogy durva vagyok,de nincsen túl sok ízlése. Amíg meg nem ismerkedtünk egymással, mesélte hogy a barátai is mindig kritizálták az öltözködését, meg hogy milyen fura szobája. Nem akarom,ha valaki vendégségbe jön,akkor azt mondja,milyen "ízléstelen,vagy ízlésficamos emberek laknak itt". Lehet hogy kicsit felszínes vagyok,vagy nem tudom,de nekem fontos a környezetem, és az,hogy ki milyen véleménnyel van.
2023. ápr. 17. 17:34
 4/37 anonim ***** válasza:
94%

Mondjuk az, hogy az én saját otthonomról másnak mi a véleménye, hótt hidegen hagy. Én élek benne, az én igényeimnek kell megfelelnie.

A leírásod alapján a párod a saját szobáját rendezné be: "ő kijelentette,hogy saját maga akarja kialakítani a szobája feelingjét". Ehhez pedig minden joga megvan, ha tetszik neked, ha nem.

2023. ápr. 17. 17:39
 5/37 A kérdező kommentje:
Ki mondta,hogy nincs joga.Nem értem,miért kell azonnal támadni,mint az oltott vadkan. Ártatlan kérdés volt..
2023. ápr. 17. 17:42
 6/37 anonim ***** válasza:
90%

'Nem akarom,ha valaki vendégségbe jön,akkor azt mondja,milyen "ízléstelen,vagy ízlésficamos emberek laknak itt".'

. Én se akarnám, csak én az ilyen embereket legközelebb már nem hívnám meg.

Egyébként a megérzésed jó: felszínes vagy. Meg eleve nagyon lekezelő, ahogyan a barátodról írsz. Konszenzus lenne a természetes, de nem látom, hogy nálad lenne erre igény.

2023. ápr. 17. 17:42
 7/37 anonim ***** válasza:
70%
Mondjad szerencsétlennek, hogy addig szaladjon tőled, amíg tud!
2023. ápr. 17. 17:45
 8/37 anonim ***** válasza:
45%

Régen így működött a világ. Tudtak komprumisszumot kötni és így együtt tudtak élni akár egy életen át. A nők szabad kezet kaptak a háztartás vezetésében, beleértve a lakás/ház berendezését is. Ez volt az ő területük.

A férfiak pedig az udvaron töltötték a szabadidejüket a műhelyben vagy a háziállatok között. Na abba meg az asszonynak nem volt sok beleszólása.

Ez még szép világ volt. Mindenki értett valamihez. A férfiak mindent meg tudtak szerelni a ház körül, sőt sokan az autójukat is maguknak bütykölték.

A nők tudtak varrni, kötni, horgolni, száraztésztát, lekvárt, befőttet és mindenféle süteményeket készíteni.

Csodálatos emlékek.

2023. ápr. 17. 17:46
 9/37 A kérdező kommentje:
Na...akkor mégis csak van ilyen..A többi támadónak pedig üzenem,hogy nyugodtan fortyogjatok csak.Sok a troll itt.
2023. ápr. 17. 17:54
 10/37 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, nálatok van a 8-as válaszban említett műhely, istálló, tyúkól, stb., ami csak a párod birodalma?
2023. ápr. 17. 18:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!