Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Én vagyok az egyetlen nagymama...

Én vagyok az egyetlen nagymama, aki nem szereti, ha ugráltatják?

Figyelt kérdés
Attól rossz egy nagyszülő, ha életének nem egyetlen célja és öröme az unoka, unokák? Nekem van saját életem, egyáltalán nem "csak" abból áll, hogy nézem a falat, és várom az unokákat. Szeretem őket, szívesen vagyok velük, de nem abból állok ki, hogy nekik sütök-főzök, a fejemen táncolhatnak, lesem a kívánságaikat. Az elveimmel se fér össze, nem tudom elviselni az elkényeztetett, neveletlen gyerekeket. Nálunk vannak szabályok, betarthatók, érdekes módon ennek ellenére szeretnek jönni az unokák, de a gyerekeink is.
2022. nov. 29. 14:27
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
17%

Nincs már szeretet a mai nagymamákban sem... nemhogy az emberekben.

Ezt nem képesek felfogni... igen... nem azzal mutatja ki vki ha éjfélkor sültkrumplit süt... ez egy krva példa volt.

Az odaadás tudjátok...? DEHOGY tudjátok.

2022. nov. 30. 10:13
 42/57 anonim ***** válasza:
100%
41-es, én pl. tudom, mi az odaadás, de az nem egyenlő az önfeláldozással, amit sok anya-nagymama - vagy akárki mártírkodó ember "odaadás" címén művel.
2022. nov. 30. 11:17
 43/57 anonim ***** válasza:
90%

"Ő nem akkár igazi nagymama lenni."

Nem attól igazi nagymama valaki, hogy ugráltatható csicska.

2022. nov. 30. 13:29
 44/57 anonim ***** válasza:
100%

De még most is mindig nem derült ki h kinek és mikor nem ugrász?

Vagy hogy miért tetted fel a kérdést?

Ki mondta h így nem jó?

2022. nov. 30. 13:34
 45/57 anonim ***** válasza:
34%
Fura de csomó baráti családnál nagymama hozta vitte az unokát ovibol iskolábol és semmi gondjuk nem volt nem okozott nekik nehézséget.
2022. nov. 30. 16:35
 46/57 anonim ***** válasza:
34%

Undorító ám tényleg ez a mai világ!

Meg a benne élő "AZ ÉN ÉLETEM, NEM FOGOM ALÁRENDELNI AZ UNOKÁIMNAK MÉG MIT NEM!" típusú "nagymamák"... Azért idézőjelbe mert az ilyen nem nagymama.

Mondanám hogy az ilyen szipirtyók gondolkozzanak el, de nem fognak így hiába írnám.

Mondom! Majd lesegethettek amikor az unoka nem nyitja rátok az ajtót! TELJESEN meg fogjátok érdemelni a sorsotokat. A karma dolgozik.

2022. nov. 30. 16:49
 47/57 anonim ***** válasza:
82%

45 "Fura", de egy csomó családnál a nagyszülők is dolgoznak és nem érnek rá minden nap hozni-vinni az unokát.

Mondjuk az én sógornőm is úgy gondolta, hogy majd a nagymama minden nap elmegy a gyerekért a suliba, úgyis közel van a munkahelye, azt meg oldja meg, hogy eljöhessen minden nap pont akkor. Aztán koppant, amikor szembesítették vele, hogy ez nem így működik.

Attól, mert valaki nagyszülő, nem CSAK a nagyszülőszerep létezik számára.

2022. nov. 30. 16:59
 48/57 anonim ***** válasza:
67%
47-es, ez teljesen így van, de ezek a sötét idióták sehogy nem értik ezt meg, csak mantrázzák azt, hogy "az ilyen nem nagymama", mert a nagymamának nem lehet magánélete semmi, csak és kizárólag 0-24 órában az onokát kell körberajongnia. Meg szegény nagyonnagyon megfáradt szülőket tehermentesíteni, hadd passzolják le a csemetét a nagyinak, ők meg bulikázhassanak egy jót. És ez szerintük automatikusan jár nekik, kérés nélkül pattanni kéne mindig. De hátha az ilyen korlátolt agyúak nem szaporodnak, azonban sajnos azt látjuk, hogy igen. Vagy csak unatkozó trollok, mert normális eszű ember ilyet nem is gondol, nemhogy nyilvánosan le is írjon.
2022. nov. 30. 19:39
 49/57 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy csak én nem értem a kérdés lényegét? Van egy rendszeretek, ami neked is és a gyerekeidnek is megfelelő. Ha most 50 ember azt írta volna, hogy nem jó, akkor változtattok?

Csináljátok úgy, ahogy nektek jó. A lényeg a kölcsönösség és akkor senki nem sérül. Ha úgy akarjátok csinálni, hogy soha nem találkoztok és a nagyi a saját pénzéből fizeti az idősek otthonát az pont ugyanolyan jó mintha együtt laktok és először a nagyi süt éjfélkor palacsintát, azt anyuka a nagyinak 20 év múlva. Amíg nektek jó mindenkinek mindegy.

2022. dec. 1. 07:03
 50/57 anonim ***** válasza:
100%
#49 Ne aggódj sokan nem értjük hogy mi a kérdés 😅
2022. dec. 1. 07:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!