Ti így odaadnátok a testvéreteknek az örökölt házat?
Nem várok támogatást tőletek, csak sima véleményeket.
Nos, van egy 10 évvel idősebb bátyám, ő egyedül él, van saját lakása, munkája, messze is él tőlünk, tehát megvan a saját világában.
A nagyszüleimé volt a ház, nagyapám 2 hónapja hunyt el, nagyanyám már 5 éve...
Most, hogy üres apa örökölte egyedüli gyerekként onnan, de mivel a szüleimnek van hol lakniuk így nekik nem kell. Mi a párommal albérletben lakunk, akárhogy is dolgoztunk sose bírtunk érdemlegesen félrerakni, a lakáshitel meg drágábbra jött volna ki mint az albérlet. Augusztusban érkezik a kicsi babánk is ezért a szüleim felajánlották, hogy költözzünk mi be abba a házba és akkor az albérletet nem kell fizetni a ház meg egyébként kicsi, 2 szobás, nem lenne nagy a reszi, ez rengeteget segítene. Viszont itt jön képbe, hogy a testvérem kikötötte, hogy az ugyanannyira az övé mint az enyém, így nagyon rossz szemmel nézi, hogy mi oda valószínűleg be fogunk költözni mivel jelenleg apué, ő dönti el, hogy mehetünk-e. Ti mit gondoltok erről?
59!
Mondattagolás, irásjelek használata mond valamit?????
Elolvastam, Goldmund73 nevű felhasználóval értek csontra-koppra egyet.
Kérdező egyáltalán nem olyannak tűnik, mint aki a semmire szül gyereket (albit tartanak fent, dolgoznak) ráadásul miért ne segítené őt az apja, a báty is kapott segítséget az induláshoz. (Annál is inkább mert egy haláleset után náluk születik gyerek.) Nem hiszem, hogy bárki célja a báty kisemmizése lenne, szerintem ő is megkapja a magáért, ahogy korábban is...
A ház az apáé, így a báty jobb ha tudomásul veszi, hogy a húg és családja be fognak oda költözni. Ő csak azt döntheti el, hogy félre tudja-e tenni a féltékenységét és jó képet vágni és mondjuk örülni, hogy nagybácsi lesz, vagy a féltékenykedéssel égetni magát, és eltávolodni a családjától.
A "fairseg" nem arrol szol hogy mindenki ugyanannyit kap. Sot egy szulo ha igy jarna el akkor kifejezetten rossz szuli lenne. Egy apanak azon a gyereken kell segitenie amelyiknek szuksege van ra, nem pedig patikamerlegen mericskelni.
Egy apa
Nem tulajdonba kapják, csak használatra. A tulajdonjog az apáé marad. Nem értem miért lenne az igazságos ha a kérdező továbbra is fizetne albérletet amivel gazdagít egy idegent és közben hagyják üresen a házat, aminek ez szintén nem használ (a régebbi, üresen álló házak sajnos gyorsan tudnak romlani) csak hogy bátyó ne legyen megsértődve. Az ő érdekei ettől miért sérülnek? Úgysem akar odaköltözni, nem értem mi a baja. Attól, hogy a testvére oda költözik még nem lesz tulajdonos csak használja és egyben karban is tartja a házat. Vagy attól lenne boldog ha csak neki lenne normális élete, a tesója meg kilátás nélkül küszködne? (sajnos ilyen ember is van)
Ha apuka meghal akkor meg mindkettő tulajdonos lesz és lehet osztozni vagy kifizetni a másikat, tehát a részét ő is meg fogja kapni akkor amikor a másik gyerek.
Írták, hogy az általatok elvégzett nagyobb értéknövelő felújításokról mindenképpen legyen papír, ezzel egyetértek, akinek más most ilyen a hozzáállása azzal később is lehetnek gondok.
Szeritem nagyon jót írtál, utolsó, de egyet nem értek: miért kéne a gyereket vállaló húgnak bármit is fizetnie az anyagilag teljesen rendben lévő bátynak?
Mi lesz, ha a báttyal mit tudomán én 8 év múlva történik valami baj, és a hugiék addigra talpra álltak anyagilag? Aki a bőségben kapzsiskodik annak a bajban ciki lesz kérni.
Vannak olyan családok, ahol szó nélkül segítik egymást. Mi sem természetesebb. Máshol meg megy a kapzsizás és egyik ember "fertőzi" a másikat, mert akin nem akartak segíteni az lehet hogy maga se fog majd könnyen segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!