Terhességem miatt táppénzen vagyok, amiért a családom elítél. Hogyan kezeljem ezt?
Anyósomon és apukámon nem vagyok meglepődve, tőlük erre számítottam.
De a többiek... jönnek azzal, hogy a terhesség nem betegség, hogy bezzeg xy a munkahelyéről ment szülni, 50 éve nem volt ennyi táppénzes kismama mégis egészségesebb gyerekeket szültek stb.
Már ott tartok, hogy senkit nem látok itthon szívesen, mert előbb-utóbb úgyis ide lyukadunk ki :-(
Tudtok valamit tanácsolni?
A legfontosabb kérdés, amit nem írtál le.
Van ok arra, hogy táppénzen vagy? Ne érts félre, nem kötekedni akarok, de a kérdés megítélésében ez egy fontos szempont.
Ha úgy vagy táppénzen, hogy amúgy kutya bajod sincs, "csak" terhes vagy, akkor én is megértem, hogy így beszélnek.
Sok anyuka van úgy, hogy most ő terhes lett, akkor körülötte forog a világ és még a széltől is óvja magát.
Ezzel nem azt mondom, hogy te is ilyen vagy, de ezt a részét nem tudjuk.
Bocsi, nem láttam a válaszodat :D
Ebben az esetben...ők tudnak róla, hogy beteg vagy?
Igen.
Ne vedd fel ezeket. Elég szemét dolog tőlük, hogy ezzel jönnek, ez legyen a te problémád, ne az övék. Mindenki másképp viseli a terhességet, ugyanakkor pl. a mi munkahelyünkön azonnal mennek táppénzre a kismamák, mert ártalmas lehet a magzatra amivel dolgoznak.
Úgyhogy még ha érzékenyen is érint, amit mondanak, tojd le. Ez csak a te és a párod dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!