Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Én vagyok az egyetlen nagymama...

Én vagyok az egyetlen nagymama, aki nem szereti, ha ugráltatják?

Figyelt kérdés
Attól rossz egy nagyszülő, ha életének nem egyetlen célja és öröme az unoka, unokák? Nekem van saját életem, egyáltalán nem "csak" abból áll, hogy nézem a falat, és várom az unokákat. Szeretem őket, szívesen vagyok velük, de nem abból állok ki, hogy nekik sütök-főzök, a fejemen táncolhatnak, lesem a kívánságaikat. Az elveimmel se fér össze, nem tudom elviselni az elkényeztetett, neveletlen gyerekeket. Nálunk vannak szabályok, betarthatók, érdekes módon ennek ellenére szeretnek jönni az unokák, de a gyerekeink is.
2022. nov. 29. 14:27
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
29%

Nem baj ha nem ugrasz rögtön. Attól nem vagy rossz nagymama.

De a 4 nek is igaza van. Van egy fajta mindenen átívelő nagymama szeretet aki süt főz és igen akár éjfélkor is. Ez nem mártírkodás.

És a nagymama dolga a kényeztetés. A szülő dolga a nevelés. És ha a szülő jól végzi dolgát akkor nem elkényeztetett unokái vannak.

2022. nov. 29. 15:05
 12/57 anonim ***** válasza:
27%

"szeretnek jönni az unokák, de a gyerekeink is"

Akkor mi a problémád? Önfényezés az egész?

2022. nov. 29. 15:08
 13/57 A kérdező kommentje:

A covid idején közel 3 hónapig nálam voltak az unokák, egyiket tanítottam, másiknak iskolai előkészítőt tartottam. Ez számomra természetes volt, a szülők dolgoztak, iskola, óvoda online. Tényleg szívesen segítek, kifejezetten szeretek velük lenni. De azt biztos nem szeretném, és nem tudnám csinálni, hogy iskolába, külön órákra, edzésekre stb. én hordjam állandó jelleggel. De szünidőben elviszem őket olyan helyekre, ahova a szülők nem jutnak el idő hiányában. Megtanítottam őket kerékpározni, görkorcsolyázni, rendszeresen kirándulunk velük. De igen, van olyan eset, hogy nemet mondok valamire.

A gyerekeim teljesen elfogadják ezt, (pedig tényleg nem sütöttem még éjfélkor kedvenc kaját soha). Ha meg emiatt nem fogják rám nyitni az ajtót öregkoromban, akkor jobb is, ha nem nyitják rám.

2022. nov. 29. 15:17
 14/57 anonim ***** válasza:
75%
Örülök, négyeske, hogy nem vesztél el, és megint szembemész mindenkivel, mint minden kérdésnél. Bár nem nagyon fejlődsz, unalmas vagy
2022. nov. 29. 15:19
 15/57 anonim ***** válasza:
27%

Most te dicsekedni akarsz? Vagy mi a célod?

Vagy azt szeretnéd hogy megdícsérjünk? Tényleg nem értem.

Ezen az éjféli kaja készítésen lovagolsz. Ezt képletesen is lehet értelmezni.

Ha az unokáid elégedettek veled, a gyerekeid is akkor mi a probléma?

Vagy beszóltak valamit? Azért keresel önigazolást?

Írd le a valódi problémádat ami kérdés kiírásra ösztönzött hátha tudunk segíteni.

2022. nov. 29. 15:22
 16/57 anonim ***** válasza:
94%
Én meg nem vagyok nagymama, de teljesen egyetértek veled kérdező. A lányomat se mártírkent neveltem fel, mégis imádjuk egymást. Ja, és azért nem vállaltam második gyereket anno, mert én nem bírtam volna ki idegileg, amit anyánk velünk atelt. Igen. Önző vagyok, de nekem így volt jó. 😀
2022. nov. 29. 15:40
 17/57 anonim ***** válasza:
71%
Most akkor mit akkarsz panaszkodni vagy dicsekedni?
2022. nov. 29. 16:09
 18/57 anonim ***** válasza:
91%
Van, amit bevállalsz, van, amit nem. Ha beteg gyereket nem, akkor ne nyígjon senki, ha anyukának rosszul fizető meló jut csak, mert onnan lehet hiányozni, ha beteg a gyerek. Éjfélkor anyám krumplit akarna sütni a gyereknek, azt hinném, megbolondult. Nem disznó méretű gyereket akarok, enni akkor kell, amikor megvan az ideje.
2022. nov. 29. 16:20
 19/57 anonim ***** válasza:
85%

"És a nagymama dolga a kényeztetés."

Lóf@szt. Kényeztetheti időnként az unokát, a szülő is teszi néha a gyerekével, de hogy az lenne a "dolga", az baromság. A nagyszülő is nevel, nála is vannak szabályok, amiket be kell tartani, nem ugráltathatja őt az unoka úgy, ahogy neki tetszik.

Mellesleg az ilyen mártír típusú, kényeztető nagyszülőkkel szokott az lenni, hogy nem veszik figyelembe a gyerekeik nevelési elveit, amiből aztán konfliktusok születnek.

2022. nov. 29. 16:48
 20/57 anonim ***** válasza:
88%

Az én anyukám már tinikoromban kikötötte, hogy az anyaság is leterhelő neki, ő nem lesz nagymama.

Most várandós vagyok első babával, örül, hogy nagymama lesz, de továbbra is tartja azt, hogy nem fogja presztrálni, és sütni-főzni neki, sem pedig ide-oda hordozni, de szívesen elviszi állatkertbe, ha úgy adódik.

Teljesen megértem, nincs ebben semmi rossz, én még nem gondolkoztam el rajta.

2022. nov. 29. 16:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!