Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Csak nálunk volt az jellemző,h...

Csak nálunk volt az jellemző,hogy amikor nagymamámék 71-2 körül összeházasodtak,minden nagymamám ízlése szerint lett kialakítva/berendezve?

Figyelt kérdés
Nagyapám soha nem szólt bele abba,hogy nagymamám milyen bútort választott, vagy hogy akarta a kertet/ egyéb helyiségeket kialakítani. Nekem,most hogy összeköltöztem a párommal, nagyon furcsa az,hogy ő kijelentette,hogy saját maga akarja kialakítani a szobája feelingjét. Nagyszüleimmel nőttem fel egyébként, nekem soha nem lehetett beleszólásom abba, mi hogy néz ki,de nem is foglalkoztam vele, csak benne éltem. Most,hogy mással élek egyszerűen annyira furcsa, hogy két külön stílus fog egyesülni egy házon belül. Nagyapám vajon miért engedte,hogy minden úgy legyen,ahogy nagyanyám akarta? Nagyapám most 79 éves, nagyanyám 71 múlt.
2023. ápr. 17. 17:24
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
66%
Nekem apám azt mondta, hogy az asszony úgyis úgy pakol, amilyen kedve van, amikor lakást néztem, akkor is mondta, hogy ne érdekeljen a konyhabútor, mert ha beköltözik egy nő, úgyis eldönti, milyet akar. Először nevettem, hogy ne már, 21. század, de ahogy öregszem, egyre inkább látom benne a rációt. Nekem egyszerűen nem annyira fontosak ezek a dolgok, mint a nők többségének, és főleg nem annyira fontos, mint amekkora az ebből kerekedő vita lenne, ha érvényesíteni akarnék bármi akaratot. Huszonéveseknél is látom, hogy az esküvőt a menyasszony szervezi, nem azért, mert a vőlegénynek annyira mindegy lenne, hanem előbb-utóbb úgyis az a vége, hogy még a nyakkendőjét is az asszonyka választja ki, neki kuss a neve az ilyen "megbeszélésekben". Nem mondom, hogy ez teljesen egészséges és normális, de ez a világ rendje.
2023. ápr. 17. 18:08
 12/37 anonim ***** válasza:
88%
A nagymamáméknál úgy volt mint a 8-as. Felejthetetlen:)
2023. ápr. 17. 18:14
 13/37 anonim ***** válasza:
88%

#9: ja, az támadás, ha nem értünk egyet.

De bezzeg ha elmennék hozzád, és lefikáznám a függönyt, már cserélnéd is le.

2023. ápr. 17. 18:14
 14/37 anonim ***** válasza:
93%
A barátod a saját szobáját hadd rendezze be úgy, ahogy akarja, ha az neki fontos. Te rendezd be a sajátodat, a közösen használt helyiségeket pedig rendezzétek be közösen. A barátod nem törődik mások megjegyzéseivel, nagyon helyesen teszi, tégy te is így. Nem ők laknak ott, a ti otthonotokat nem mások ízlése szerint kell berendezni.
2023. ápr. 17. 18:32
 15/37 anonim ***** válasza:
89%
Altalaban a nők csinálták a berendezést, vagyis az ő izlésük volt a mérvadó.
2023. ápr. 17. 18:33
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
A 70-es években semmiből nem volt nagy választék. Minden háztartás kb. ugyanúgy nézett ki, így teljesen mindegy volt, hogy ki rendezte be.
2023. ápr. 17. 18:34
 17/37 anonim ***** válasza:
18%

Volt választék, csak pénz nem volt rá.

Például tömve volt a Domus szebbnél szebb áruval, na mi nem vásároltunk ott csak apróságokat, de emlékszem, hogy milyen szép garnitúrákat és kiegészítőket lehetett kapni.

Csak meg kell nézni egy akkori Lakáskultúrát.

2023. ápr. 17. 18:39
 18/37 anonim válasza:
75%
Nem, dehogy, a mi házunk is a Te nagymamád ízlése szerint lett berendezve.
2023. ápr. 17. 18:48
 19/37 anonim ***** válasza:
96%

Vannak azok a fajta férfiak, akiknek tök mind1, hogy rendezi be az asszony a házat csak meglegyen ès egy problémával kevesebb. Apám is ilyen pedig ő teljesen más korosztály 56 éves. Apàm az az ember, aki világ életében nem érdekelte, hogyan van berendezve a ház. Amióta az eszemet tudom, mindig anyàm veszi neki a ruhákat is. Ès azzal is úgy van, hogy mindegy neki csak legyen ruhája.

Én azért nem akarok ilyen lenni mint a fater, hogy semmi igényem ne legyen. Azon nem fogok össze veszni az asszonnyal, hogy milyen színű legyen a bútor, de azt nem tudnám elképzelni, hogy öltözködésben ne legyen egyéniségem. Férfi létemre, szeretek egyedül ruhát választani, nem bírom amikor a párom beleszól.

Viszont az szerintem is gáz, hogy nem tiszteled a párod egyéniségét ès konkrétan a másik véleménye számít. Akkor miert vagy vele?

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ez alapján eléggé meg feleléskényszeres lehetsz.

2023. ápr. 17. 18:51
 20/37 anonim ***** válasza:
93%

Nekem az a fura hogy neki külön szobája lesz? Ha igen azt rendezze be.

Viszont ha közös a szoba akkor érdemes közösen rendezkedni hogy mindenki igényének megfeleljen.

2023. ápr. 17. 19:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!