Hogyan tartsam el egyedül a nagymamámat,akinek nem volt munkaviszonya és nyugdíjat sem kap?
A nagymamádnak jár a férje után özvegyi nyugdíj.
1 évig a teljes nyugdíj úgy tudom.
A szülőtartást meg el lehet indítani a gyerekei felé.
Hol található az időskorúak járadékának igénylésére szolgáló kérelem formanyomtatványa?
Az ellátás igényléséhez rendszeresített formanyomtatvány a kormányzati portálokon ( [link] valamint a [link] oldalakon), továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalok honlapjain kerültek közzétételre.
A nyomtatvány papír alapon elérhető valamennyi járási hivatalnál, kormányablaknál és polgármesteri hivatalnál.
Hol lehet a kérelmet benyújtani?
Az időskorúak járadéka iránti kérelmet a kérelmező lakcíme szerint illetékes járási hivatalnál, a kérelmező lakcíme szerint illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál vagy közös önkormányzati hivatalánál, valamint a kormányablaknál lehet benyújtani.
Eltartási szerződés, cserébe a tiétek a ház vagy ami a nagyi nevén van. Tudom, ettől nem lesz több pénz a konyhán, de legalább azok örökölnek csak, akik ott voltak neki. Amúgy megtudom érteni azokat is, akik nem rohannak segíteni. Aki nem kap nyugdíjat, az valószínűleg háztartásbeli volt és életében nem volt bejelentett munkahelye, ami után járna a nyugdíj. Az ilyenek amúgy mire gondolnak? Ők halnak majd meg előbb? A rokonok fogják eltartani? Főleg a mai világban, nem könnyű! Elég önző dolog ilyen nagy terhet bárkinek is a nyakába varrni, de erre számítani lehetett és a nagyi is tudta, hogy egy nap ez lesz.
Az is egy opció, hogy eladjátok a házat és fizetitek belőle az idősek otthonát.
Nézz utána az özvegyi nyugdíjnak.
Úgy tudom az elhunyt férj után (talán nyugdíjának fele) jár az özvegynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!