Szerintetek is eltúlzom?
Sziasztok!
17/L vagyok. A szüleimmel és a húgommal élek, aki egy hónapja lett hároméves.
Az anyai nagyanyámmal (többi nagyszülő meghalt) mindig is elég viharos volt a viszonyom, tankönyvbe illő despota típus, meg nagyon kritikus, pl. szerinte könnyűvérűségre utal, hogy randizom, meg ha nálunk van, mindenbe beleköt, amut csinálok, kritizál amiatt, hogy hármasnál nem tudok jobban teljesíteni biológiából (nyár elején ezt is felhozta érvként, miért ne randizzak). Anyámat egyedül nevelte, aki sajnos gyenge ahhoz hogy szembeszálljon vele, apámmal szintén rossz a viszonya, de apám anyámra tekintettel türtőzteti magát.
Egy hónapja a húgomat elvittem a játszótérre, valamint én voltam vele egész nap (megveszek érte). Nagymamánk felhívott, azt mondta, hogy anyám megkérte, hogy estig vigyázzon ő a húgomra, és hogy a házunk előtt vár minket 10 perc múlva. Én megpróbáltam felhívni anyámat, hogy ez így van-e, de nem tudtam elérni, így azt mondtam nagymamánknak, hogy amíg anyám nem erősíti meg nekem amit nagyanyám mondott, nem adom oda a húgomat, elvégre most én felelek érte. Nagyanyám tajtékzott, de tartottam magam az elmondottakhoz. Császkáltunk még a környéken, fagyiztunk is a húgommal, stb. Amikor hazamentünk, nagyanyám már nem volt ott. Este amikor a szüleink hazaértek (anyám nem hívott vissza, pedig ötször hívtam), anyám felelősségre vont, hogy miért nem adt oda a húgomat a nagymamánknak. Elmondtam mindent, hozzátéve, hogy velem jól szórakozik a húgom, míg nagyanyámmal egy török sorozat előtt kockulna, vagy nagyanyám őt is kritizálná. Apám szerint helyesen cselekedtem, anyám szerint túlzásba viszem a nagyanyámmal szembeni ellenállást, a szüleim is veszekedtek ennek okán.
Nagyanyám telefonon rengeteg sértést vágott a fejemhez másnap, mire én közöltem vele, hogy főjön csak a saját epés levében, de amíg rajtam múlik, a húgomat nem fogja annyiszor megbántani, mint engem.
A lényeg, holnapután lesz nagyanyám születésnapja, én pedig kijelentettem, hogy nem megyek. A szüleim azt mondják, nagymamám beszélni akar velem is, erre én, hogy ő kezdte velem szemben a harcot, jöjjön ő hozzám, ha békülni akar (amit amúgy kizártnak tartok).
8-as vagyok,köszi Kérdező! Most hogy javul még elviselhetetlenebb. :))
Az az igazság. Ma azon gondolkoztam hogyan tudnám másra passzolni mert csak én látom el- nem véletlen, szuper jó a természete-..
Nehéz dolgok ezek csak azért mondtam hogy értsd, szituáció-függő ez, nem szabad indulatból dönteni sosem vezet jóra, ...de ha előtte sem volt jó a viszonyotok akkor lehet nem kell tényleg erőltetni.
Sziasztok!
Végül hallgattam 46-osra, és elmentem a születésnapra. Igyekeztem tartani nagymamámtól a távolságot, amit észre is vett. Ebéd után félrehívott és rákérdezett, miért vagyok vele ilyen távolságtartó, általanosságban. Elmondtam, hogy mit vár a sok kritizálás, megalázás, kötözködés után... És hoztam neki pár példát. Pl. kritika mert nem megy nekem a biológia (nem tudom nagyanyámnak miért fontos...), lekönnyűvérűzés, mert randizom, mondvacsinált illemszabályaival mindenki agyára megy (pl. ne vágjam fel előre a húst magamnak evéskor), stb. És hogy ő mit szólna, ha amikor nálunk van, mondvacsinált illemszabályokkal meg mindennel kritizálnám. Erre ő hogy amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek... Erre mondtam, hogy ő reménytelen, valami a nevelésében anno félrecsúszott, majd közöltem a szüleimmel, hogy nagyanyám kötözködik, én elhúzom a csíkot. Este jöttek haza a szüleim, nem voltak elragadtatva (most apám sem, nem értem őt), hogy eljöttem.
Nem kellett volna elmennem a születésnapra...
Ne is haragudj, de ha tényleg csak annyit reagált, hogy amit szabad Jupiternek, akkor erre szerintem a TE válaszod volt durva, hogy reménytelen, meg rosszul nevelték. De lehet, csak a leírásodból jön ez nekem le, és élőben más (is) történt. Viszont hogy utána még durcásan haza is mentél, ha tényleg csak ennyit reagált kb., és nem mondott el ezek után mindennek, az egyértelműen gyerekes durca.
Meghallgatnám a nagyanyád verzióját is meg a szüleidét is azért. Mert amit az 52-esben írtál, az annyira tipikusan tinédzser dac és lázadás, a korábbi megnyilvánulásaidban felnőttesebbnek tűntél.
Átfutott az agyamon, hogy azt mondom, hogy ez még nem alapjoga, rosszulesik, stb., de már próbálkoztam ezzel (ő is mondta már a Jupiteres közmondást), eredmény nélkül, így meg fölösleges az "ettől nekem még rosszul esik" és társai, úgyse hatja meg...
Igen, sejtettem én is hogy ez lesz, de naívan azt mondtam, hátha...
Köszönöm az együttérzést! :)
Érett voltál....Ja! Nem.
((((Lehet lepontozni! :D ))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!