Miért csinálta ezt a kutyákkal és macskákkal régen a nagymamám? És miért nem változott meg azóta?
Mondta, hogy nagyon régen, fiatal korában, ha kutyából "túlszaporulat" volt, megölte a kiskutyákat.
Illetve, egyszer, amikor a sok macskája közül az egyik rendszeresen megölte a gyöngytyúk-fiókákat, felakasztotta a nyakánál fogva egy fára az említett macskát, ami úgy pusztult el. És még mindig ezt tenné, ha ilyen helyzet adódna, mondta. Mert szerinte, ami káros, azt el kell pusztítani.
Ráadásul, ő neheztel rám, hogy védem az állatokat. Nem tudja hová tenni a témát illető hozzáállásomat.
Nagyon haragszom rá emiatt.
Hozzáteszem, diplomás ember a nagyim, és mégis ilyen.
Igaz, sajnos már nagyon beteg, magatehetetlen, én segítek neki, gondozom.
Szóval, a nagymamád most magatehetetlen és rád van utalva?
Mond meg a kedves nagyinak, hogy ezt kapja, ezt érdemli, mert egy szívtelen, szadista perszóna volt.
😊😊😊
"a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza"
Veszekedhetünk, hogy mi az indokolt vagy indokolatlan, de nem hiszem, hogy a macska fára akasztása indokolt lenne.
Nagyszüleim vidéken élnek. Még gyerekkoromba náluk voltunk nyári szünetben. Az egyik macskának akkor születtek kölykeik. Olyan aranyosak voltak, ott volt az anyamacska is. Néztük őket egész nap. Erre másnap nem találtuk sehol a kiscicákat csak az anyamacska volt ott. És elmondták, hogy mindet agyonütötték. Borzasztó volt még hallani is, nagyon sírtam.
Szóval ilyenek dolgok voltak régen, most nem tudom mennyire szokás ez.
Régen ez általános megoldás volt (az akasztás nem) muszáj szabályozni az állat állományt, akkor nem volt más megoldás, szerintem még az állatorvos is kiröhögte volna azt, aki ivartalanítani akart volna egy kutyát, vagy macskát.
Most meg átestünk a ló túloldalára.
Falun így intézték - INTÉZIK a dolgokat. Undorító, rhadék mentalitás, de ezzel nem tudsz mit csinálni.
Bár az ilyen hnyadék emberrel szóba nem állnék, az is fix - és nem érdekelne, hogy a nagymamám, vagy apám, felőlem nyugodtan feldobhatja a pacskert, az sem érdekelne.
Mondjuk nálunk nagyapám is szerette a macskát, mert a kártevőket megölte, s mivel hasznos állat volt, így is bánt vele, nem megverte vagy bármi.
Az én nagypapám ugyanilyen ember volt. Bántotta a legtöbb állatot. A kölyköket kinyírta, a többit pedig bántalmazta, sokszor teljesen oktalanul. Tudod mi lett vele? Néhány napja egyedül halt meg a házában. 3 nappal később találtak csak rá.
Megérdemelte. Beteg lelkü volt, senki sem szerette. Most, hogy nemsoká lesz a temetése, elmegyünk rá, de kb senki sem lesz igazán szomorú a halála miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!