Tíz éves kisfiam nagyanyja 8 éve nem kereste unokáját. Az apa a terhességem alatt elhagyott, majd meghalt. Fiam 2 éves korában férjhez mentem. A nagyanya most gyámhatóság elé citált, mégis látni akarja az unokáját. Hogy tudom megakadályozni?
Mi előre nem tudjuk neked megmondani hogyan fog ítélni a gyámhivatal, de nem hiszem hogy a 'nagyi' javára ha be tudod bizonyítani hogy a kisfiút felzaklatná a felbukkanása. Gyámügyesek majd csinálnak egy környezettanulmányt, lesznek elbeszélgetések és ezek alapján döntenek.
Amennyiben mégis számodra kedvezőtlen döntés születik, fellebbezel és kész.
Szerintem egy próbát megér. Legalább meglátod a valós szándékot.
Egy biztos, így kivéded azt, hogy a fiad azt mondhassa miattad nem találkozhatott Velük.
Amúgy az úgy fog működni, hogy a jelenlétedben láthatják néhány órát.
10 éves gyerek se nem kicsi, se nem hülye. Semmi baja nem lesz attól, ha megismeri a nagyanyját. Ha nem érzik jól magukat egymás társaságában (amit a gyerek ugye duzzogással, hisztivel, rendetlenséggel, totális passzivitással fog kifejezni habitustól függően), akkor nyilván a nagyi se fogja erőltetni a dolgot. Hidd el, hogy neki se lesz szüksége puffogó kölyökre.
Lelkileg miért viselné meg a gyereket? Egy rokon, akivel nem találkozott eddig, pont. Hacsak nem volt neki hazudva, hogy ki a vérszerinti apja.
Én is 10 évesen ismertem meg apai nagyanyámat, egészen addig úgy tudtam, hogy halott. (Családi konfliktusok miatt apám mondta így. Amúgy az én szüleim is elváltak.) 10 évesen már volt annyi eszem, hogy jópofizzak vele, tanítottak ennyit udvariasságra. Oké, ilyen is van, kész. Utána még egyszer találkoztam vele cc 16-17 évesen. Legközelebb a haláláról tudtam. Nem lettem ettől lelki roncs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!