Jogosan esik rosszul, hogy a párom nem mellettem állt ebben?
Vasárnap elmentünk a nagymamámhoz ebédelni. Amikor vége van az ebédnek anyummal nagy nehezen, de el szoktunk mosogatni, mert a mamám nem akarja megengedni, de muszály erőszakosnak lennünk mert már 72 éves. A múltkori esetnél csak ketten voltunk ott ès megint elkezdtem mosogatni a mamám szokásához híven ott mondogatta, hogy hagyjam a francba majd ő elmosogat. A párom a papámmal beszélgetett az ebédlőben, erre bejött és rám förmedt, hogy ne legyek erőszakos.
Haza felé kérdőre vontam, hogy ez miért kellett. Erre az volt a válasz, hogy őt is idegesíteni, ha a papám az ő műhelyében rendezkedne. De a párom nem érti meg, hogy a mamámnak nem tesz jót, hogy ennyi mindent csinál, meg volt, hogy már találtam foltos tányérokat nála. A mosogatás az a vesszőparipám a páromnak nem is engedem, hogy mosogasson.
De az az ő háza, ha neki megfelel úgy a mosogatás, akkor megfelel. Ha neked nem tetszik, evés előtt elmosogatod a tiédet.
Tényleg ne legyél már erőszakos.
21-nél a PONT!
Nem kell senkit az akarata ellenére boldogítani.
Soha nem jutott volna eszembe a nagyimat megalázni azzal, hogy a szemére vetem, hogy nem jól mosogat. (Pedig ő még régimódi volt, vájlingban, állóvízben... nekem fúj.)
Mikor már idősebb korában nem látta jól, foltosak maradtak, akkor vendégségnél terítésnél áttörölgettünk mindent. Nem látta, nem fájt neki, nem vettük el a megszokott feladatait.
Anyósom még fiatalabb, de neki is nehezen megy a mosogatás, rosszul lát, neki pl vettünk ajándékba új étkészletet, hófehéret, amin jobban észreveszi a foltokat. Ez is egy megoldás.
De fogd már fel, hogy nem kell annak segíteni, aki nem kéri...
Fú, mindenki utálja az ilyen erőszakos embereket, mint te, vedd már észre magad.
Az az ő háza, ha ő akarja csinálni, ne vegyétek ki a kezéből, szerintem te sem szeretnéd, ha más rendezkedne a házadban.
Az egész család a nagyszülőket akarná nevelgetni? Renováltatni a kisszobájukat, mert nem tetszik a tapéta? Vagy a csepp unokáknak nem tetszik?;) Úgy csináltok, mintha kétéves gyerekek lennének és mindenki meg akarja nekik mondani, mit csinálhatnak és mit nem.
Örüljetek, hogy még nem dobtak ki onnan mindannyiotokat mosogatószerrel, tapétával együtt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!