Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért csinálta ezt a kutyákkal...

Miért csinálta ezt a kutyákkal és macskákkal régen a nagymamám? És miért nem változott meg azóta?

Figyelt kérdés

Mondta, hogy nagyon régen, fiatal korában, ha kutyából "túlszaporulat" volt, megölte a kiskutyákat.

Illetve, egyszer, amikor a sok macskája közül az egyik rendszeresen megölte a gyöngytyúk-fiókákat, felakasztotta a nyakánál fogva egy fára az említett macskát, ami úgy pusztult el. És még mindig ezt tenné, ha ilyen helyzet adódna, mondta. Mert szerinte, ami káros, azt el kell pusztítani.

Ráadásul, ő neheztel rám, hogy védem az állatokat. Nem tudja hová tenni a témát illető hozzáállásomat.

Nagyon haragszom rá emiatt.

Hozzáteszem, diplomás ember a nagyim, és mégis ilyen.

Igaz, sajnos már nagyon beteg, magatehetetlen, én segítek neki, gondozom.

2023. febr. 24. 15:33
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
40%
Szadizmusból?...
2023. febr. 24. 15:37
 2/43 anonim ***** válasza:
98%
Falun amugy is divat volt hogy a nem kivanatos kölyköket mondjuk ugy " elintézik ".
2023. febr. 24. 15:42
 3/43 anonim ***** válasza:
50%
Mert falusi maradi suttyó paraszt. Nem tekinti az állatot élőlénynek aminek vannak érzései.
2023. febr. 24. 15:46
 4/43 anonim ***** válasza:
79%
Milyen diplomája van? Gondolom, nem állatorvos...
2023. febr. 24. 15:48
 5/43 A kérdező kommentje:

15:48

Védőnői. Tudom, nem egy "nagy" diploma.

2023. febr. 24. 15:50
 6/43 anonim ***** válasza:
99%

Ez volt a szokás, állat-állat.

Az én nagyanyám is ilyen, neki a kölyökmacskák agyonverése ugyan az, mint a tyúkok levágása, csak az előbbit nem ette meg

2023. febr. 24. 15:50
 7/43 anonim ***** válasza:
94%

Gondolom te se engednéd túlszaporodni a kutyákat, macskákat, csak már ismersz más módszereket is a probléma megoldására (pl. ivartalanítás). Régen - de sokan ma is - túl drágának tartják az ivartalanítást sajnos.

Mondjuk a macska felakasztása tényleg állatkínzás és fölösleges. Ott inkább az a hit dolgozott, hogy a rosszat meg kell büntetni, mert így helyes, igazságos. Ennél ma már feklettebben gondolkodik az emberek egy része. De akkoriban szerintem elfogadott volt.

2023. febr. 24. 15:57
 8/43 anonim ***** válasza:
27%
Nem vagyunk egyformák. Én sem tudom úgy sajnálni az állatokat, mint az embereket. Hasonló helyzetben elképzelhető, hogy akár én is hasonlóan jártam volna el, mint a nagymamád. Még mielőtt valaki nekem esne, hozzáteszem, soha nem volt állatom, és soha nem tettem ilyet. Egyébként is, falun, ahol hozzá vannak szokva a haszonállatok rendszeres levágásához, érthető, hogy az egyéb háziállatokhoz is máshogy kötődnek.
2023. febr. 24. 16:14
 9/43 anonim ***** válasza:
72%
Én meg az embereket nem tudom úgy sajnálni, mint az állatokat.
2023. febr. 24. 16:15
 10/43 anonim ***** válasza:
83%
Igen, sajna ez természetes volt régen, ugyanúgy, mint ahogy a kutyák láncra kötve élték le az életüket. A macskák nem mehettek be a házba, mert ha bemerészkedtek, a farkuknál fogva lettek kihajítva. Ez a '80-as években volt. Bár tizenévvel ezelőtt az akkori, mélyen vallásos anyósom nem adott enni a macskának. Azt mondta, menjen, fogjon magának egeret, ha éhes. Rohadt, álszent fúria!!
2023. febr. 24. 16:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!