Miért csinálta ezt a kutyákkal és macskákkal régen a nagymamám? És miért nem változott meg azóta?
Mondta, hogy nagyon régen, fiatal korában, ha kutyából "túlszaporulat" volt, megölte a kiskutyákat.
Illetve, egyszer, amikor a sok macskája közül az egyik rendszeresen megölte a gyöngytyúk-fiókákat, felakasztotta a nyakánál fogva egy fára az említett macskát, ami úgy pusztult el. És még mindig ezt tenné, ha ilyen helyzet adódna, mondta. Mert szerinte, ami káros, azt el kell pusztítani.
Ráadásul, ő neheztel rám, hogy védem az állatokat. Nem tudja hová tenni a témát illető hozzáállásomat.
Nagyon haragszom rá emiatt.
Hozzáteszem, diplomás ember a nagyim, és mégis ilyen.
Igaz, sajnos már nagyon beteg, magatehetetlen, én segítek neki, gondozom.
15:48
Védőnői. Tudom, nem egy "nagy" diploma.
Ez volt a szokás, állat-állat.
Az én nagyanyám is ilyen, neki a kölyökmacskák agyonverése ugyan az, mint a tyúkok levágása, csak az előbbit nem ette meg
Gondolom te se engednéd túlszaporodni a kutyákat, macskákat, csak már ismersz más módszereket is a probléma megoldására (pl. ivartalanítás). Régen - de sokan ma is - túl drágának tartják az ivartalanítást sajnos.
Mondjuk a macska felakasztása tényleg állatkínzás és fölösleges. Ott inkább az a hit dolgozott, hogy a rosszat meg kell büntetni, mert így helyes, igazságos. Ennél ma már feklettebben gondolkodik az emberek egy része. De akkoriban szerintem elfogadott volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!