Szerintetek is eltúlzom?
Sziasztok!
17/L vagyok. A szüleimmel és a húgommal élek, aki egy hónapja lett hároméves.
Az anyai nagyanyámmal (többi nagyszülő meghalt) mindig is elég viharos volt a viszonyom, tankönyvbe illő despota típus, meg nagyon kritikus, pl. szerinte könnyűvérűségre utal, hogy randizom, meg ha nálunk van, mindenbe beleköt, amut csinálok, kritizál amiatt, hogy hármasnál nem tudok jobban teljesíteni biológiából (nyár elején ezt is felhozta érvként, miért ne randizzak). Anyámat egyedül nevelte, aki sajnos gyenge ahhoz hogy szembeszálljon vele, apámmal szintén rossz a viszonya, de apám anyámra tekintettel türtőzteti magát.
Egy hónapja a húgomat elvittem a játszótérre, valamint én voltam vele egész nap (megveszek érte). Nagymamánk felhívott, azt mondta, hogy anyám megkérte, hogy estig vigyázzon ő a húgomra, és hogy a házunk előtt vár minket 10 perc múlva. Én megpróbáltam felhívni anyámat, hogy ez így van-e, de nem tudtam elérni, így azt mondtam nagymamánknak, hogy amíg anyám nem erősíti meg nekem amit nagyanyám mondott, nem adom oda a húgomat, elvégre most én felelek érte. Nagyanyám tajtékzott, de tartottam magam az elmondottakhoz. Császkáltunk még a környéken, fagyiztunk is a húgommal, stb. Amikor hazamentünk, nagyanyám már nem volt ott. Este amikor a szüleink hazaértek (anyám nem hívott vissza, pedig ötször hívtam), anyám felelősségre vont, hogy miért nem adt oda a húgomat a nagymamánknak. Elmondtam mindent, hozzátéve, hogy velem jól szórakozik a húgom, míg nagyanyámmal egy török sorozat előtt kockulna, vagy nagyanyám őt is kritizálná. Apám szerint helyesen cselekedtem, anyám szerint túlzásba viszem a nagyanyámmal szembeni ellenállást, a szüleim is veszekedtek ennek okán.
Nagyanyám telefonon rengeteg sértést vágott a fejemhez másnap, mire én közöltem vele, hogy főjön csak a saját epés levében, de amíg rajtam múlik, a húgomat nem fogja annyiszor megbántani, mint engem.
A lényeg, holnapután lesz nagyanyám születésnapja, én pedig kijelentettem, hogy nem megyek. A szüleim azt mondják, nagymamám beszélni akar velem is, erre én, hogy ő kezdte velem szemben a harcot, jöjjön ő hozzám, ha békülni akar (amit amúgy kizártnak tartok).
54
A "vén tyúk" verziójából semmit sem ismerünk... Ez olyan érett részetekről is... Ítélkeztek mert A elmondja B-vel a problémáját. B a kutyát nem érdekli...
Az hogy a kérdező nem érett felnőtt módjára viselkedik az alap szituációban is megmutatkozott.
Hisz semmi oka nem volt nem odaadni a húgát. Nem egy gyilkos akarta elrabolni hanem a mamája vitte volna akinek elvileg odaigerte az anyja.
De a kérdező nem adta oda.
Miért is? Ja igen, mert utalja a nagymamát és be akart neki tartani.
Igazából vártam hogy majd mondasz egy rendes okot miért rühelled ennyire de csak mondvacsinaltat kaptunk.
1. Ha az én gyerekem lennél és csak 3ast tudnál osszehozni egy középiskolai szinten csak magolast igénylő tantárgyból én is bszgatnalak. Szomorú hogy a szüleid tesznek rá és egyedül a mamát érdekli.
2. Azt mondja ne vágd fel előre a húst? És ezzel mindenkinek az agyára megy? Miért, nálatok senkinek sincs az ég világon semmi problémaja hogy ebből ekkorát tudtok csinálni?
Ki nem fssa telibe?
Tudod mit reagál erre egy felnőtt ember? "jól van mama legközelebb úgy csinálom ahogy mondod" és eszel tovább és nem foglalkozol vele.
3. A randis szöveget is csak a te szadbol hallottuk, aztán ugye olvastunk már itt jó pár kérdést a másik oldalról hogy azért van mikor nem ok nélkül van az az ok nélkül. De különben a bioszon jarhatna inkább az eszed.
Nekem ebből az egészből az jön le hogy ez egy gyerekes kamasz hiszti, ahol generációs különbségek vannak és "nehogy már a mama.." és bolhabol elefántot, és akkor is megyek megharcolni az igazamert ha át is kell gazolnom rajta..
Apropó atgazolas. Azzal hogy azt mondtad rossz nevelést kapott a szüleit kritizaltad akik valószínűleg már rég halottak. Ehhez is csak gratulálni tudok.
De igazából nem az az elszomorito hogy egy kamasz kamaszkent viselkedik mert biztosan én is ilyen kiallhatatlan voltam anno. Nem is olyan rég mert 10 évvel sem vagyok idősebb nálad.
A szomorú az hogy mennyi elvileg felnőtt ember támogatja a hisztidet, jatszmazasodat.
#63 te meg ostoba ha ennyit tudsz reagálni.
#64 nem, nincs rendben, de a kérdező pattogasa, hisztizese és undokoskodasa sincs rendben amit itt mindenki annyira véd. Mert ő se különb egy fikarcnyit se.
Egy ismerosomre emlékeztet aki szintén ilyen hogy tojás hejon lepdel az ember amikor vele beszél mert barmin és mindenen képes besertodni.
Pl egy másik ismerős feleségéről kiderult hogy ugyanarra az egyetemre, ugyanarra a karra járt mint ő és kérdezte tőle hogy ki az (gondolta hátha ismeri), a másik meg csak annyit mondott neki hogy fiatalabb nálad (azért mondta így mert úgy értette ezért nem ismeri) erre az teljesen besertodott hogy őt leöregezte a másik. Holott szó se volt ilyenről csak ő felfujta.
Na pont ilyen érzésem van a kerdezonel is.
Az a különbség hogy ő még gyerek, pont egy dackorszakban van. Még ti válaszolok nem. Bár remélem hogy talán mégis. Akkor még van remény a fejlődésre.
62-es, nagymama te vagy az?
Jaj 62-es, ezek szerint neked nincs gondod a rokonaiddal, örülj neki, ez sajnos ritka.
Hogy mik a komoly indokok, ami miatt rühellem a nagymamámat? A lekönnyűvérűzés (a könnyűvérű szót használta, "17 évesen nincs helye a randizásnak, könnyűvérűségre utal", ezt mondta nekem) nem komoly dolog?
Sok példát írhatnék még, legalább egy nagyon durva van, de eléggé fáj felidéznem (halálesettel kapcsolatos).
Mindenkinek köszönöm, hogy meghallgatott, a legjobbakat kívánom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!