Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti így odaadnátok a testvérete...

Ti így odaadnátok a testvéreteknek az örökölt házat?

Figyelt kérdés

Nem várok támogatást tőletek, csak sima véleményeket.

Nos, van egy 10 évvel idősebb bátyám, ő egyedül él, van saját lakása, munkája, messze is él tőlünk, tehát megvan a saját világában.

A nagyszüleimé volt a ház, nagyapám 2 hónapja hunyt el, nagyanyám már 5 éve...

Most, hogy üres apa örökölte egyedüli gyerekként onnan, de mivel a szüleimnek van hol lakniuk így nekik nem kell. Mi a párommal albérletben lakunk, akárhogy is dolgoztunk sose bírtunk érdemlegesen félrerakni, a lakáshitel meg drágábbra jött volna ki mint az albérlet. Augusztusban érkezik a kicsi babánk is ezért a szüleim felajánlották, hogy költözzünk mi be abba a házba és akkor az albérletet nem kell fizetni a ház meg egyébként kicsi, 2 szobás, nem lenne nagy a reszi, ez rengeteget segítene. Viszont itt jön képbe, hogy a testvérem kikötötte, hogy az ugyanannyira az övé mint az enyém, így nagyon rossz szemmel nézi, hogy mi oda valószínűleg be fogunk költözni mivel jelenleg apué, ő dönti el, hogy mehetünk-e. Ti mit gondoltok erről?

2019. máj. 3. 00:39
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
25%
Szóval 30-as,aki albérletben él, annak ne legyen gyereke? Te mit képzelsz? Akkor fél Magyarországnak ne legyen, mert rengetegen élnek albérletben, nem lehet mindenki mérnök, tudod van, akinek csak ez jutott. Idióta.
2019. máj. 3. 08:39
 32/69 anonim ***** válasza:
34%
Ezen logika alapján élettelen az, aki albérletben él. Fuck logic....
2019. máj. 3. 08:40
 33/69 anonim ***** válasza:
78%

Jobb lenne, ha apukád kiadná azt a lakást valakinek, és a befolyt összeget elosztaná kettőtök között, ha már egyszer neki noncs szüksége rá.

Értem, hogy szűkösen vagytok, de érthető, hogy tesódat is bántja. Annyira ezek szerint mégsem vagytok rossz anyagi helyzetben, ha még gyereket is bevállaltatok. Egyszerűen nem fair tesóddal szemben, én a helyedben nem költöznék oda.

Hitelt meg nem azért vesz fel az ember, mert tuti olcsóbb, mint az albérlet, hanem mert amit albérletre kidobsz az ablakon, azt fizetheted a saját lakásodba is.

2019. máj. 3. 08:44
 34/69 anonim ***** válasza:
25%

Tesód jó nagy tahó. Pattog, amikor neki már saját lakása és külön élete van. Nincs rászorulva a lakhatásra.

Ha a szüleid megengedik, hogy beköltözzetek (már pedig édesapádé a ház, ő döntött így), akkor fogadjátok el.

2019. máj. 3. 08:52
 35/69 anonim válasza:
45%

1 milliót és el lehet költeni, és 150 ezerből is félre lehet rakni. Ez nem képzettség vagy albérlet kérdése. Hanem a hozzáállásé.

Tudod van az az ember akinek 100 ezres telefonja van, de panaszkodik, hogy milyen sz*r az ország meg milyen rosszul él. Aztán hó végén meg kölcsönkér.

2019. máj. 3. 08:56
 36/69 anonim ***** válasza:
46%
Igen, én odaadnám a testvéremnek (neked) az örökölt házat, mivel én oda is adtam annak idején a testvéremnek az édesanyánktól örökölt lakásunkat. Életem legjobb döntése volt!
2019. máj. 3. 09:09
 37/69 anonim ***** válasza:
58%

Én úgy gondolom, hogy mivel édesapád örökölte a házat, így amíg ő él, addig Ő dönti el, hogy Viszont, ha édesapád (remélem 100 évesen) jó soká, de elhalálozik, akkor a testvéred jogosan fogja igényelni a ház akkor értékének a felét.

Így én vagy azt tenném, hogy most felértékeltetném, és valamilyen módon kifizetném őt, vagy elkezdeném az albérletből "megmaradt" pénzt félre tenni, vagy akár a tesónak törleszteni vele...(előre)

Vagy majd, akkor ha eljön az ideje , akkor kifizetni a felét.

Minden képen ki kell majd fizetned a testvéredet. Hiszen ő nem tehet arról, hogy jobban él mint te.

Fordított helyzetben szerintem Te is így éreznél.

Olyan mint ha kitagadná apukátok...ez érzelmileg is fáj...

2019. máj. 3. 09:14
 38/69 anonim ***** válasza:
83%

Saját lakása, külön élete van a tesónak, de ugyanolyan gyereke az apádnak, mint Te. Szóval mindenképpen az lenne korrekt apátoktól, ha mindkettőtöknek ugyanúgy adna. Arról nem a bátyád tehet, hogy egy filléretek nem marad hónap végére.

Szóval a legkorrektebb az lenne, ha leülnétek mind a 3an,és megbeszélnétek a dolgot, ha nem akartok életetek végéig tartó háborút családon belül.

Nekem elég rosszul esne, ha mindent az öcsém kapna, csak mert ő életképtelen és nem bírja megoldani a saját dolgait (az öcsém tényleg életképtelen , nem a kérdezőt minősítem...).

Szóval én azt tudnám elképzelni, hogy ha apádnak nincs semmi terve hosszú távon a házzal, írassa át a nevedre. Te vegyél fel rá jelzálogot, abból fizesd ki a tesódat, és éljetek a házikóban, mint Marci hevesen minden családi dráma meg rosszallás nélkül.

2019. máj. 3. 09:36
 39/69 anonim ***** válasza:
20%
Én szülő vagyok: ha én jutnék így egy házhoz, akkor mindenképpen odaadnám annak a gyerekemnek, aki lakás téren hátrányban van. A tesóval meg elbeszélgetnék és elmagyaráznám neki, hogy ez a ház az enyém, neki semmi köze ahhoz, hogy mit csinálok vele. Vagyok annyira jóban a gyerekeimmel, hogy ezt agyilag fel tudnák fogni.
2019. máj. 3. 10:08
 40/69 anonim ***** válasza:
38%
Oké, testvérek között egy szülőnek nem szabad különbséget tennie, na de kedves bátyóka akkor is egy xar alak. Azért, mert mondjuk neki rossz volt, legyen a testvérének is rossz? Gondolom fordított esetben ő költözhetne be. Sajnos ma már minden a pénzről szól. És ha nagypapa még élne akkor is égető szüksége lenne tesókának arra a pénzre (ami egyébként sem őt illetné meg, hanem édesapátokat). Egyszerűen fel nem bírom fogni az ilyen gondolkodást. Ha nekem van tehermentes ingatlanom és nincsenek anyagi gondjaim, ugyan mi a bánatért sajnálnék a testvéremtől egy ilyen lehetőséget? Milyen testvér (és egyáltalán milyen ember) az ilyen? Ha én lennék apátok helyében, nagyon el lennék keseredve ettől a viselkedéstől és alaposan helyre is tenném a bátyádat. Nem hiszem, hogy ő ne kapna segítséget, ha szüksége lenne rá, most viszont te vagy az, aki rászorul.
2019. máj. 3. 10:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!