Ezek után hogy közöljem nagymamámmal a hírt a terhességemről?
Egy olyan nagymamával, akinek a gyerekünk születése óta más dolga sincs, csak sértegetni, hogy nekünk ugyan már nem lesz másik, mert ki vagyunk öregedve, hogy közölnétek az újabb terhesség hírét? Valóban nem vagyunk fiatalok. 38-40 évesek. Csak tárgyilagosan, vagy fűznétek hozzá ti is valami vissza-szúrkapiszkát?
Amúgy is folyton csak sérteget, de mostanság ez volt a vesszőparipája.
Minek beszélsz egyáltalán olyannal, aki folyton cseszeget. Olvasd már magad, arról írsz ki kérdést, szúrkálj-e vissza nagyanyádnak.
Ne már, hagyjátok ezeket a mérgező kapcsolatokat. Majd beszéltek karácsonykor meg húsvétkor, ha találkoztok a család miatt és ennyi.
Én se mondanám el.
Korábban se kötöttem volna az orrára, hogy akarok-e gyereket vagy sem!
Ezek után még fel kell tenend magadnak ezt a kérdést? ;)
De értelek... Sehogy. Nem kell megmondani. Ha meg megsértődik akkor mondd az, hogy "nem is tudtam, hogy érdekel", vagy "minek? sértegetni jó "ezt" is?"
Miért kellene neked is olyanná válni, amilyen ő?
Kedves mama, jön a következő unoka.
Látod mama, még fiatalok vagyunk, jön az újabb dédunoka :)
Aztán tapsikáljon. Nyugodtan elmesélheted neki, hogy ma már nem a gyerekvállalás a nő elsődleges funkciója és a háztartás, bizony ha ma 20 évesen szülnek, azon jobban elcsodálkozik a világ, mint a Te korodbelieken. Nem vagytok idősek, mi 37/45 évesen várjuk az első közös babánkat. :)
Nem kell sehogyan sem közölni.
Nem az ő dolga, bár mondjuk én ilyen emberrel nem is beszélgetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!