Valaki elmagyarázná anyám miért jön mindig azzal hogy a "gyerek nem az enyém, az államé én csak nevelésre kaptam"?
Talán mert ő is ezt a nevelést kapta a szülőktől, tehát nem kapott szeretetet, nem foglalkoztak vele.
De ő vajon foglalkozott veled? Minden szeretetet megkaptál tőle? Törődő anya?
Anyud a borzalmas sötét marxista-leninista ideológia alatt nőtt fel, ezért a téveszméje. Nem mondanék neki semmit "vissza", mert nem fog egy felnőtt változni, csak ha akar.
Az igazság pedig az: a gyermek nem a tiéd, senkié sem, hanem csak rád van bízva. Nem birtokolható egy ember - még ha kicsi, akkor sem.
Viszont nagy felelősség, hogy rád bízta magát(!): szeresd, neveld szépen, gondosan.
Ezt úgy mondja hogy alig 2 hós... és születése óta hébe-hóba benyögi,nem értem miért gondolja azt hogy nem nevelem jól ahogy írták,semmi gond nincs vele szépen fejlődik folyamatosan foglalkozunk vele ezt ő is látja,többször mondta is,ezért sem értem miért..
Mondjuk így bele gondolva köze lehet ahhoz is hogy még nem bíztam úgy rá, szerintem egy ilyen korú gyereknek az anyja mellett a helye nem nagyinál... nem egyezik a nevelési stílusunk,szomszéd gyerekét 3 hósan (nem akarok csúnyán fogalmazni,pedig lehetne) alig volt három és ültette, én nem fogok 2-3 hónapos gyereket ültetni,sem pörköltet nyomni le a torkán hozzá kell szoknia" címszóval. Szeretem anyukámat,rá fogom bízni ha majd önállósodik annyira a gyerek,hogy rá merjem hagyni,és ezt képtelen elfogni.
"Anyud a borzalmas sötét marxista-leninista ideológia alatt nőtt fel, ezért a téveszméje."
Kedves #4# es.
Én is a sötét és borzalmas marxizmusban nevelkedtem ( akaratomon kívül, így lett ) De ilyen baromságot nem mondott akkor sem az ideológia. Ez anyád agybaja lehet, politikai neveltetéstől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!