Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti így odaadnátok a testvérete...

Ti így odaadnátok a testvéreteknek az örökölt házat?

Figyelt kérdés

Nem várok támogatást tőletek, csak sima véleményeket.

Nos, van egy 10 évvel idősebb bátyám, ő egyedül él, van saját lakása, munkája, messze is él tőlünk, tehát megvan a saját világában.

A nagyszüleimé volt a ház, nagyapám 2 hónapja hunyt el, nagyanyám már 5 éve...

Most, hogy üres apa örökölte egyedüli gyerekként onnan, de mivel a szüleimnek van hol lakniuk így nekik nem kell. Mi a párommal albérletben lakunk, akárhogy is dolgoztunk sose bírtunk érdemlegesen félrerakni, a lakáshitel meg drágábbra jött volna ki mint az albérlet. Augusztusban érkezik a kicsi babánk is ezért a szüleim felajánlották, hogy költözzünk mi be abba a házba és akkor az albérletet nem kell fizetni a ház meg egyébként kicsi, 2 szobás, nem lenne nagy a reszi, ez rengeteget segítene. Viszont itt jön képbe, hogy a testvérem kikötötte, hogy az ugyanannyira az övé mint az enyém, így nagyon rossz szemmel nézi, hogy mi oda valószínűleg be fogunk költözni mivel jelenleg apué, ő dönti el, hogy mehetünk-e. Ti mit gondoltok erről?

2019. máj. 3. 00:39
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
75%

Szülőként az alapján döntenék, mi a tervem a házzal? Ha eleve a gyerekeimnek ajándékoznám, akkor vagy eladnám és a pénzt egyformán neki adnám a gyerekeimnek függetlenül attól, kinek milyen az anyagi helyzete, vagy ha Neked és a férjednek kell a ház, akkor a gyerekeimre íratnám és Te a testvéred részét kivásárolhatod hitellel.

Ha csak használati jogot adnék az egyik gyerekemnek, akkor közösen megbeszélném a gyerekeimmel, milyen kompenzációt kap a másik, hiszen ha ő is tudná hasznosítani ezt a lakást, akkor jogosan esik neki rosszul, hogy csak azért, mert a testvére kevésbé talpraesett, mint Ő, neki több segítség jár.

Nem csak azt kell itt nézni, mit mond a jog (nyilván apukád azt csinál az örökségével, amit akar), hanem azt is, mi a fair, mert nem biztos, hogy ami jogos, az igazságos is.

2019. máj. 3. 07:27
 22/69 anonim ***** válasza:
22%
8, ajándékozás után miért is fizetné ki a tesót? Te melyik bolygón élsz? Hol kell kifizetni a testvérnek a kapott ajándék felét?
2019. máj. 3. 07:44
 23/69 anonim ***** válasza:
48%
18-nak szólt, bocs. Apuka meg hadd döntsön már szabadon a tulajdonáról, adja annak, akinek szeretné!
2019. máj. 3. 07:46
 24/69 anonim ***** válasza:
78%
07.47-es, VAN 2 felnőtt gyerekem, pont azért gondolkozom így, hogy csak akkor igazságos az elosztás, ha egyformán kapnak a gyerekeim képességeiktől függetlenül. Nem a jobb módú tehet róla, ha a másik kevésbé életképes és még csak a szerencse se. Egy szülőnek nem a "jogaival" kell élni ilyen helyzetben hanem egyformán kell bánni mindkét gyerekével pont azért, hogy ne utálják egymást egy életre. Ha a jobb módú úgy dönt, hogy segíti a testvérét, az már legyen az ő döntése, de egy szülő ne tegyen ilyen módon különbséget a két gyereke között, mert abból csak sértődés lesz. Egy ház használati joga nem egy tábla csoki, és a testvérek még azon is képesek összeveszni.
2019. máj. 3. 07:54
 25/69 anonim ***** válasza:
34%
Jó, lehet. Én magamból indultam ki, mert ez nekem nem jelentene problémát a testvér helyében.
2019. máj. 3. 07:58
 26/69 anonim ***** válasza:
69%
Szívás.
2019. máj. 3. 08:08
 27/69 anonim válasza:
80%

Ez nem olyan egyszerű mint sokan írják:

-1. aki egy forintot nem tud félrerakni, az hogy lehet olyan felelőtlen, hogy vállal gyereket??

-2. csak egy példa: nekem van egy házam hitelre, nyögöm a törlesztőt, de nincs pénzem élni, nincs feleségem, nincs gyerekem. A másiknak az utóbbi kettő megvan, és kap egy ingyen házat.

Én ezt csak azért írom, mert én pl. nagyon takarékos vagyok semmire sem költök pénzt. Egy év alatt félretettem 1 milliót. A testvérem sokkal okosabb és ügyesebb mint én, mégis szórja a pénzt, vett drága órát magának. Utazgat stb. És így lehet azt mondaná valaki X év múlva hogy nekem milyen jól megy...

Egyébként meg azt mondanám, ha majd valamikor meghal az apukátok, bár reméljük minél később történik (és persze valamelyik gyerek is meghalhat hamarabb) hogy 50-50% ugye,

Na akkor eladjuk ás fifti fifti, vagy a tesóm kivásárolja a részem. Ezt nyilván lehetne úgy is, hogy egyenlő részletekben odaadja.

De hogy az egyik mindent a másik semmit az nem teljesen korrekt.

2019. máj. 3. 08:23
 28/69 anonim ***** válasza:
52%

Az ingatlan az édesapád tulajdona és azt csinál vele amit akar!

DE a bukta édesapád halálakor jön, akármi is lesz most az ingatlannal.

Ha az ingatlan ér 10MFt-t akkor most ha meghalna apukád mindketten 5-5M kapnátok az eladáskor.

HA beköltöztök , javitgatjátok, az ingatlan értéke feljebb megy. Apád 5 év múlva meghal és az ingatlan értéke lehet 13M is. Akkor a testvérednek 1,5M-val többet kell kifizetned pedig a felújításokat ti fizettétek.

A legegyszerübb az lenne, ha te kifizetnéd a testvéred részét mielött beköltöztök(akár hitelre is), és apád átírja a nevedre az egész ingaltant...

Ha senki nem költözik bele apádnak kell a fütést, a javításokat, a fünyírást és egyebeket fizetni, miközben egy üres ingatlan értéke folyamatosan romlik....

2019. máj. 3. 08:29
 29/69 anonim válasza:
55%

#24 -es olyan hülyeséget írtál.

Nekem úgy kinyílik a zsebemben a bicska ha ilyet látok.

Mikor kéregetők jönnek oda, hogy kis gyerekem van, adjak neki pénzt? Mondom akkor minek szülted meg, ha nem volt biztos anyagi helyzeted? Nem gondoltál erre?

Nekem is lehetne gyerekem, nem megcsinálni nehéz.

Ha a tesó hirtelen teherbe vágna 3 nőt, és 3 családos apa lenne, akkor Ő meg sokkal jobban jogosult lenne a házra a te véleményed szerint...

Nálam attól, hogy gyereke van valakinek nem jogosult semmi ingyen dologra, sőt még az állam is támogatja őket. Engem gyakorlatilag semmivel nem támogat.

Nem vagyok család ellenes, de először keress 300-400 at, aztán jöhet a többi, először legyen miből költeni, aztán hogy mire. Sajnos a Magyar ember először költ aztán kaparózik hogy mégis miből kéne kifizetni.

2019. máj. 3. 08:30
 30/69 Alain Delon ***** válasza:
19%
A tesód elég nagy sz_ralak. Képes azon hisztizni, hogy a gyerekkel beköltözzetek apád házába, miközben rátok sem néz?
2019. máj. 3. 08:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!