Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tennétek, ha a nagyszülők...

Mit tennétek, ha a nagyszülők mindig csak az egyik unokát vállalnák ( mindig ugyanazt)?

Figyelt kérdés

A másik kisebb 3 évvel (7 éves), őt nem szívesen látják, mert vele még több a vesződség elmondásuk szerint?

A kicsinek elég rosszul esik ez a megkülönböztetés. Nem tartom igazságosnak, hogy a nagynak jár a nagyszülő, a kicsinek semmi. Mit gondoltok?

2021. aug. 15. 21:55
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
44%
Mindenképp leülnék velük beszélni és ha úgy van,kiosztanám őket,hogy mit képzelnek magukról.
2021. aug. 15. 22:02
 2/29 anonim ***** válasza:
95%
Hát ha egyszer nem merik bevállalni, akkor csinálhatod azt, hogy a kicsivel együtt meglátogatod nagymamáékat.
2021. aug. 15. 22:04
 3/29 anonim ***** válasza:
90%

Megértem, hogy ez rossz, főleg a gyerek szempontjából, aki abszolút csak negatívan éli ezt meg, de mégis, mit gondolsz, jobb, ha ráerőltetik a nagyszülőkre?... Az a helyzet, hogy ha nem akarják, hát nem akarják. Senkinek nem lesz jó az se, ha kényszerűségből bevállalják, aztán a gyerek fogja érezni, hogy ő a felesleges ott a nagyiéknál.

Ha a nagyszülőknek nem éri meg ez a plusz "vesződség", akkor én nem erőltetném.

2021. aug. 15. 22:12
 4/29 A kérdező kommentje:
Én sem szeretném erőltetni, teljesen igazad van. Viszont a nagyot így nem tudom lelkiismeret furdalás nélkül elengedni..:(
2021. aug. 15. 22:16
 5/29 anonim ***** válasza:
40%
Neveld meg, hogy ne legyen vele vesződség.
2021. aug. 15. 22:17
 6/29 anonim ***** válasza:
97%
Én csak nagynéni vagyok, de én sem vállalom a nővérem lányát. A bátyám lányára bármikor vigyázok.. Nővérem lánya annyira rossz, kezelhetetlen, hisztis, hogy képtelen vagy rá hatni, és mindig attól rettegtem, hogy nálam éri valami baleset. Ott lett elegem a lányból amikor nem kenhette szét a fehér falat, ezért mérgében kiverte az ablakot. Na ez volt az utolsó, hogy vigyáztam rá, és az sem érdekel, hogy a nővéremnek vagy a lányának rosszul esik. Megmondtam nekik is. Ha tud viselkedni akkor jöhet.
2021. aug. 15. 22:23
 7/29 anonim ***** válasza:
96%
Biztos nagyon eleven, a nagyszülők meg nem akarnak utána futkosni. Meg egy elevenebb gyerek könnyebben is megsérül, elesik, beveri a fejét, akármi lehet vele.
2021. aug. 15. 22:31
 8/29 anonim ***** válasza:
98%

Én is nagynéni vagyok, 5 gyerek van a családban. Hármukra szívesen vigyázok, ők se angyalok, de kezelhetőek, pedig az egyikük SNI-s, többek között pszichopedagógus is foglalkozik vele, gyakran vannak kitörései. A két kicsi (testvérek) viszont le se ... amit mondok, bántják egymást, a háziállatokat, mindent eltörnek, sokszor direkt, ordítva hisztiznek a legapróbb dolgok miatt, WC-re se lehet tőlük elmenni, mert meggyilkolják egymást, mire az ember visszaér. Na, rájuk nem vigyázok, majd pár év múlva újraértékelem a helyzetet, de addig csak úgy lehetnek itt, ha itt van velük az egyik szülő is, és ezt ők elfogadják, tiszteletben tartják.

Én a családban úgy látom, hogy az összes gyerek tök máshogy viselkedik, ha nincsenek itt a szüleik. Lehet, hogy nálatok is ez a helyzet. Az is lehet, hogy a nagyszülők nem tudnak már utána futni, és féltik. Ezer oka lehet, ezt nektek kéne megbeszélnetek, mert mi nem tudhatjuk az okokat, max a saját tapasztalatainkat írhatjuk le, meg találgathatunk az igencsak hiányos információk alapján.

Kommunikáció!

2021. aug. 15. 22:41
 9/29 anonim ***** válasza:
96%
Az utolsó néhány válaszolóhoz hasonlóan bennem is az vetődött fel, hogy lehetséges, hogy egyszerűen túl eleven vagy kezelhetetlenül hisztis a kisebbik. Ez esetben neki magának elmondhatod (egy 7 éves már megérti), hogy a viselkedésével ezt érte el magának.
2021. aug. 15. 22:43
 10/29 A kérdező kommentje:

A kisebbik bár eleven, de egyáltalán nem kezelhetetlen hisztis! A nagyobb sokkal nehezebb volt pici korában, amikor simán vállalták. Most a kicsivel van több gond, az tény. De nem olyan, hogy elszaladna, inkább az, hogy akaratos és emiatt szigorúbb korlátok kellenek. De leül, olvas, rajzol, segít a házimunkában.

A nagyszülők merevebbek, konzervatívabbak, a mama nagyon nehéz eset, sajnos elég sok konfliktust gerjeszt másokkal kapcsolatban is.

Természetesen nem vagyunk mi sem angyalok. Itt tényleg a nevelési hatására és következményére lennék kiváncsi, ha ilyen fokú megúszták történik a két testvér között.

2021. aug. 15. 22:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!