Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért nem vagyok szomorú,hogy...

Miért nem vagyok szomorú,hogy meghaltak a nagyszüleim?

Figyelt kérdés
Mama februárban nagyapa novemberben, nem érzem a gyászt egyszerűen nem akarok szomorú lenni vidáman szeretném tölteni a karácsonyt fiatal vagyok még.. Pedig nagyon szerettem őket, törődtünk egymással egész gyermekkoromat velük töltöttem a nyári szünetet, most hogy nincsenek mit lenne normális éreznem? Nem érzem a fájdalmat.

2021. dec. 17. 22:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
60%

Én a temetésükön sem sírtam

Valami másként van az én agyamban

2021. dec. 18. 06:45
 12/21 anonim ***** válasza:
43%
Én azért nem, mert le se to.tak, mit vinnyogtam volna ezekért? Ott voltak helyettem a bömbölő kiskedvenceik.
2021. dec. 18. 07:15
 13/21 anonim ***** válasza:
83%

Nekem a nagymamáim sajnos nagyon sokáig szenvedtek, mire elmentek.

Egyikük 5 hónapig szenvedett ő rákos volt. Majdnem 3 hónapig otthon ápoltuk. Majd még a kórházban élt 2 hónapig.

Nála megkönnyebbültem, mikor elment, mert tudtam, hogy nem szenved többé.

A másik nagymamám is sokat szenvedett! Neki a vérével voltak problémák és emiatt vérmérgezést kapott. Ő fél évig szenvedett. Vele éltem.

Ez is szörnyű volt! Nincs annál rosszabb, amikor a szerettedet látod fokozatosan leépülni és minden nap azt hallod, hogy már nem bírja tovább, meg akar halni...

Szegénynek, neki is megváltás volt a halál!

Az ő halála nagyon megviselt, mert ő maradt utoljára az összes szülőm közül! Mindig is nagyon közel állt hozzám! Közelebb állt hozzám, mint a szüleim!

Mikor meghalt lassan 2 éve, 4 napig nem ettem egyáltalán, csak napi kb. 2 deci vizet ittam. Az volt a tervem, hogy halálra éheztetem magam.

Aztán, mégsem tettem meg, de ugyanannyira fáj, mint 2 éve! Nem csillapodott cseppet sem a fájdalmam... Sosem fogom kiheverni...

Igyekszem csak a hobbijaimnak élni, így valamelyest boldog vagyok.

Aztán, jönnek az ünnepek, a magányos éjjelek, amikor gyakran jár az agyam.

2021. dec. 18. 07:27
 14/21 anonim ***** válasza:
35%
Engem sem érdekelt, hogy meghaltak, sőt örülök neki. Mondjuk én nem szerettem őket.
2021. dec. 18. 08:55
 15/21 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem nincs olyan, hogy kellene valami gyászt érezned. Ha nem érzed az nem jelenti azt, hogy érzéketlen lennél, csak könnyebben túlléptél rajta. Szerintem ők is örülnének, ha tudnák, hogy nem vagy szomorú.

Volt, aki írta, hogy a nagyszülő elvesztése nem múló trauma neki. Egy régebbi kérdésnél írta valaki, hogy a dédmama halálán nem tud túllèpni. Megértem ezeket, de fel kell készülnünk rá, hogy a nagyszülőket, dédszülőket hamarabb elveszítjük, és valahogy meg kell próbálni elengedni a gyászt.

2021. dec. 18. 09:00
 16/21 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, egy dolog hogy te vidámkodni akarsz, de másokat, akik tényleg gyászolnak, ne sérts meg vele. Fájó tud lenni mikor valaki gyászol, más meg röhögcsél, miközben neki ugyanúgy családtag volt az elhunyt. Szóval ésszel...
2021. dec. 18. 10:03
 17/21 anonim ***** válasza:
85%
Ja, hogy itt csak azt szabad hajtogatni, hogy tök normális kérdező, hogy neked haláleset után a bulizgatáson meg a szórakozáson jár az eszed.. Nem, nem normális. Rohadt érzéketlennek kell lenni ahhoz hogy a gyászolókra ne legyél tekintettel legalább, ha már a nagyszüleidre szarsz akiket állítólag nagyon szerettél.
2021. dec. 18. 11:25
 18/21 anonim ***** válasza:
55%

#17 regebben volt olyan, hog gyaszev, de az is csak hazastarsakra vonatkozott es az sem azt irta elo, hogy nem bulizhatsz, hanem nem kothetsz hazassagot.

A nagypapa sem szeretne, hogy az unokaja a temetoben zokogva toltse a karacsonyt.

2021. dec. 18. 11:38
 19/21 anonim ***** válasza:
81%
Kisgyerekként nehezen éltem meg nagyapám halálát.Felnőttként nem vágott hanyatt nagyanyám,dédszüleim halála.
2021. dec. 18. 11:59
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamám már évekkel ezelőtt azt mondta, hogy ha meghal, ne bánjuk, mert ez így természetes, élt eleget. És a nagyon öregeknek, akiknek már a legegyszerűbb mindennapi dolgok is nehézséget okoznak, nem feltétlenül vágya sokáig húzni még ebben az állapotban.

Bennem is van egy olyan érzés, hogy aki teljes, hosszú életet élt, és csak azért ment el, mert eljött az ideje, annak a távozását könnyebben veszem tudomásul. Elszomorít ugyan, de nem kívánnám hogy örökké élnie kelljen a kedvemért, miközben neki nehéz. Próbálok arra gondolni, hogy mindent megélhetett, amit valaha akart, és annak örülni, hogy ez a befejezett élet szép és teljes volt.

2021. dec. 18. 13:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!