Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért csinálta ezt a kutyákkal...

Miért csinálta ezt a kutyákkal és macskákkal régen a nagymamám? És miért nem változott meg azóta?

Figyelt kérdés

Mondta, hogy nagyon régen, fiatal korában, ha kutyából "túlszaporulat" volt, megölte a kiskutyákat.

Illetve, egyszer, amikor a sok macskája közül az egyik rendszeresen megölte a gyöngytyúk-fiókákat, felakasztotta a nyakánál fogva egy fára az említett macskát, ami úgy pusztult el. És még mindig ezt tenné, ha ilyen helyzet adódna, mondta. Mert szerinte, ami káros, azt el kell pusztítani.

Ráadásul, ő neheztel rám, hogy védem az állatokat. Nem tudja hová tenni a témát illető hozzáállásomat.

Nagyon haragszom rá emiatt.

Hozzáteszem, diplomás ember a nagyim, és mégis ilyen.

Igaz, sajnos már nagyon beteg, magatehetetlen, én segítek neki, gondozom.

2023. febr. 24. 15:33
1 2 3 4 5
 31/43 Darius- ***** válasza:
100%
Igen falun ez volt a modi vagy most is ez, attol fugg hol. De felakasztani beteges, ilyent nem hallottam. Beleteszik a tragyalébe a kolykoket, felviszik az erdore messze és otthagyjak, ha nagy mar errol hallottam. Az rendben van, hogy karos,de akkor is miért kell brutal modon kinyirni.
2023. febr. 24. 20:55
 32/43 anonim ***** válasza:
33%

Szóval, a nagymamád most magatehetetlen és rád van utalva?

Mond meg a kedves nagyinak, hogy ezt kapja, ezt érdemli, mert egy szívtelen, szadista perszóna volt.

😊😊😊

2023. febr. 24. 20:59
 33/43 anonim ***** válasza:
46%
2004 óta minden állat gyilkosság illegális. Tök jó, hogy mentegetitek a vidékieket, de attól még bűncselekményt követnek el. Ezt nem kellene elnézi.
2023. febr. 24. 21:00
 34/43 anonim ***** válasza:
85%
33, ez nem hinném, hogy vonatkozik a haszonállatokra, pl tyúkra, tehát meg lehet ölni. A macskát megölni meg azelőtt is büntetendő volt.
2023. febr. 24. 21:07
 35/43 anonim ***** válasza:
88%

"a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza"

Veszekedhetünk, hogy mi az indokolt vagy indokolatlan, de nem hiszem, hogy a macska fára akasztása indokolt lenne.

2023. febr. 24. 21:17
 36/43 anonim ***** válasza:
90%

Nagyszüleim vidéken élnek. Még gyerekkoromba náluk voltunk nyári szünetben. Az egyik macskának akkor születtek kölykeik. Olyan aranyosak voltak, ott volt az anyamacska is. Néztük őket egész nap. Erre másnap nem találtuk sehol a kiscicákat csak az anyamacska volt ott. És elmondták, hogy mindet agyonütötték. Borzasztó volt még hallani is, nagyon sírtam.

Szóval ilyenek dolgok voltak régen, most nem tudom mennyire szokás ez.

2023. febr. 24. 21:37
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
Falun még vannak olyan házak ahol ez még mindig egy természetes dolognak számít.Én dédmamám is ilyen.A macskákat amik születtek élve elásta és a kutyával is ezt tette emellett az állatorvost soha nem hívta ki magához és sok kutyája éppen ez miatt halt meg.Én se értek ezekkel a dolgokkal egyet,de sajnos vannak még emberek akik ilyeneket csinálnak.
2023. febr. 24. 21:59
 38/43 anonim ***** válasza:
45%

Régen ez általános megoldás volt (az akasztás nem) muszáj szabályozni az állat állományt, akkor nem volt más megoldás, szerintem még az állatorvos is kiröhögte volna azt, aki ivartalanítani akart volna egy kutyát, vagy macskát.

Most meg átestünk a ló túloldalára.

2023. febr. 25. 07:00
 39/43 anonim ***** válasza:
74%

Falun így intézték - INTÉZIK a dolgokat. Undorító, rhadék mentalitás, de ezzel nem tudsz mit csinálni.

Bár az ilyen hnyadék emberrel szóba nem állnék, az is fix - és nem érdekelne, hogy a nagymamám, vagy apám, felőlem nyugodtan feldobhatja a pacskert, az sem érdekelne.

Mondjuk nálunk nagyapám is szerette a macskát, mert a kártevőket megölte, s mivel hasznos állat volt, így is bánt vele, nem megverte vagy bármi.

2023. febr. 25. 11:01
 40/43 anonim ***** válasza:
79%

Az én nagypapám ugyanilyen ember volt. Bántotta a legtöbb állatot. A kölyköket kinyírta, a többit pedig bántalmazta, sokszor teljesen oktalanul. Tudod mi lett vele? Néhány napja egyedül halt meg a házában. 3 nappal később találtak csak rá.

Megérdemelte. Beteg lelkü volt, senki sem szerette. Most, hogy nemsoká lesz a temetése, elmegyünk rá, de kb senki sem lesz igazán szomorú a halála miatt.

2023. febr. 25. 11:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!