Én vagyok az egyetlen nagymama, aki nem szereti, ha ugráltatják?
Figyelt kérdés
Attól rossz egy nagyszülő, ha életének nem egyetlen célja és öröme az unoka, unokák? Nekem van saját életem, egyáltalán nem "csak" abból áll, hogy nézem a falat, és várom az unokákat. Szeretem őket, szívesen vagyok velük, de nem abból állok ki, hogy nekik sütök-főzök, a fejemen táncolhatnak, lesem a kívánságaikat. Az elveimmel se fér össze, nem tudom elviselni az elkényeztetett, neveletlen gyerekeket. Nálunk vannak szabályok, betarthatók, érdekes módon ennek ellenére szeretnek jönni az unokák, de a gyerekeink is.2022. nov. 29. 14:27
51/57 anonim válasza:
Gondolom a kérdés az, hogy tényleg annyira különleges ez a helyzet, mint amennyire a közvetlen környezete látja. Valószínűleg kapott valahonnan egy ilyen igazi nagymama éjfélkor süt palacsintát az unokanak beszolast, és most érdekli, hogy tényleg ez e a normális.
52/57 A kérdező kommentje:
Utolsó, igen, valami ilyesmi, bár nem sütésről volt szó. Ezek után elgondolkodtam a dolgon, és tényleg érdekel, kívülállók hogy látják a helyzetet. (Nem a gyerekeim szóltak be, hanem egy távolabbi családtag)
2022. dec. 1. 13:50
53/57 anonim válasza:
Sejtettem. A sütést csak azért írtam, mert ezt hozta példának az egyik valaszado. Nem kell a beszolasokkal foglalkozni
54/57 anonim válasza:
Szerintem ez normális, senki sem szereti ha ugráltatják.
55/57 anonim válasza:
Kérdező, valaki megszólt, hogy nem vagy jó nagyi? Vagy csak szimplán unatkozol?
Ez a kérdéskiírás semmi másról nem szól csak önigazolásról.
56/57 anonim válasza:
Anyámék estig dolgoznak, sokszor még szombaton is, a nyugdíj korhatárt meg nem mostanában fogják elérni. Egy pár évtizeddel ezelőtt mikor elmentek az idősebbek előnyugdíjba 50 valahány évesen még ráértek és volt is energiájuk unokázni, most, hogy? Nem fogom anyámékat ezzel terhelni mikor végre van egy nap szabadidejük pihenni. Mondjuk sokat akkor sem pihennek mert a házkörüli dolgokra akkor van igazán idejük.
57/57 anonim válasza:
Én anyósom se foglalkozik semmit a gyerekkel, pedig nyugdíjas, azelőtt meg pedagógus volt. De még annyira se, hogy érdemben érdeklődjön a dolgairól, csak amikor látja telefonon, meg élőben, akkor, "jaj, de cuki" "jaj, de aranyos" de kb. ennyi. De lehet, jobb is így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!