Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A fiunk nagyon megsértette...

A fiunk nagyon megsértette anyósomat. Hogyan tudnánk megbékíteni?

Figyelt kérdés

A legnagyobb fiunk aspergeres. Születésnapja volt, a mamának előre megadtuk a könyvek címét, amit szeretett volna megkapni, ő azt mondta, meg is veszi neki. Szombaton átjött a mama és hozta az ajándékot: RUHÁKAT! A fiunk elég csalódott volt, de a tanultak alapján kezelte a helyzetet, illedelmesen megköszönte az ajándékot stb., közben az apja elszaladt megvenni neki a könyveket. A mama viszont csak erőltette a témát, kérdezgette, hogy mennyire tetszenek a pólók és hasonlók, kérte, hogy mondja meg őszintén. A fiunk erre tényleg őszintén válaszolt. Nem tetszenek, idegen az anyaguk, büdösek. A végén a hab a tortán az volt, hogy a kedves mama még megkérdezte, hogy azért ugye örül nekik, mire a fiunk közölte, hogy nem, mert nem ez vol megbeszélve és ő igazi ajándékra várt, átverve érzi magát. A férjem nagyjából itt ért haza. Az anyja sírni kezdett, hogy őt mi útáljuk és a gyereket is ellene neveljük...

Azóta, ha telefonon hívjuk is csak sír, hogy nem ezt várta tőlünk.

Hogyan tudnánk megbékíteni, ha az érvek nem használnak?

2021. máj. 17. 10:32
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
100%
A kedves mama igazi nárcisztikus,szarkeverő,hogy most őt sajnálják ebben a történetben.Szándékosan vett mást,megalázva ezzel a fiadat. Ilyentől ne kelljen ajándék a fiadnak,nem fog megváltozni.Ne beszéld meg vele máskor,hoz egy csokit,majd Ti vesztek a fiadnak amit szeretne.
2021. máj. 17. 21:23
 62/69 anonim ***** válasza:
100%

Hát hadd hisztizzen, én jól kinevetném, aztán ennyi.

Mászna a bocsánatáért a franc, mikor Ő volt a hunyó, nem ti.

2021. máj. 18. 11:07
 63/69 anonim ***** válasza:
100%

"Ha oda jössz hozzám és azt mondod, a Pistinek a Matyas kódexet vedd meg születésnapjára, akkor vagy elhajtalak a halál faxára és nem veszek semmit a Pistinek, vagy veszek neki valamit, amit én megfelelőnek tartok.

Ha oda megyek hozzad és megkérdezem, szerinted minek örülne a Pisti a születésnapjára, és te többek között megemlíted a Matyas kódexet is, akkor kb bizzzosan azt kap tőlem a gyerek, vagy mást a felsoroltakból."

Nagyszerű, tehát nem elég, hogy olyan gyereke van a kérdezőnek, akihez külön útmutató kell, és külön meg kell tanulni a bánásmódot vele, hanem még egy egészséges, felnőtt ember hisztijeit is tartsa számon, mert nyilván van annyi energiája...

2021. máj. 18. 12:00
 64/69 anonim ***** válasza:
100%
Na, azóta mi lett, kedves kérdező?
2021. jún. 13. 14:09
 65/69 A kérdező kommentje:

Sajnos semmi változás. Azt el kell ismernem, hogy anyósom kitartó tud lenni, csak sajnos nem abban amiben kellene. A férjem még egy darabig próbálta békíteni, de volt egy kamu rosszulléte ami után a férjem jól beolvasott neki, kifizette a ruhák árát, a ruhákat is átvitte neki és közölte vele, hogy ezután csak akkor keressen minket, ha elmúlt az agybaja. Ennek kb 1 hete, azóta nem keresett minket. A szomszédjától tudjuk, hogy jól van és most már engem szid, hogy ellene fordítottam a fiát és direkt autistának szültem a gyereket, hogy őt bosszantsam.

A fiunk szerencsére gyorsan átlendült a problémán. Már a szünetet tervezgeti.

2021. jún. 14. 07:19
 66/69 anonim ***** válasza:
91%

Nálam biztosan nem lépné át a küszöböm, de a fiam sem az ővét. 🙄

Ez csak is a saját szegénységi bizonyítványa.

igen.. az ember egészen biztosan direkt szül sajátos nevelés igényű gyermeket.. 🙄🤦‍♀️

2021. jún. 14. 08:07
 67/69 anonim ***** válasza:
100%

Csak kibújt a szög a zsákból. Az a baja, hogy autizmussal élő az unoka. (Amiért te vagy a hibás.. őrület) Nemhogy elfogadni nem tudja, de még tudomást sem vesz a betegségről.

Sajnálom.

2021. jún. 14. 08:34
 68/69 anonim ***** válasza:
100%
"direkt autistának szültem a gyereket" Bocs, de ezen hangosan felröhögtem.
2021. jún. 14. 08:41
 69/69 anonim ***** válasza:
100%
28-29-es, hát már felidegesítesz. Mi az, hogy kiköveteli? Azért lett elmondva, mert a gyerek beteg, másnak nem örül. Ha mamának nincs annyi esze, hogy megkérdezze, minek örül az aspergeres gyerek, akkor vegyen olyat, aminek nem örül, de akkor ne duzzogjon, ha a gyerek leoltj a francba :D
2021. jún. 29. 13:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!