Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A fiunk nagyon megsértette...

A fiunk nagyon megsértette anyósomat. Hogyan tudnánk megbékíteni?

Figyelt kérdés

A legnagyobb fiunk aspergeres. Születésnapja volt, a mamának előre megadtuk a könyvek címét, amit szeretett volna megkapni, ő azt mondta, meg is veszi neki. Szombaton átjött a mama és hozta az ajándékot: RUHÁKAT! A fiunk elég csalódott volt, de a tanultak alapján kezelte a helyzetet, illedelmesen megköszönte az ajándékot stb., közben az apja elszaladt megvenni neki a könyveket. A mama viszont csak erőltette a témát, kérdezgette, hogy mennyire tetszenek a pólók és hasonlók, kérte, hogy mondja meg őszintén. A fiunk erre tényleg őszintén válaszolt. Nem tetszenek, idegen az anyaguk, büdösek. A végén a hab a tortán az volt, hogy a kedves mama még megkérdezte, hogy azért ugye örül nekik, mire a fiunk közölte, hogy nem, mert nem ez vol megbeszélve és ő igazi ajándékra várt, átverve érzi magát. A férjem nagyjából itt ért haza. Az anyja sírni kezdett, hogy őt mi útáljuk és a gyereket is ellene neveljük...

Azóta, ha telefonon hívjuk is csak sír, hogy nem ezt várta tőlünk.

Hogyan tudnánk megbékíteni, ha az érvek nem használnak?

2021. máj. 17. 10:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
3%

Na meg egyszer a csekely értelmű Goldmund és tarsai kedveert:

Ha oda jössz hozzám és azt mondod, a Pistinek a Matyas kódexet vedd meg születésnapjára, akkor vagy elhajtalak a halál faxára és nem veszek semmit a Pistinek, vagy veszek neki valamit, amit én megfelelőnek tartok.

Ha oda megyek hozzad és megkérdezem, szerinted minek örülne a Pisti a születésnapjára, és te többek között megemlíted a Matyas kódexet is, akkor kb bizzzosan azt kap tőlem a gyerek, vagy mást a felsoroltakból.

A történetben egy nagyobb gyerekrol van szó, tehát nem egy újszülött, akivel most találkozik először a nagyszülő, ergo eddig is voltak valahogy ajándékozások. Ha nem volt megfelelő, akkor ahogy már írtam, még kellett volna venni nagyi helyett.

2021. máj. 17. 11:05
 22/69 anonim ***** válasza:
96%

Egyébként (16-ossal összhangban) egy egészséges gyereknél, sőt egy felnőttnél is érthetetlen lenne ez a hozzáállás. Ha egyszer tudod, hogy mit szeretne ajándéknak, mi a búbánatos hétszentségnek vennél mást?

Ennek egyedül akkor lenne értelme, ha a kívánt ajándék irreálisan drága lenne, vagy valami miatt beszerezhetetlen.

2021. máj. 17. 11:05
 23/69 anonim ***** válasza:
96%

21-es örülök, hogy nincs a rokonságomban ilyen gyökér mint te.

Csak azért se az legyen, mert megmondták... Gratulálok!

Remélem nincs gyereked, és nem is lesz soha!

2021. máj. 17. 11:07
 24/69 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nem hibáztatok. Eleve meg volt beszélve, és el is vállalta a mama (gondolom ezért nem vettétek meg ti neki) Erre mást vesz, de még szekálja vele a gyereket is... Ha nem lenne aspergeres, akkor is nyugodtan megmondhatta volna, hogy nem tetszik neki. Nem lehet valami szoros és belsőséges a viszonyuk, ha nem tudja, hogy egy ilyen gyerek világa hogyan is működik.. Egyébként ez a mártír viselkedése és a cirkusz elárulja milyen ember is... még ő van felháborodva és azt várja, hogy könyörögjetek a bocsánatáért, úgy hogy hozzátok vágta,hogy ellene nevelitek.
2021. máj. 17. 11:07
 25/69 anonim ***** válasza:
4%
Goldmundka, de draga, az ajándékot nem kikovetleni szokás. Márpedig ha kérdezés nélkül közlöd valakivel, hogy mit vegyen, az bizony kikoveteles. Hála a jöhetnek, nekem épeszű rokonaim és barátaim vannak, szerencsére te és hozzad hasonlók se közel, se távol nincsenek jelen az eletemben
2021. máj. 17. 11:10
 26/69 anonim ***** válasza:
95%

21-es te vagy a helikopter, ugye?

felsoroltak több könyvcímet, hogy mit szeretne a gyerek, gondolom, DE NEM ő vett ruhát... akkor tényleg inkább ne vett volna semmit.

2021. máj. 17. 11:10
 27/69 anonim ***** válasza:
97%

#21, általában úgy szokott lenni, hogy a nagyszülő - aki ritkábban találkozik az unokával -,megkérdezi a szülőktől, hogy minek örülne a gyerek.

Ilyenkor kap pár ötletet, és örül, mint macska a farkának, hogy nem neki kell agyalnia az éppen aktuális kívánságon. Tehát nekem azt mondja a lányom, hogy az unoka egy Anna és Elza babát szeretne és én odamegyek egy homokozóvödörrel meg kislapáttal, és annak nem örül, akkor igenis én vagyok a hunyó

2021. máj. 17. 11:11
 28/69 anonim ***** válasza:
2%
Ja, de, van gyerekem. Köszöni jól van. Sajna neked is vannak. Remélem ők is jól vannak, iylen apuci mellett.
2021. máj. 17. 11:11
 29/69 anonim ***** válasza:
2%

27!

Igen, ha megkérdezi és annak ellenére mast vész, ő a hulye. Ha a szülő közli kérdés nélkül, akkor az követelés és bizony a szülő a hulye.

2021. máj. 17. 11:12
 30/69 anonim ***** válasza:
80%

Ez valami tesztelős kérdés...??

Miért nem válaszol a kérdező a lényegre: TUDJA a mama, hogy mi a gyerek betegsége...?

2021. máj. 17. 11:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!