Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogosan esik rosszul, hogy a...

Jogosan esik rosszul, hogy a párom nem mellettem állt ebben?

Figyelt kérdés

Vasárnap elmentünk a nagymamámhoz ebédelni. Amikor vége van az ebédnek anyummal nagy nehezen, de el szoktunk mosogatni, mert a mamám nem akarja megengedni, de muszály erőszakosnak lennünk mert már 72 éves. A múltkori esetnél csak ketten voltunk ott ès megint elkezdtem mosogatni a mamám szokásához híven ott mondogatta, hogy hagyjam a francba majd ő elmosogat. A párom a papámmal beszélgetett az ebédlőben, erre bejött és rám förmedt, hogy ne legyek erőszakos.

Haza felé kérdőre vontam, hogy ez miért kellett. Erre az volt a válasz, hogy őt is idegesíteni, ha a papám az ő műhelyében rendezkedne. De a párom nem érti meg, hogy a mamámnak nem tesz jót, hogy ennyi mindent csinál, meg volt, hogy már találtam foltos tányérokat nála. A mosogatás az a vesszőparipám a páromnak nem is engedem, hogy mosogasson.

2022. dec. 21. 10:36
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
94%

Hú, de nem lennék a gyereked/menyed/vejed a jövőben :D.

Az ilyenekből lesz az erőszakos, mindent jobban tudó, mindenbe beleszólni akaró, saját akaratát hajtogató kontrollmániás szülő/anyós.

Utálni fognak, mint a francia.

2022. dec. 21. 14:46
 32/39 anonim ***** válasza:
81%
Na, jó, szerintem te csak szivatsz minket. :D
2022. dec. 21. 14:46
 33/39 anonim ***** válasza:
95%
A mosogatáshoz túl idős a nagyi, de azért a kisszobát újítsa már fel gyorsan, mert hétvégén viszik az unokákat. :D
2022. dec. 21. 14:48
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

Szegény mamádék... Ledolgozták az életüket, te, anyud meg a nagybátyádék meg mentek és intézkedni akarnátok az ő házukban.

Mi az, hogy fessenek ki mert régi a tapéta? Nekik az úgy tetszik az ő házuk

Illetve nem értem azt se, hogy kicsi gyerekekkel játszhatnak, főzhet a mamád x főre hetente, és akkor gondoljátok, hogy az a mosogatás aztán kikészíti.

Idősek, de eddig is megoldották a hétköznapjaikat, a ti mosogatásotok nélkül is

2022. dec. 21. 14:50
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos.
2022. dec. 21. 15:14
 36/39 Darius- ***** válasza:
100%

Az igaz, hogy idosek, nekem is van nagymamam.

Viszont ok is szeretnének csinalni valamit, ami munka . A mosogatas, sepergetés altalaban ilyen dolog. Olyat, ami nem igényel mondjuk fizikai erofeszitést. Én is mondtam a nagyinak, hogy ezt-azt megcsinalom helyette, de nem engedi, mert allitasa szerint az nem okoz neki gondot. Viszont, ha fat kell vagni, allatokat ellatni azt szivesen elfogadja, igy ezt mar nem kell kérnie, mert ezt és hasonlokat én megcsinalom. Sajnos mar nem a régi a latasuk, igy elofordul, hogy folt marad az edényen.

2022. dec. 22. 01:38
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is rendszeresen felmerül, hogy hadd mosogassunk el ebéd után, néha segítünk is, főleg, ha nem az volt az utolsó étkezés, amit ott töltöttünk. Viszont hogyha az ebéd után nem sokkal indulunk is, mamám sokszor kifejezetten kéri, hogy maradjon az csak úgy, hadd mosogasson el ő. Ő meg is ki is mondta párszor, hogy szereti azt érezni, hogy ő csinálja meg (még ha lassabban is), illetve, hogy nyoma van annak, hogy ott volt a nagy család, van ki után takarítani, nem csak egy steril lakást hagyunk ott, hogy minden ugyanolyan legyen, mint az összes többi napon.
2022. dec. 22. 07:16
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

Már leírták 200-an előttem, leírom én is; amennyiben a mamádnak nincsen komoly egészségügyi problémája (amiről te nem írtál), akkor minek kell erőszakoskodnod? Mert amúgy én azt megértem, hogy nagyon makacsok tudnak lenni az idősek, és van amikor tényleg egyszerűen ki kell venni a kezükből, de most nem ez a helyzet. Mamám 84 éves, még takarítja a kis házat, főz, vasal, kertben bogarászik, szóval a kor önmagában nem jelenti azt, hogy életképtelen. Viszont neki komoly vérnyomásproblémái vannak, egyre gyakrabban szédeleg, többször el is esett pont azért mert egyszerűen nem bír magával és csinálja a feladatokat, akkor is, amikor már fizikai korlátai vannak. Na ha ezt látjuk, akkor mi is erőszakosabbak vagyunk vele, mert muszáj. Szóval szerintem ez helyzetfüggő. Ellenben a mami unokatestvére, aki kb annyi lehet, mint a te mamád, még iszonyatosan fitt. A férjével jönnek-mennek, kirándulnak, a 100 unokára vigyáznak stb. Szerintem csomó 40-50 ember irigyelné őket. Na ilyen embereknél meg miért is kellene tenni-venni? Amikor abszolút nem szorulnak rá.

Azt megértem, hogy bosszant amikor a párod piát visz a részeges papának. Nem a párod a legélesebb kés a fiókban ezek szerint. Ezt meg kéne dumálni vele, hogy nem kéne, legyen már esze.

Ahogy nekem sem elfogadható, hogy a párom rám förmedjen. Ha nem tetszik valami neki, akkor hívjon félre, de van egy bizonyos hangnem, amit nem ütünk meg egymással szemben.

2022. dec. 22. 12:40
 39/39 anonim ***** válasza:
81%
Pont olyan vagy, mint mamád. Erőszakos, makacs. Vszeg nem ennek az 1 esetnek szólt a párod beszólása. Persze gondolom ettől még este nem kap punc...jóéjtpuszit. Én ilyenkor bánom, hogy nem vagyok szingli, de ez a ritkább eset. Többnyire szeretem az asszonypajtit, de nem mindig állok emllé és akkor ő is hisztizik, mint most te. Néha meg ő nem áll mellém és én hisztizek. Ilyen az élet, meg a párkapcsolat.
2022. dec. 22. 15:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!