A fiunk nagyon megsértette anyósomat. Hogyan tudnánk megbékíteni?
A legnagyobb fiunk aspergeres. Születésnapja volt, a mamának előre megadtuk a könyvek címét, amit szeretett volna megkapni, ő azt mondta, meg is veszi neki. Szombaton átjött a mama és hozta az ajándékot: RUHÁKAT! A fiunk elég csalódott volt, de a tanultak alapján kezelte a helyzetet, illedelmesen megköszönte az ajándékot stb., közben az apja elszaladt megvenni neki a könyveket. A mama viszont csak erőltette a témát, kérdezgette, hogy mennyire tetszenek a pólók és hasonlók, kérte, hogy mondja meg őszintén. A fiunk erre tényleg őszintén válaszolt. Nem tetszenek, idegen az anyaguk, büdösek. A végén a hab a tortán az volt, hogy a kedves mama még megkérdezte, hogy azért ugye örül nekik, mire a fiunk közölte, hogy nem, mert nem ez vol megbeszélve és ő igazi ajándékra várt, átverve érzi magát. A férjem nagyjából itt ért haza. Az anyja sírni kezdett, hogy őt mi útáljuk és a gyereket is ellene neveljük...
Azóta, ha telefonon hívjuk is csak sír, hogy nem ezt várta tőlünk.
Hogyan tudnánk megbékíteni, ha az érvek nem használnak?
Na meg egyszer a csekely értelmű Goldmund és tarsai kedveert:
Ha oda jössz hozzám és azt mondod, a Pistinek a Matyas kódexet vedd meg születésnapjára, akkor vagy elhajtalak a halál faxára és nem veszek semmit a Pistinek, vagy veszek neki valamit, amit én megfelelőnek tartok.
Ha oda megyek hozzad és megkérdezem, szerinted minek örülne a Pisti a születésnapjára, és te többek között megemlíted a Matyas kódexet is, akkor kb bizzzosan azt kap tőlem a gyerek, vagy mást a felsoroltakból.
A történetben egy nagyobb gyerekrol van szó, tehát nem egy újszülött, akivel most találkozik először a nagyszülő, ergo eddig is voltak valahogy ajándékozások. Ha nem volt megfelelő, akkor ahogy már írtam, még kellett volna venni nagyi helyett.
Egyébként (16-ossal összhangban) egy egészséges gyereknél, sőt egy felnőttnél is érthetetlen lenne ez a hozzáállás. Ha egyszer tudod, hogy mit szeretne ajándéknak, mi a búbánatos hétszentségnek vennél mást?
Ennek egyedül akkor lenne értelme, ha a kívánt ajándék irreálisan drága lenne, vagy valami miatt beszerezhetetlen.
21-es örülök, hogy nincs a rokonságomban ilyen gyökér mint te.
Csak azért se az legyen, mert megmondták... Gratulálok!
Remélem nincs gyereked, és nem is lesz soha!
21-es te vagy a helikopter, ugye?
felsoroltak több könyvcímet, hogy mit szeretne a gyerek, gondolom, DE NEM ő vett ruhát... akkor tényleg inkább ne vett volna semmit.
#21, általában úgy szokott lenni, hogy a nagyszülő - aki ritkábban találkozik az unokával -,megkérdezi a szülőktől, hogy minek örülne a gyerek.
Ilyenkor kap pár ötletet, és örül, mint macska a farkának, hogy nem neki kell agyalnia az éppen aktuális kívánságon. Tehát nekem azt mondja a lányom, hogy az unoka egy Anna és Elza babát szeretne és én odamegyek egy homokozóvödörrel meg kislapáttal, és annak nem örül, akkor igenis én vagyok a hunyó
27!
Igen, ha megkérdezi és annak ellenére mast vész, ő a hulye. Ha a szülő közli kérdés nélkül, akkor az követelés és bizony a szülő a hulye.
Ez valami tesztelős kérdés...??
Miért nem válaszol a kérdező a lényegre: TUDJA a mama, hogy mi a gyerek betegsége...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!