Nagymama kifogásokat talál ki hogy ne jöjjön az unokához?
Az én anyámról van szó. Múlt október óta nem volt az unokájánál. Fö kifogás: koronavírus ami miatt ö ki sem lép a házból. Másodlagos kifogások: nincs pénzem tankolni, nincs pénzem buszjegyre, sokat dolgozok.
Hihetö is lenne, ha nem bukna le állandóan a közeli város boltjaiban, illetve ismerösök lebuktatják hogy múlt és idén nyáron is 3 hetet nyaralt, minden nyári hónapban 1 hetet. Pénze van böven, idén vett vadiúj elektromos autót. “Nincs pénzem tankolni”🤣
Mai napig nekünk azt mondja, hogy 1.5 éve nem lépett ki a házból. Aztán a másik unokájával 4x bukott le, hogy a nagy vírusfélelme közben állatkertben, vasútparkban, játszóházba megy. Szegény kislányunk egyszer meg is látta a mamát, nem gyöztünk mit mondani, hogy nem is ö volt.
A legrosszabb az egészben, hogy még mi vagyunk a hibásak! Nem mondja ki, hogy nem akarom látni, nem akarok hozzátok menni! Hanem minket állít be rossznak. Pl hogy képzeljük hogy ebben a vírushelyzetben elvárjuk töle, hogy ö eljöjjön? Milyen önzöek vagyunk! Föleg a nagyvárosokban nagy a baj, mi meg ott lakunk! Ehhez képest tegnap is bukta volt a barkácsáruházban! Tesóm kottyintotta el, hogy ott voltak együtt órákig.
Hogy lehet tisztázni ezt a helyzetet? Ilyen emberrel aki minket állít be önzönek? Mondja ki hogy nem kiváncsi ránk, nem szereti az unokát! De ez hogy szegény csak várja és várja …. Ahhoz nem elég tökös hogy szint valljon? Elmondja az igazi okot?
Ha nem akarja látni, nem kell erőltetni, nyilván megvan az oka. Az sem jó senkinek, ha kenyszeredetten odaállít kötelezőnek érezve, kepmutatásból. Attól még, hogy a vére, nem kötelező szeretnie. Apám se látogatja az unokáját, nem kényszeríthetem. Majd egyszer megbánja, vagy nem. Nem a mi dolgunk.
Viszont nem ártana tisztázni anyukáddal, hogy akkor mit is akar őszintén, mert akkor te is úgy állsz hozzá, nem kellene téged kétségek közt hagynia.
Ezt vele kéne megbeszélni, és megkérdezni tőle, hogy miért csinálja ezt.
Gondolom van valami oka.
"Ahhoz nem elég tökös hogy szint valljon? Elmondja az igazi okot?"
Te nem vagy elég tökös, hogy rákérdezz.
Amúgy el nem hiszem, hogy ilyenkor a nagyszülő gyereke nem tudja, hogy mi lehet a háttérben. Ha pl. téged mindig kevesebbre tartott, mint a testvéredet, akkor innentől minden világos (attól persze még igazságtalan és szemét viselkedés).
De azt se értem, ti miért nem mentek.
Azt se értem, testvéreddel (akinek a gyerekét viszi mindenhová) hogyhogy nem beszéltek erről.
Az ilyen családokban alapból nagyon rossz lehet a légkör, kb. senki senkivel nem beszél nyíltan. Ezek után kár a gyakorin föltenni az álnaiv, csodálkozó kérdést, hogy miért nem jön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!