Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Én vagyok az egyetlen nagymama...

Én vagyok az egyetlen nagymama, aki nem szereti, ha ugráltatják?

Figyelt kérdés
Attól rossz egy nagyszülő, ha életének nem egyetlen célja és öröme az unoka, unokák? Nekem van saját életem, egyáltalán nem "csak" abból áll, hogy nézem a falat, és várom az unokákat. Szeretem őket, szívesen vagyok velük, de nem abból állok ki, hogy nekik sütök-főzök, a fejemen táncolhatnak, lesem a kívánságaikat. Az elveimmel se fér össze, nem tudom elviselni az elkényeztetett, neveletlen gyerekeket. Nálunk vannak szabályok, betarthatók, érdekes módon ennek ellenére szeretnek jönni az unokák, de a gyerekeink is.
2022. nov. 29. 14:27
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
39%

28

Nem Pityu vagyok

Nincs még gyerekem viszont van egy szuper nagymamán. Illetve láttam anyukámat hogy bánik a tesóm gyerekeivel.

Apukám testvére 1-2 hónappal halt meg mielőtt születtem. Mit gondolsz mit jelentettem a nagyszüleimnek? Egy vigaszt egy reményt, mindent.

Erről a nagyon nagy mindenen átívelő szeretetről beszéltem. Mert én ezt kaptam. Vannak ilyen nagyszülők és nyilván vannak másmilyenek is. Szóval én saját magamon tapasztaltam. És nem vagyok beteg ember. Kár ez a lekezelő stílus.

2022. nov. 29. 21:23
 32/57 anonim ***** válasza:
87%
Rengeteg nagyszülő még mindig dolgozik főállásban mire lesznek unokái, így érthető hogy ha valaki nem akarja azt a kevéske szabadidejét is elpazarolni babysitterkedésre.
2022. nov. 29. 23:31
 33/57 anonim ***** válasza:
10%

Kedves 20 válaszolo akkor anyukádra ne is számits semmilyen szinten .

Ő nem akkár igazi nagymama lenni.

Anyukám csinálta ezt hogy nem szívesen vigyázott az unokákra.

Ennek az lett az eredménye hogy igen ritkán láta az unokákat gyerekeimet nem érdekli nyagyi ,nem tudott soha velük mit kezdeni.

Nem rég be ismerte hogy ezt elrontotta

Mert a nővérét imádják a saját gyerekei unokái.

2022. nov. 30. 06:23
 34/57 anonim ***** válasza:
13%

Amúgy kérdező mi abban az elkényeztetetség ha amikor ott vanak az unokáid a kedvencüket fözöd sütöd néha . szerintem semmi csak egy maradandó kedves gesztus lesz. Vagy játszol velük ettöl még nem lesznek elkényeztetek .

Nekem a nagyszüleimről csak jó emlékeim vannak.közös befözések főzések,sütések stb gyümölcs szüretelések stb.

2022. nov. 30. 06:34
 35/57 anonim ***** válasza:
74%

"Ő nem akkár igazi nagymama lenni.

Anyukám csinálta ezt hogy nem szívesen vigyázott az unokákra."

Az igazi nagymama nem azonos a bebiszitterrel

2022. nov. 30. 06:40
 36/57 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámat és anyósomat is jó nagyinak tartom mert:

Nem ingyen bébiszitterek (hiszen 200kmre lakunk tőlük)

Amikor ott vagyunk próbálnak a gyerekek kedvében járni. Kedvenc kaja, úgy csinálja a reggelijüket ahogy szeretik a gyerekek, nem úgy ahogyan ő magának szokta.

Játszik velük, nem akkorra időzíti az ablak pucolást mikor mi ott vagyunk.

Nyilván mindketten élik a saját életüket. De közben tudnak nagyszerű nagymamák lenni

2022. nov. 30. 06:45
 37/57 A kérdező kommentje:
34. nem írtam olyat, hogy nem sütöm meg a kedvenc kajájukat. Azt írtam, éjfélkor nem állok neki sütni-főzni. Mi mindig ebéddel, vacsorával várjuk őket, természetes, hogy olyasmit készítünk, amit szeretnek, (a gyerekeink is, nem csak az unokák). Mivel többnyire hétvégeken, ünnepekkor jönnek, ezek az ebédek is "ünnepiek" valamilyen szinten. Azt meg pontosan tudom, melyik gyerekem, unokám mit szeret, mit nem szeret, ezt figyelembe veszem a menü összeállításakor.
2022. nov. 30. 09:03
 38/57 anonim ***** válasza:
100%
Jó, de ki mondta neked hogy nem vagy jó nagymama? Vagy most minek jött ez a kérdés?
2022. nov. 30. 09:14
 39/57 anonim ***** válasza:
84%

Hát borzasztó is lehetsz, hogy éjfélkor vagy akár hajnal kettőkor nem állsz neki megsütni aranpiciszívemnek egy tortát akár :DDDD

Mint ahogy itt senki se, de néhányan, máris nekiálltak ostorozni, hogy demárpedigőkigenismegtennék. Ja. Itt leírva. Milyen képmutatóak vagytok. Szerencsére nem többségben, az itteni válaszok szerint sem. Vagy csak trollkodtatok páran.

2022. nov. 30. 09:36
 40/57 anonim ***** válasza:
77%
Ez lenne a normális, nem az, hogy anyuka feladja az életét a gyerekéért, majd nagymamaként az unokájáért - akkor, amikor élnie kéne! A saját maradék életét, nem a gyereke gyerekének ugrálni, de sajnos sok a mártír, aki szerint az a normális, hogy 100% kiszolgáljuk az unokát.
2022. nov. 30. 10:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!