Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek is eltúlzom?

Szerintetek is eltúlzom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17/L vagyok. A szüleimmel és a húgommal élek, aki egy hónapja lett hároméves.

Az anyai nagyanyámmal (többi nagyszülő meghalt) mindig is elég viharos volt a viszonyom, tankönyvbe illő despota típus, meg nagyon kritikus, pl. szerinte könnyűvérűségre utal, hogy randizom, meg ha nálunk van, mindenbe beleköt, amut csinálok, kritizál amiatt, hogy hármasnál nem tudok jobban teljesíteni biológiából (nyár elején ezt is felhozta érvként, miért ne randizzak). Anyámat egyedül nevelte, aki sajnos gyenge ahhoz hogy szembeszálljon vele, apámmal szintén rossz a viszonya, de apám anyámra tekintettel türtőzteti magát.

Egy hónapja a húgomat elvittem a játszótérre, valamint én voltam vele egész nap (megveszek érte). Nagymamánk felhívott, azt mondta, hogy anyám megkérte, hogy estig vigyázzon ő a húgomra, és hogy a házunk előtt vár minket 10 perc múlva. Én megpróbáltam felhívni anyámat, hogy ez így van-e, de nem tudtam elérni, így azt mondtam nagymamánknak, hogy amíg anyám nem erősíti meg nekem amit nagyanyám mondott, nem adom oda a húgomat, elvégre most én felelek érte. Nagyanyám tajtékzott, de tartottam magam az elmondottakhoz. Császkáltunk még a környéken, fagyiztunk is a húgommal, stb. Amikor hazamentünk, nagyanyám már nem volt ott. Este amikor a szüleink hazaértek (anyám nem hívott vissza, pedig ötször hívtam), anyám felelősségre vont, hogy miért nem adt oda a húgomat a nagymamánknak. Elmondtam mindent, hozzátéve, hogy velem jól szórakozik a húgom, míg nagyanyámmal egy török sorozat előtt kockulna, vagy nagyanyám őt is kritizálná. Apám szerint helyesen cselekedtem, anyám szerint túlzásba viszem a nagyanyámmal szembeni ellenállást, a szüleim is veszekedtek ennek okán.

Nagyanyám telefonon rengeteg sértést vágott a fejemhez másnap, mire én közöltem vele, hogy főjön csak a saját epés levében, de amíg rajtam múlik, a húgomat nem fogja annyiszor megbántani, mint engem.

A lényeg, holnapután lesz nagyanyám születésnapja, én pedig kijelentettem, hogy nem megyek. A szüleim azt mondják, nagymamám beszélni akar velem is, erre én, hogy ő kezdte velem szemben a harcot, jöjjön ő hozzám, ha békülni akar (amit amúgy kizártnak tartok).

2022. aug. 19. 08:37
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 Drakula ***** válasza:
18%
Szerintem eltúloztad azt hogy azt gondoltad a nagyanyád kitalálja hogy a szüleid meg kérték vigyázzon ő a hugodra. A nagyid az elmondottak alapján amolyan pokroc, és nem hazug.
2022. aug. 19. 09:35
 12/68 anonim ***** válasza:
93%
Jól csinalod.
2022. aug. 19. 09:35
 13/68 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező: jól teszed. nem tudom tud -e indulatmentesen beszélni veled stb...
2022. aug. 19. 09:43
 14/68 anonim ***** válasza:
92%
Talpraesett vagy ez becsülendő, és nem túlzol. De a hármas hozzászólónak annyit még mondanék, hogy a kérdező nem Rob Schneider :) csak hogy helyben legyünk :D
2022. aug. 19. 10:15
 15/68 anonim ***** válasza:
92%
Jól teszed én is egyetértek. Az, hogy meg utána ő mit ugat, nem a te bajod. Maradjon meg magának.
2022. aug. 19. 10:16
 16/68 anonim ***** válasza:
13%
Még nagyon sokat kell tanulnod. Ez nagy butaság volt. A születésnapra természetesen el kell menni. Hány éves is? Hány is lesz neki? Nagyon gáznak érzem 43 éves fejjel, hogy itt mindenki a családi békétlenséget támogatja... Pedig determinált, hogy előbb-utóbb lesznek gondjaid - még 18 sem vagy, honnét is tudhatnád... Akkor pedig első sorban ezekre az emberekre kell számítanod. De te tudod... Vagy nem.
2022. aug. 19. 10:18
 17/68 anonim ***** válasza:
6%
A saját makrancosságoddal elintézted, hogy mindenkinek legyen szar napja, csak az egod hízzon egy kicsit - és észre sem veszed..... Gyerek vagy, nem véletlen a 18 éves korhatár. Nem azt mondták, hogy ugorj a kútba, szót kellett volna fogadni. Nem került volna semmibe.
2022. aug. 19. 10:20
 18/68 anonim ***** válasza:
11%
Ha bármi történt volna, amíg veled van, ugye tudod, hogy a szülőt rángatják meg? Alapból nem bíznám a gyermekem kiskorúra... Te egy kis énvagyokajani cselekvőképtelen kis fruska vagy. Már megbocsáss!
2022. aug. 19. 10:23
 19/68 anonim ***** válasza:
12%
A húgodat felhasználni visszavágásra......ez is sokat elárul.
2022. aug. 19. 10:23
 20/68 anonim ***** válasza:
93%

Végre ilyet is olvasni. Jól tetted, igazi tökös csaj vagy. Védd is meg magad és a tesódat, ha már anyukátok ilyen gyenge jellem. Az mondjuk nagyon jó, hogy az apád melletted áll.

Ne hidd el, hogy túlzol. Legalább látja a mamád is, hogy veled nem fog szórakozni.

2022. aug. 19. 10:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!