Mit tennétek, ha a nagyszülők mindig csak az egyik unokát vállalnák ( mindig ugyanazt)?
A másik kisebb 3 évvel (7 éves), őt nem szívesen látják, mert vele még több a vesződség elmondásuk szerint?
A kicsinek elég rosszul esik ez a megkülönböztetés. Nem tartom igazságosnak, hogy a nagynak jár a nagyszülő, a kicsinek semmi. Mit gondoltok?
Értem, hogy ez neked nagyon rosszul esik, mint anya. Most egy picit elkanyarodok másfelé. Öcsém 2 évvel volt fiatalabb nálam. Papám engem imádott, mert én lány vagyok. Akkor gyerekként dicsekedtem öcsémnek, hogy én mit kaptam a papától, hova megyek a papával, szóval én jól éreztem magam, ő pedig nem. És most, hogy felnőtt lettem, nekem is lett 2 gyerekem, átgondoltam, és rájöttem, hogy ez a szüleimnek hogy fájhatott, de főleg az öcsémnek. Oké, hogy a papámnak én voltam a mindene, de ezzel több embernek fájdalmat okozott, nekem pedig felnőttként lelkiismeret furdalást.
Szóval ezt átélve, és ha nálatok is ennyire különbséget tesznek, én a nagyot sem engedném oda.
Kérdező, én értem, amit mondasz. Nálunk mindkét nagymamánál Egyeske volt az első, a második és a harmadik a rangsorban. Nem állítom, hogy a húgát ne vállalták volna, de mindig a nagyobbik kapta a többet, a szebbet, a nagyobbat, a látványosabbat. Telefonon is csak a nagyobbikról érdeklődtek.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy nagyszülőnek ne lenne teher egy fiatal, elevenebb unoka, mint ahogyan fentebb is rámutattak, de ez a látványos megkülönböztetés nekem is fájt, és a kislányom, később - már felnőve - szintén fájlalta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!