Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tennétek, ha a nagyszülők...

Mit tennétek, ha a nagyszülők mindig csak az egyik unokát vállalnák ( mindig ugyanazt)?

Figyelt kérdés

A másik kisebb 3 évvel (7 éves), őt nem szívesen látják, mert vele még több a vesződség elmondásuk szerint?

A kicsinek elég rosszul esik ez a megkülönböztetés. Nem tartom igazságosnak, hogy a nagynak jár a nagyszülő, a kicsinek semmi. Mit gondoltok?

2021. aug. 15. 21:55
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Ilyen fokú megosztás
2021. aug. 15. 22:58
 12/29 anonim ***** válasza:
78%
3 év alatt (ennyivel idősebb a nagyobbik) sokat romolhat a nagyszülők egészsége, sokat csökkenhetett a türelmük is. Még mindig azt mondom, hogy ezt beszéld meg velük, mert mi itt csak találgatunk.
2021. aug. 15. 23:04
 13/29 anonim ***** válasza:
88%
Egy kisebb gyerek baromi fárasztó tud lenni a nagyszülőknek. Menni kell a gyerekkel együtt látogatni a nagyszülőket, és kész.
2021. aug. 15. 23:13
 14/29 anonim ***** válasza:
99%
Kérdező, te szemmel láthatóan nagyon szereted és elfogadod a kicsit is a maga hibáival együtt, és ez így is van rendjén egy édesanyától. Attól még mást zavarhat az akaratossága. Alighanem szó szerint kell érteni, amit mondtak: "a kicsivel még több a vesződség". És nem tudják, nem akarják ezt kezelni. Öregek, belefáradtak az életbe, nincs türelmük hozzá.
2021. aug. 15. 23:14
 15/29 anonim ***** válasza:
66%

Értem, hogy ez neked nagyon rosszul esik, mint anya. Most egy picit elkanyarodok másfelé. Öcsém 2 évvel volt fiatalabb nálam. Papám engem imádott, mert én lány vagyok. Akkor gyerekként dicsekedtem öcsémnek, hogy én mit kaptam a papától, hova megyek a papával, szóval én jól éreztem magam, ő pedig nem. És most, hogy felnőtt lettem, nekem is lett 2 gyerekem, átgondoltam, és rájöttem, hogy ez a szüleimnek hogy fájhatott, de főleg az öcsémnek. Oké, hogy a papámnak én voltam a mindene, de ezzel több embernek fájdalmat okozott, nekem pedig felnőttként lelkiismeret furdalást.

Szóval ezt átélve, és ha nálatok is ennyire különbséget tesznek, én a nagyot sem engedném oda.

2021. aug. 15. 23:18
 16/29 anonim ***** válasza:
7%
Mondjuk a 3 éves si hamarosan eléri azt a kort, hogy sokkal elevenebb lesz.
2021. aug. 16. 04:08
 17/29 anonim ***** válasza:
92%
Megérteném, hogy nem bírnák a kisebbel és befejezném az emiatt való háborgásomat.
2021. aug. 16. 06:18
 18/29 A kérdező kommentje:
17 látom “sikerült” megérteni a problémát. Itt én vagyok a legutolsó a történetben! Ellenben van két testvér akik jogai között éles különbséget húznak.
2021. aug. 16. 07:25
 19/29 anonim ***** válasza:
98%
Egészen pontosan milyen jogokról beszélsz? Mert a nagyszülői szeretet, gondoskodás, vagy felügyelet nem jog.
2021. aug. 16. 07:27
 20/29 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, én értem, amit mondasz. Nálunk mindkét nagymamánál Egyeske volt az első, a második és a harmadik a rangsorban. Nem állítom, hogy a húgát ne vállalták volna, de mindig a nagyobbik kapta a többet, a szebbet, a nagyobbat, a látványosabbat. Telefonon is csak a nagyobbikról érdeklődtek.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy nagyszülőnek ne lenne teher egy fiatal, elevenebb unoka, mint ahogyan fentebb is rámutattak, de ez a látványos megkülönböztetés nekem is fájt, és a kislányom, később - már felnőve - szintén fájlalta.

2021. aug. 16. 07:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!