Tíz éves kisfiam nagyanyja 8 éve nem kereste unokáját. Az apa a terhességem alatt elhagyott, majd meghalt. Fiam 2 éves korában férjhez mentem. A nagyanya most gyámhatóság elé citált, mégis látni akarja az unokáját. Hogy tudom megakadályozni?
Figyelt kérdés
Meggyőződésem, a kisfiamnak nem érdeke, hogy 10 évesen hipp-hopp, elé álljon egy idegen ember, hogy megjött a nagyanyó! Teljesen összezavarná. Ha eddig nem volt a "nagymamának" fontos, ezek után se lehet. Hogy ítél ilyenkor a gyámhivatal? Amennyiben számomra nem tetsző ítélet születik, mit tehetek még?2018. máj. 9. 18:21
11/22 anonim válasza:
az lenne a legjobb, ha elbeszélgetnél a nagymamával, hogy miért akarja, hogyan akarja... joga van hozzá. a fiad pedig örökölni fog utána
12/22 A kérdező kommentje:
Az örökségre köszönjük, nem tartunk igényt. Akkor sem kerestek a fene nagy örökséggel, amikor meghalt az apa. Egy táviratot se küldtek.
Egy nagymama felbukkanása a semmiből bárkit összezavarna, nem hogy egy 10 éves gyereket. Ehhez nem kell diploma.
2018. máj. 12. 13:31
13/22 A kérdező kommentje:
arról nem is beszélve, nekem édesanyaként a jelek szerint kizárólag kötelességeim vannak, jogom semmi. Arra se,hogy pl. engem se zaklasson fel egy olyan "nagyi", aki 8 év alatt egy szülinapi képeslapot se küldött a fiamnak.
2018. máj. 12. 13:42
14/22 anonim válasza:
Itt arról van szó, hogy te nem vagy kíváncsi a nagymamára, te gondolod azt, hogy nem lenne jó a gyereknek, nem ő fél a helyzettől.
Te már döntöttél, felesleges volt a kérdés így.
15/22 anonim válasza:
jól látod, a nagymamának joga van, neked meg kötelességed. Tényleg így működik a gyámügynél. Azon harcolj, hogy vagy nálatok legyen a kapcsolattartás, vagy felügyelt kapcsolattartás legyen (és akkor a gyámügy biztosít egy helyet a találkozásra, amin egyébként te nem vehetsz részt, csak egy ügyintéző). A legrosszabb, ha elviheti magával akárhova 2 órára, gondolom, ebben egyet értünk. A többieknek: igen, valószínűleg az anyák elfogultak, és a gyerek helyett döntenének - talán nem is úgy, ahogy a gyerek - de baromi nehéz rábízni egy olyan emberre a gyermekedet, akiben te csalódtál, akiről te tudod azt, amit tudsz, de a gyerekednek nem mondhatod el, mert minek törnéd össze a lelkét. Ő is csak vigyázni szeretne a fiára.
16/22 anonim válasza:
Törödött,foglalkozott veled míg terhes voltál? Érdeklödött az újszülött unoka felöl? Vitt neked egy tányér levest míg felépültél a szülés után? Meglátogatta a picit miután a kórházból haza mentetek? Megfogta a kis kezét a picinek hogy te legalább levegöhöz juss a dackorszakban? Ha ezekre nem a válasz,akkor ne engedd a közelébe mert nem érdemli meg hogy lássa.
17/22 A kérdező kommentje:
Beszereztem a pszichológusi szakvéleményt, amely szerint súlyosan visszavetné érzelmileg a gyermekem, egy ilyen vénasszony felbukkanása. Szóval, nálam a piros ász.
2018. máj. 17. 08:31
18/22 anonim válasza:
Szia!
Szerintem sem tenne jót a gyereknek!
Majd írd meg mi lett a vége!
19/22 Dóri84 válasza:
Én megértelek! Soha nem kereste eddig az unokáját, nem volt rá kíváncsi, akkor miért akar most bekavarni?????? Normális esetben érthető lenne , hiszen a vére, DE eddig nem hiányzott neki? Akkor miért hirtelen? El biztos nem engedném. Bele sosem!
20/22 anonim válasza:
Igaz az én gyerek még csak 2 éves lesz de mi már lejátszottuk ezt az apai mamikával. A gyámügy ugyanúgy 2 hetente ad láthatásra lehetőséget mint a bíróság sőt nálunk a mama az apuka teljes láthatási idejében itt akart lenni annyit tudtam kiharcolni hogy egyik hétvégén délelőtt a másikon délután jöjjön mert a gyámügyes igazat adott nekem abban hogy ha ő itt van mindig akkor apuka mennyit tud vele foglalkozni. Én hiába mondtam hogy megkaptam tőlük hogy nem a fiáé a gyerek, azt is mondták hogy ha anyáéknál maradok majd elveszik a gyereket tőlem és stb a gyámügyes mondta a tárgyaláson hogy sajna a törvény megadja rá a lehetőséget hogy kapcsolatot tartson. A mi nagymamánk még telefonos kapcsolat tartást is akart, hát egy kicsit mindketten kinevettük és mondták neki hogy egy 1 éves gyerek valószínűleg nem fog vele telefonálni engem meg nem kötelezhetnek rá mert hozzám jogilag semmi köze. Úgyhogy nem akarlak elkeseríteni de hiába van nálam teljes felügyelet a törvény szarul van megcsinálva és nem a gyerek érdekét nézi mert hiába orditott 3 órát végig a gyerekem tőle senkit nem érdekelt, haza küldeni nem tudtam mert neki joga van. Annyi talán jó pont van a dologban hogy csak nagyszülői kapcsolattartást szabályoznak így csak a mama és a papa mehet senki más, se apuka testvére, se nagyszülője, se nagynénje, nagybátyja, senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!