Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogosan esik rosszul, hogy a...

Jogosan esik rosszul, hogy a párom nem mellettem állt ebben?

Figyelt kérdés

Vasárnap elmentünk a nagymamámhoz ebédelni. Amikor vége van az ebédnek anyummal nagy nehezen, de el szoktunk mosogatni, mert a mamám nem akarja megengedni, de muszály erőszakosnak lennünk mert már 72 éves. A múltkori esetnél csak ketten voltunk ott ès megint elkezdtem mosogatni a mamám szokásához híven ott mondogatta, hogy hagyjam a francba majd ő elmosogat. A párom a papámmal beszélgetett az ebédlőben, erre bejött és rám förmedt, hogy ne legyek erőszakos.

Haza felé kérdőre vontam, hogy ez miért kellett. Erre az volt a válasz, hogy őt is idegesíteni, ha a papám az ő műhelyében rendezkedne. De a párom nem érti meg, hogy a mamámnak nem tesz jót, hogy ennyi mindent csinál, meg volt, hogy már találtam foltos tányérokat nála. A mosogatás az a vesszőparipám a páromnak nem is engedem, hogy mosogasson.

2022. dec. 21. 10:36
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

De az az ő háza, ha neki megfelel úgy a mosogatás, akkor megfelel. Ha neked nem tetszik, evés előtt elmosogatod a tiédet.

Tényleg ne legyél már erőszakos.

2022. dec. 21. 12:15
 22/39 anonim ***** válasza:
95%

21-nél a PONT!

Nem kell senkit az akarata ellenére boldogítani.

2022. dec. 21. 12:19
 23/39 anonim ***** válasza:
85%
Szipirtyó vagy! Ha a házasságotok egyáltalán megmarad, az nem rajtad fog múlni, hanem a párod birkatürelmén! Muszáj erőszakosnak lenni, mert 72 éves? Te nagyon el vagy tájolva! Mi kárt tesz a nagyanyádban egy mosogatás? Neked meg se fordul a fejedben, hogy rajtad kívül más ember is van más gondolkodással!
2022. dec. 21. 12:45
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem jutott volna eszembe a nagyimat megalázni azzal, hogy a szemére vetem, hogy nem jól mosogat. (Pedig ő még régimódi volt, vájlingban, állóvízben... nekem fúj.)

Mikor már idősebb korában nem látta jól, foltosak maradtak, akkor vendégségnél terítésnél áttörölgettünk mindent. Nem látta, nem fájt neki, nem vettük el a megszokott feladatait.

Anyósom még fiatalabb, de neki is nehezen megy a mosogatás, rosszul lát, neki pl vettünk ajándékba új étkészletet, hófehéret, amin jobban észreveszi a foltokat. Ez is egy megoldás.

2022. dec. 21. 12:49
 25/39 A kérdező kommentje:
Az én mamámmal az a baj, hogy nagyon makacs, semmi segítséget nem enged. Pedig tényleg csak jót akarunk neki.
2022. dec. 21. 14:14
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

De fogd már fel, hogy nem kell annak segíteni, aki nem kéri...

Fú, mindenki utálja az ilyen erőszakos embereket, mint te, vedd már észre magad.

Az az ő háza, ha ő akarja csinálni, ne vegyétek ki a kezéből, szerintem te sem szeretnéd, ha más rendezkedne a házadban.

2022. dec. 21. 14:23
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Idős vagyok már én is, de nagyon bosszantana, ha a gyerekeim, unokáim erőszakosan szeretnének segíteni. Kifejezetten szeretek én mosogatni, a saját konyhámban, a saját házamban hadd csináljam már én a dolgomat úgy, ahogy én szeretem. Teljesen megértem a nagymamát, NEM EZ a segítség egy idős embernek. 72 évesen még nem kéne leírni szegényt.
2022. dec. 21. 14:25
 28/39 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem meg te vagy nagyon makacs. Nem akarja, hogy segítsetek. Ne akarj neki jót - ami szerinted jó, az neked jó. Neki meg nem. Tényleg nem lehet ezt megérteni, hogy ez nem rólad szól, hanem róla? Utána mentőt kell hívni hozzá, vagy miért erőlteted ezt a segítséget?
2022. dec. 21. 14:28
 29/39 A kérdező kommentje:
De anyumék is azt mondják, hogy nagyon makacsok. A nagybátyámék sűrűn viszik oda a kisgyerekeket ès kértèk, hogy vessék már ki azt a szobát, ahol a gyerekek szoktak lenni, mert ilyen ősrégi tapéta van a falon. A nagybátyámék ki is fizették volna, de nem. A páromra meg azért vagyok mérges. Mert a papám néha szeret az üveg aljára nézni. Múltkor is már látszott a papámon, hogy már nagyon csillognak a szemei anyum eldugta a pàlinkát. Az a párom meg Jeagert vitt neki születésnapjára. Azt hittem felrobbanok.
2022. dec. 21. 14:36
 30/39 anonim ***** válasza:
96%

Az egész család a nagyszülőket akarná nevelgetni? Renováltatni a kisszobájukat, mert nem tetszik a tapéta? Vagy a csepp unokáknak nem tetszik?;) Úgy csináltok, mintha kétéves gyerekek lennének és mindenki meg akarja nekik mondani, mit csinálhatnak és mit nem.

Örüljetek, hogy még nem dobtak ki onnan mindannyiotokat mosogatószerrel, tapétával együtt.

2022. dec. 21. 14:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!