Én vagyok az egyetlen nagymama, aki nem szereti, ha ugráltatják?
Nem vagy egyedül ezzel :)
Nekem az a fura, akinek az egész napja abból áll, hogy viszi-hozza az unokákat az iskolába, az edzésre, a programokra, stb. Kb. mintha ő lenne a szülő.
Az nem ugráltatás, ha a nagymama JÓ SZÍVVEL süt-főz az unokáinak, nem csak hétvégén hanem akár hétköznap is.
Nálunk feleségem anyukája éjfélkor képes volt sültkrumplit sütni az unokájának. Hogy miért? Mert imádta/imádja őt és élvezi azt, ha a kedvére tehet!
Ez nem egyenlő azzal, hogy ki van használva a nagymama vagy egy csicska a nagymama. Ez szívből jön tudod?
Ha neked rohadtul megalázó, csicskamunka vagy nyűg az, hogy kedvére tegyél az unokáidnak akkor te ilyen vagy.... azt csinálsz amit akarsz!
Csak aztán a nagy elveskedés nehogy visszaüssön amikor rájuk lennél szorulva, aztán beintenek hogy "ezt a F*/SZT viszek öreganyámnak tejet/kenyeret... nem szeretem őt, mit szeressek rajta?"
Mondom! Majd ne csodálkozz!
"Nálunk feleségem anyukája éjfélkor képes volt sültkrumplit sütni az unokájának. Hogy miért? Mert imádta/imádja őt és élvezi azt, ha a kedvére tehet!"
A feleséged anyukája mártír típus, azt hiszi, ettől jó nagymama vagy szülő valaki. Hisztis elkényeztetett unoka éjfélkor sült krumpli helyett aludjon, bakker.
Teljesen rendben van, ha ezt így nyíltan el is mondod.
Akkor van gond - és most VÉLETLENÜL SE a saját esetemre utalok... -, ha bedobod az elején, mennyire fontos az unoka, vérszemet kapsz, ha meghallod, hogy a másik nagymama mennyi programot csinál az unokával, de aztán lemondod az előre megbeszélt találkozókat, mert neked közbejön munka, kávé a barátnővel, megnyitő, nyaralás stb. és megint egy hétig semmi unokázás, és már ott tartunk, hogy a gyereknek nem mondjuk előre, hogy jön a nagymama, nehogy megint csalódnia kelljen... de azért küldöd a kacatokat, amiket meglátsz a boltban.
Csak aztán a nagy elveskedés nehogy visszaüssön amikor rájuk lennél szorulva, aztán beintenek hogy "ezt a F*/SZT viszek öreganyámnak tejet/kenyeret... nem szeretem őt, mit szeressek rajta?"
Na, ha valaki azért nem visz a nagyanyjának egy tejet/kenyeret, mert éjfélkor nem a seggüket nyalta a konyhában...Csak aztán nehogy pofára essetek! Szerinted mi lesz abból a gyerekből, akit rászoktatnak arra, hogy ő a világ közepe, és ha éjfélkor sült krumplit akar enni, akkor a nagyi pattan és süt neki? Segítek: egy önző, énközpontú egóhuszár, aki - pont azért, mert ahhoz van szokva, hogy körülötte forog a világ - pont le fogja sz...ni, hogy mamának van-e teje, tud-e kenyeret venni, mert megszokta, hogy neki senkire nem kell tekintettel lennie, mindenki őérte van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!