A fiunk nagyon megsértette anyósomat. Hogyan tudnánk megbékíteni?
A legnagyobb fiunk aspergeres. Születésnapja volt, a mamának előre megadtuk a könyvek címét, amit szeretett volna megkapni, ő azt mondta, meg is veszi neki. Szombaton átjött a mama és hozta az ajándékot: RUHÁKAT! A fiunk elég csalódott volt, de a tanultak alapján kezelte a helyzetet, illedelmesen megköszönte az ajándékot stb., közben az apja elszaladt megvenni neki a könyveket. A mama viszont csak erőltette a témát, kérdezgette, hogy mennyire tetszenek a pólók és hasonlók, kérte, hogy mondja meg őszintén. A fiunk erre tényleg őszintén válaszolt. Nem tetszenek, idegen az anyaguk, büdösek. A végén a hab a tortán az volt, hogy a kedves mama még megkérdezte, hogy azért ugye örül nekik, mire a fiunk közölte, hogy nem, mert nem ez vol megbeszélve és ő igazi ajándékra várt, átverve érzi magát. A férjem nagyjából itt ért haza. Az anyja sírni kezdett, hogy őt mi útáljuk és a gyereket is ellene neveljük...
Azóta, ha telefonon hívjuk is csak sír, hogy nem ezt várta tőlünk.
Hogyan tudnánk megbékíteni, ha az érvek nem használnak?
Hát hadd hisztizzen, én jól kinevetném, aztán ennyi.
Mászna a bocsánatáért a franc, mikor Ő volt a hunyó, nem ti.
"Ha oda jössz hozzám és azt mondod, a Pistinek a Matyas kódexet vedd meg születésnapjára, akkor vagy elhajtalak a halál faxára és nem veszek semmit a Pistinek, vagy veszek neki valamit, amit én megfelelőnek tartok.
Ha oda megyek hozzad és megkérdezem, szerinted minek örülne a Pisti a születésnapjára, és te többek között megemlíted a Matyas kódexet is, akkor kb bizzzosan azt kap tőlem a gyerek, vagy mást a felsoroltakból."
Nagyszerű, tehát nem elég, hogy olyan gyereke van a kérdezőnek, akihez külön útmutató kell, és külön meg kell tanulni a bánásmódot vele, hanem még egy egészséges, felnőtt ember hisztijeit is tartsa számon, mert nyilván van annyi energiája...
Sajnos semmi változás. Azt el kell ismernem, hogy anyósom kitartó tud lenni, csak sajnos nem abban amiben kellene. A férjem még egy darabig próbálta békíteni, de volt egy kamu rosszulléte ami után a férjem jól beolvasott neki, kifizette a ruhák árát, a ruhákat is átvitte neki és közölte vele, hogy ezután csak akkor keressen minket, ha elmúlt az agybaja. Ennek kb 1 hete, azóta nem keresett minket. A szomszédjától tudjuk, hogy jól van és most már engem szid, hogy ellene fordítottam a fiát és direkt autistának szültem a gyereket, hogy őt bosszantsam.
A fiunk szerencsére gyorsan átlendült a problémán. Már a szünetet tervezgeti.
Nálam biztosan nem lépné át a küszöböm, de a fiam sem az ővét. 🙄
Ez csak is a saját szegénységi bizonyítványa.
igen.. az ember egészen biztosan direkt szül sajátos nevelés igényű gyermeket.. 🙄🤦♀️
Csak kibújt a szög a zsákból. Az a baja, hogy autizmussal élő az unoka. (Amiért te vagy a hibás.. őrület) Nemhogy elfogadni nem tudja, de még tudomást sem vesz a betegségről.
Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!