Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek is eltúlzom?

Szerintetek is eltúlzom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17/L vagyok. A szüleimmel és a húgommal élek, aki egy hónapja lett hároméves.

Az anyai nagyanyámmal (többi nagyszülő meghalt) mindig is elég viharos volt a viszonyom, tankönyvbe illő despota típus, meg nagyon kritikus, pl. szerinte könnyűvérűségre utal, hogy randizom, meg ha nálunk van, mindenbe beleköt, amut csinálok, kritizál amiatt, hogy hármasnál nem tudok jobban teljesíteni biológiából (nyár elején ezt is felhozta érvként, miért ne randizzak). Anyámat egyedül nevelte, aki sajnos gyenge ahhoz hogy szembeszálljon vele, apámmal szintén rossz a viszonya, de apám anyámra tekintettel türtőzteti magát.

Egy hónapja a húgomat elvittem a játszótérre, valamint én voltam vele egész nap (megveszek érte). Nagymamánk felhívott, azt mondta, hogy anyám megkérte, hogy estig vigyázzon ő a húgomra, és hogy a házunk előtt vár minket 10 perc múlva. Én megpróbáltam felhívni anyámat, hogy ez így van-e, de nem tudtam elérni, így azt mondtam nagymamánknak, hogy amíg anyám nem erősíti meg nekem amit nagyanyám mondott, nem adom oda a húgomat, elvégre most én felelek érte. Nagyanyám tajtékzott, de tartottam magam az elmondottakhoz. Császkáltunk még a környéken, fagyiztunk is a húgommal, stb. Amikor hazamentünk, nagyanyám már nem volt ott. Este amikor a szüleink hazaértek (anyám nem hívott vissza, pedig ötször hívtam), anyám felelősségre vont, hogy miért nem adt oda a húgomat a nagymamánknak. Elmondtam mindent, hozzátéve, hogy velem jól szórakozik a húgom, míg nagyanyámmal egy török sorozat előtt kockulna, vagy nagyanyám őt is kritizálná. Apám szerint helyesen cselekedtem, anyám szerint túlzásba viszem a nagyanyámmal szembeni ellenállást, a szüleim is veszekedtek ennek okán.

Nagyanyám telefonon rengeteg sértést vágott a fejemhez másnap, mire én közöltem vele, hogy főjön csak a saját epés levében, de amíg rajtam múlik, a húgomat nem fogja annyiszor megbántani, mint engem.

A lényeg, holnapután lesz nagyanyám születésnapja, én pedig kijelentettem, hogy nem megyek. A szüleim azt mondják, nagymamám beszélni akar velem is, erre én, hogy ő kezdte velem szemben a harcot, jöjjön ő hozzám, ha békülni akar (amit amúgy kizártnak tartok).

2022. aug. 19. 08:37
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
13%

Fenntartom:

1. kiskorú a kérdező, nincsen felelőssége dönteni, hogy hol legyen a húga.

2. akkor gerinces, ha elmegy a szülinapra és nem akkor, ha nem.

3. küzdeni nem mások felhasználásával és daccal kell.

2022. aug. 19. 11:14
 32/68 anonim ***** válasza:
10%

30

1. Úgy tűnik,hogy neked is.

2. Dehogynem. Te is csak oda mész, ahol jól érzed magad? Ugye, hogy nem.

3. Nem biztos, hogy lenne veszekedés, sőt!

4. Nem. Attól jött létre a konfliktus, hogy nem fogadott szót. Kellett volna.

5. Ezen csak kacagni tudok!

6. Nem kell így viselkedni hozzá, ahogy írod és sokszor az segít, akire a legkevésbé számítasz. Ha ezt sem tudod, akkor lsd. 1. pont.

További jó napokat és hétvégét!

2022. aug. 19. 11:19
 33/68 anonim ***** válasza:
91%

Aha. 1: Tehát ha kiskorú, akkor füttyre oda kéne adni a tesóját akármilyen rokonnak, holott ezt nem beszélték meg a szülővel?

2: szóval szerinted gerincesség megjátszatni ,magad, és elmenni jópofizni ahhoz , aki mocsok módon bánt veled?

3: a gerincesség a szemedben azonos a dacoskodással? El vagy tévedve.. a kérdező 17 éves fejjel több tartást mutat mit sok sunyi, megalkuvó felnőtt, aki csak mások háta MÖGÖTT mer pofázni, de szemtől szemben lapít.

2022. aug. 19. 11:22
 34/68 anonim ***** válasza:
91%

31, ha "kiskorú a kérdező, nincsen felelőssége dönteni, hogy hol legyen a húga", akkor nem kellett volna rábízni. A szülő adja oda a nagymamának a kisebb gyereket, egy percre se bízzák a nagyobbra. De ha már rábízzák, onnantól kezdve erkölcsileg az ő felelőssége (jogilag persze nem, de jogilag megtehette volna azt is, hogy a kicsit otthon hagyja egyedül, ő meg elmegy csavarogni. Akkor sem lett volna felelősségre vonható.)

Küzdeni meg nem a kisgyerek felhasználásával küzdött, hanem konkrétan a kisgyerek jólétéért.

2022. aug. 19. 11:24
 35/68 anonim ***** válasza:
53%

Én a #8 válaszoló vagyok, nem akartam beleszólni itt az eszmefuttatásokba..Kérdező!! figyi, nekem anyum három hete a kórházban van, hetven felett, most próbálom meg elhelyezni otthonba. Ne akard megtudni mennyi békát nyeltem mostanában, makacs, kiállhatatlan, a szobatársai szólnak rá hogy ne b...sson! Én vagyok az aki naponta másfél órát bent van nála, másfél hétig mosdatás, itatás volt mert nem tudott felülni sem. Amúgy gerincsérvet kaptam tavaly már mikor ilyen állapotban húzkodtam fel az ágyból enni :((

Annyira, de annyira tele van most már vele a ..... bugyrom, mert nem érdekli semmi csak tolja a "tegyetek be egy elfekvőbe mert az olcsóbb mint az otthon" hülyeséget, és ez csak rosszabb lesz! Se teteje, se alja amit mond, nem működik együtt, teljesen ép szellemileg! a leletei is jók. Ő is ilyen kardos menyecske mint nagyid kb. ..ne tudd meg én miket élek át naponta nyelem a mérgem a szobatársak miatt, volt hogy otthagytam.. Gondolj erre ha átmész a szülinapra :))) Sajnos a rokonait nem válogathatja meg az ember régi mondás , anyut is megértem valahol nagyon gáz hogy le akarják vágni a lábát lehet én sem lennék kedves.

Van az a szitu amikor nem tudsz mit tenni. Ennyi :( ezt hívják patthelyzetnek.

Engem az érdekelne inkább MIÉRT fújja így fel a nagyi ..??

2022. aug. 19. 11:32
 36/68 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem az eredeti helyzetben akár oda is adhattad volna, de érthető az is, hogy nem adtad, a nagyinak ezen kár volt így besértődnie.

Viszont haragot nem kellene tartani. Ez a "jöjjön ő" elég kisstílű dolog, a nagyi öreg, az is nagy dolog tőle, hogy elismeri, hogy nem volt igaza, ne kelljen már neki jönnie. Ráadásul születésnapja lesz, én nagyvonalú lennék, elmennék, felköszönteném, ha szóba hozná, mondanám OK, felejtsük el, ha nem, akkor úgy tennék, mintha semmi sem történt volna.

2022. aug. 19. 11:33
 37/68 Drakula ***** válasza:
31%
Most meg mit vagyok le pontozva? Csak annyit mondtam hogy túlzás egyből egy közeli rokonrol azt feltételezni hogy hazudik, csak mert kötözködő alkat.
2022. aug. 19. 11:36
 38/68 anonim ***** válasza:
14%
Nem kell haragot tartani... Nyomoritsd.meg lelkileg a rokonaidat.... És mások tapsolnak érte.
2022. aug. 19. 11:36
 39/68 anonim ***** válasza:
13%

37

Felpontoználak még jobban, ha tudnálak, mert itt nagyon sokan el vannak tévedve...

2022. aug. 19. 11:47
 40/68 anonim ***** válasza:
11%

Igen, a nagyi már öreg nem fog tőled elnézést kérni tuti, de amúgy nem biztos hogy bántani akar csak a szokásos "figyelj ide én csak azt akartam..blablaba" ...neked fejmosásnak tűnhet, de hidd el ha annyi leszel mint most ő /ők/ meglátod..nem egyszerű!! Anyám azt mondja "csak azt várni mikor döglik meg az ember" bocsánat, most ezzel mit kezdjek én is.. #35

ugyanakkor pont ő mondja mindig hogy nem akar a terhünkre lenni. Sosem fogok tudni eligazodni rajta, egyet tudok, hogy hiányozni fog ha elmegy..

:(

azért e miatt ne tartsatok legalább ti haragot, látod nálunk is három éve mosolyszünet van, én megpróbáltam már kibékíteni mindenkit de annál rosszabb lett, ez csak rosszabb lesz szólok! Ezek nem olyan nagy dolgok mi lesz később ha tényleg baj lesz...a család arról szól pont hogy összetartotok.. Elvileg.

Mondjuk néha én is ki akarok szaladni a világból egy lakatlan szigetre olyan gyökszik :D dehát emberből vannak ők is. Meglepő módon én sem vagyok tökéletes :P

2022. aug. 19. 11:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!