Hogy tudnám anyut megbékíteni? Mert így nem tudok neki semmit elmagyarázni.
MONDTAD neki az elmúlt 11 évben, hogy ez neked mekkora traumát okozott? Vagy most ti okoztatok neki traumát?
Amúgy elméláztam, én a lányomnak a saját bugyiján mutattam meg, hogy kell beragasztani a betétet. Mondjuk nem rajta volt, csak a kezében. Remélem, nem baltáztam el az egész életét vele...
3#
Egy felnott nonek, anyanak tudnia kellene viselkedni. De ő ezt nem tette meg a kerdezovel szemben. Méltatlan, proli viselkedest mutatott.
Es most azt irod, a kerdez okozott az anyanak TRAUMAT. Mivel? Johogy nem felakasztja magat mar valahova, mert nem o tudta meg elsonek hogy verzik a lanya. Rohej.
Az elmúlt sok évtizedben valahogy elszabadult az a nézet, hogy a (kis)kamasz tájékozódását saját (majdnem) kortárs közössége szolgálja leghatékonyabban. (Erről vannak nagyon jó lélektani/társadalomtudományi művek, de most nem szeretnék nagyon eltérni a tárgytól.)
Én úgy gondolom, hogy egy kislány női beavatását (az első havi vérzésével összefüggésében) nem az a személy hivatott elvégezni, aki maga is még gyermek/legfeljebb nagyon fiatal felnőtt nő. Ez a személy netán úgy gondolhatja, hogy beavatásra hivatott, mindent jobban tud, mert a félig gyermek, félig felnőtt kamaszlányhoz köztel áll.
Legalább két oknál fogva nincs így:
Először is. Ez az ifjú, de gyermekvállalásilag tapasztalatlan nő még nem vállalt felelősséget gyermeki életért (azaz maga még nem szülő, nem érzi át, hogy egy szülőnek nem az a fontos, hogy villogjon a kicsi előtt, hanem hogy felelősséget vállaljon érte, és irányt mutasson neki.
Másodszor: vajon ez a "beavató" maga is beavatott már? Van gyermeke? A magáét (fiktív kérdés, mert hiszen nincs) megfelelően beavatta már a női lét kérdéseibe?
Ne haragudj, de ha ez mind igaz, nagyon gáz. Mármint anyud viselkedése. Én biztos abban a pillanatban, hogy kiderült, hogy világgá kürtölte a "nagylánnyá válásom", úgy megmondtam volna a magamét neki, hogy egy életre megtanulta volna, hogy ne pletykáljon rólam fűnek-fának. A többiről nem is beszélve.
Akármennyire tisztelem és szeretem.
Normális anya ilyeneket nem csinál. Egy igazi hisztérika az ilyen, orvosi eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!