Miért csinálta ezt a kutyákkal és macskákkal régen a nagymamám? És miért nem változott meg azóta?
Mondta, hogy nagyon régen, fiatal korában, ha kutyából "túlszaporulat" volt, megölte a kiskutyákat.
Illetve, egyszer, amikor a sok macskája közül az egyik rendszeresen megölte a gyöngytyúk-fiókákat, felakasztotta a nyakánál fogva egy fára az említett macskát, ami úgy pusztult el. És még mindig ezt tenné, ha ilyen helyzet adódna, mondta. Mert szerinte, ami káros, azt el kell pusztítani.
Ráadásul, ő neheztel rám, hogy védem az állatokat. Nem tudja hová tenni a témát illető hozzáállásomat.
Nagyon haragszom rá emiatt.
Hozzáteszem, diplomás ember a nagyim, és mégis ilyen.
Igaz, sajnos már nagyon beteg, magatehetetlen, én segítek neki, gondozom.
Az, hogy megszabadult a nem kívant szaporulattól sajnos teljesen megszokott a mai napig falun.
A macska felakasztása viszont tömény szadizmus. Gondolom így próbálta megbüntetni szerencsétlen állatot amiért anyagi kárt okozott, hogy kínhalálra ítélte. Én ezt nem tudnám megbocsátani. Megmondanám neki, hogy örüljön hogy nem hívtak rá rendőrt. Az ilyesmit ma már komolyabban veszik, pl annak a nyanyának is védelem kellett a háza elé, aki a kutyáját az autó után kötötte, különben az emberek kb meglincselték volna. Nem tudnék ilyen emberrel kapcsolatot tartani.
Az igazság az, hogy szerintetek a kisbakokkal (nem jut eszembe a fiatal hím kecske neve) mit csinálnak? Természetesen levágják, tehát a mai napig ez a trend a nem kívánt állatokkal.
Sajnos ez van, de mi egyebet lehetne tenni? Bár ha már valaki úgy dönt, hogy nem megneveli, hanem kivégzi a macskáját, hát azt is lehetett volna stílusosabban, az akasztást kínzásnak tartom.
A mai napig ezt csinálják sojan. Pl a szomszédom. 2 lány macskája van. A macskák ha tehetik random szomszédoknál fialnak le, talán van annyi eszik hogy tudják otthon nem lehet. Otthon, a gazdi élve elássa a piciket vagy kidobja őket a kukába.
Egyszer szwmétszállításkor vittem ki a kukámat és hallottam, hogy sír, nyöszörög valami a kukájában....
Az egyik macskát ivartalanítottam, a másik vad.
Volt régen kutyája is. A kiskutyákat baltával fejbe verte a férje.
6-os nagyon jól mondja. Falusi környezetben sokan csinálták ezt, mert nincs különbség a szemükben az állat levágása, és a felesleges állat leölése között. Én azt tapasztaltam, hogy igyekeznek azért mindkét esetben törekedni arra, hogy minél gyorsabb, fájdalommentesebb legyen.
Ahogy a mamám mondta: a dolgot el kell végezni.
Én nem értek vele egyet, de ismerek olyat, aki szerint a házimacska "fogyóeszköz", nem sokkal több, mint egy egércsapda. Ha nem jön haza, lesz másik, nincs értéke.
Az én nagymamám is csinálta, sajnos teljesen természetes volt falun. Mondjuk a felakasztás azért durva, inkább verte volna fejbe, az csak egy pillanat.
Ma már valamennyit változott a hozzáállás szerencsére, de még mindig van ilyen. Pár éve itt is volt egy kérdés újszülött macskákról, a kérdező csak mellékesen említette meg, hogy az egyiket beledobta a wc-be, mert olyan színűt nem akartak megtartani. Na amit kapott a kommentelőktől, azt nem tette zsebre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!